Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Tělo Čaje podle typu osobnosti. Jaký bude sedět právě vám?

Čaje podle typu osobnosti. Jaký bude sedět právě vám?

Čaje podle typu osobnosti. Jaký bude sedět právě vám?

3. listopadu 2021 od Nina Vránová

3. listopadu 2021 3 minuty čtení
Připravil/a Nina Vránová

Podzimní počasí vyzývá k zachumlání se pod deku s šálkem čaje všechny z nás. Zamysleli jste se ale někdy nad tím, jaký čaj prospěje nejvíc vašemu temperamentu? Cholerik, sangvinik, flegmatik nebo melancholik, energická či introvertní osobnost... Přinášíme vám malého průvodce, jak vybrat takový čaj, který padne přesně vaší osobnosti.

Cholerik ocení zklidnění

Nervy na pochodu. To je něco, co každý cholerik více či méně zná. Jak svou výbušnou povahu večer zklidnit a připravit tělo i mysl na nový den? Ideální volbou je čaj TEEKANNE Spánek a nervy, bylinná směs (koupit v e-shopu), díky kozlíku lékařskému a meduňce se vám podaří zrelaxovat mrknutím oka. A to je přesně to, co po strastiplném a divokém dni potřebujete. Vyzkoušet můžete rovněž Panda Natur Heřmánek bylinný čaj (koupit v e-shopu), který dokáže vaše tělo nachystat ke zdravému spánku. Navíc příznivě působí také na vaše zažívání.

Flegmatik potřebuje ráno probudit

Je pro vás někdy těžké rozhoupat se a vyskočit z postele? Říkáte si, že byste mohli být o něco akčnější, ale nechcete už popíjet litry kávy? Z ranní letargie vás probudí čaj plný zázvoru, máty a lékořice Leros Ranní zahřátí myrta & zázvor bylinný čaj (koupit v e-shopu). A jestliže hledáte opravdu krále mezi „nakopáváči“, zkuste oblíbený životabudič, kterým může být Allnature Matcha Tea Premium (koupit v e-shopu). Stačí si navyknout na jeho netypickou chuť a budete královnou či králem výdrže. A pozor, kromě energie také zvyšuje soustředění a zlepšuje náladu i paměť! Ideální kombinace.
 

Melancholik ocení trochu radosti a relaxu

Je jasné, že podzim v nás všech vzbuzuje trochu trudomyslnosti a smutku. Pokud jste ale melancholik, přemýšlivost, citlivost a smutná nálada se vás týkají častěji než ostatních. Jak proti tomu bojovat? První rada je, že s vaší osobností byste neměli bojovat, ale spíš ji trochu potěšit. Zkuste to třeba pomocí VeltaTea Kvetoucího čaje sluneční paprsek a tančící víla (koupit v e-shopu), který je vlastně takovým malým uměleckým dílem. Pro melancholické duše po těžkém dni doporučujeme Leros Radostné usínání konopí & vlčí mák bylinný čaj (koupit v e-shopu), který vás přepne do příjemného spánkového módu, a obsažený heřmánek vám zlepší náladu před usnutím.

Sangvinik ocení relax a pauzu

Milého sangvinika většinou poznáte na první pohled: radostný, společenský a většinou i bezstarostný. Pokud patříte skupiny veselých kop, moc dobře víte, že i vy potřebujete nutně relax. Aby vás nedostala únava, ale ani nemoci, můžete podpořit své tělo Bercoff Bylinno-ovocným čajem moringa + zázvor & kurkuma (koupit v e-shopu), který vás dokáže zbavit třeba i bolesti hlavy. Pocuchané nervy můžete před spaním pohladit Panda Natur Meduňka bylinný čajem (koupit v e-shopu), který navodí před spaním pohodovou energii.
Tip redakce: Jak svižně zahnat všechny podzimní chmury?
A nakonec pro vás máme ještě jeden tip, protože čajů pro dobrou náladu není na podzim nikdy dost. Ideální kombinace bylin na rozjasnění chladných a tmavých večerů, které se nám už pomalu vkrádají do obýváků, i proti podzimnímu splínu může být třeba Leros Vnitřní harmonie bazalka & sléz bylinný čaj (koupit v e-shopu). Čaj z bazalky posvátné vás překvapí počáteční modrou barvou, která přejde do uklidňující zelené. Duševní a fyzická rovnováha se vám při pití tohoto skvostu pak bude hledat mnohem snáz.

Foto: Shutterstock

Připravil/a pro vás Nina Vránová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít