Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Tělo Blázníte z Vánoc? Máme recept, jak zůstat v klidu!

Blázníte z Vánoc? Máme recept, jak zůstat v klidu!

Blázníte z Vánoc? Máme recept, jak zůstat v klidu!

4. prosince 2018 od Helena Hladíková

4. prosince 2018 3 minuty čtení
Připravil/a Helena Hladíková

Uklidit, napéct, nakoupit dárky, navštívit všechny příbuzné… Kdo by z takového seznamu úkolů nebyl unavený?! Naštěstí existují způsoby, jak se předvánočním stresem nenechat semlít. Zkuste je i vy!
Sdílet na facebooku Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest Emailem

1. Kalendář malých radostí

Nejen dětem, ale i sobě zkuste pořídit adventní kalendář. Ten váš však nebude obsahovat sladkosti, kterých už je beztak v tomto období dost, zato bude plný drobných radostí, jimiž si hravě zpříjemníte adventní čas  Jak na to?
  • Dopředu si na malé kartičky sepište 24 věcí, které vám zaručeně vždy udělají radost – pustit si film, naložit se do vany, zalézt s knížkou do postele, stavit se v kavárně na něco dobrého… Prostě cokoli, co vás dostane do pohody a umožní vám alespoň na chvíli uniknout do jiného, klidnějšího světa.
  • Kartičky nasypte do krabičky a každé adventní ráno z ní vylosujte jednu kartičku.
  • To, co bude na kartičce napsáno, zakomponujte do svého denního harmonogramu. Od rána se tak budete těšit, až nastane hodinka H, která bude jen a jen vaše.
  • Nesnažte se ošidit a činnosti odsouvat, i kdybyste měli program nabitý k prasknutí. Úklid, pečení ani nakupování nemají nožičky, aby vám utekly.
adventní kalendářTip redakce:
Svůj
adventní kalendář můžete naplnit i jinými radůstkami. Využijte třeba mini balení různých kosmetických přípravků či pleťové masky a při jejich aplikaci relaxujte. Stejně tak si můžete pořídit různé uklidňující vůně a každý večer si najít pár minut na to, abyste si díky nim odpočinuli. Vyzkoušejte třeba aroma difuzér Bolsius Aromatic Tasty Vanilla. Stačí do flakonu vložit tyčinky, a po chvilce se vaším domovem bude linout omamně nasládlá vůně vanilky.    


Chce se vám spát? Tak spěte!

Takový medvěd má program na zimu jasný – uloží se ke spánku a je to. Co si z něj vzít letos příklad? Ne, neznamená to, že si musíte vzít na několik týdnů dovolenou a prospat je (i když to také samozřejmě můžete), ale že budete svou únavu prostě o něco víc respektovat.

spánek
  • Místo zběsilého uklízení či lítání po obchodech zkuste chodit dřív spát nebo si o víkendu dopřejte svých odpoledních „dvacet“. Uvidíte, že pak budete mít na všechny povinnosti daleko více energie, takže vám zároveň půjdou hravě od ruky, a blaze vám bude i na duši.
  • A aby se vám lépe usínalo, použijte před spaním třeba esenciální olej Topvet Aroma Room Spray Ylang Ylang. Tato rostlina je známá pro své uklidňující, až sedativní účinky a je vhodná při problémech se spánkem. Zároveň neutralizuje nepříjemné pachy a osvěží vzduch v místnosti.


Dobrý plán je základ

Ať chceme nebo ne, nějaké předvánoční povinnosti na nás vždy přece jen spadnou, ale jak se říká, štěstí přeje připraveným.

plánování
  • Vyčleňte si hned na začátku adventu chvilku času a sepište si vše, co byste chtěli a měli do Vánoc stihnout.
  • Pak si dejte pár minut pauzu, opět vezměte seznam do ruky a kriticky ho proškrtejte tak, aby v něm zbyly skutečně jen ty nejnutnější věci. Opravdu budou svátky hezčí, když budete mít umytá okna nebo vycíděný porcelán ve vitríně?
  • Položky, které vám v seznamu i poté zůstanou, si pak dobře rozvrhněte do jednotlivých dnů a postupně je plňte. Váš předvánoční plán vám tak pomůže nezapomenout na to nejnutnější a zároveň se nestresovat malichernostmi, které mohou úplně klidně počkat až na leden.

hrátky se sněhemCo dalšího podniknout, abyste se z předvánočních příprav nezbláznili?

  • Co nejčastěji se procházejte na čerstvém vzduchu, klidně i ve svižnějším tempu. Ocení to vaše fyzička i přetížená mysl.
  • Zajděte si na pořádnou masáž, do saunového světa nebo si jeden z adventních víkendů rezervujte pro wellness pobyt. A pokud na něco takového opravdu nemáte čas nebo třeba peníze, udělejte si pohodu alespoň u sebe doma. Pošlete zbytek rodiny na procházku nebo na nákupy a hýčkejte se třeba aromatickou koupelí. S řadou pěn do koupele Dermacol Aroma Ritual, v níž najdete například antistresovou vůni hroznů s limetkou, osvěžující vůni sladkého melounu nebo opojné aroma irské kávy, vám to půjde báječně.
relax ve vaně
  • Co nejvíce se scházejte s přáteli a lidmi, s nimiž je vám dobře. Kdy jindy než v (před)vánočním čase byste měli být se svými nejbližšími?
  • Handmade výrobky se mezi lidmi těší veliké oblibě, tak co kdybyste se letos pustili do tvoření i vy? Ručně vyrobená vánoční přání, „péefka“, visačky na dárky anebo dary samotné… Navíc je dokázané, že kreativní tvorba přináší úžasný odpočinek, protože vaše myšlenky se při ní soustředí jen a jen na proces tvoření. Neodplouvají vám tak k plnému koši na žehlení ani seznamu dalších předvánočních úkolů. A lebedit si budou i vaše ruce, které tak zaměstnáte něčím jiným než jen dotýkáním se smartphonu nebo ťukáním na klávesnici.
  • Při shánění dárků pro všechny možné lidi nezapomeňte ještě na někoho – na sebe. Zamyslete se, co by vám tak udělalo radost, a kupte si to.   
  • Zkuste za všech okolností žít přítomným okamžikem. Když si při jakékoli denní činnosti uvědomíte, že na sebe nějak moc spěcháte, zastavte se a 5x se zhluboka nadechněte a vydechněte.
  • Dopřejte si digitální detox. Nesledujte na sociálních sítích, kolik druhů cukroví už mají ostatní napečeno, a místo „esemesek“ pošlete letos vánoční přání psaná rukou.

Zdroj foto: Shutterstock

Připravil/a pro vás Helena Hladíková

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít