Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Tělo 8 největších hříchů proti krásným rukám

8 největších hříchů proti krásným rukám

8 největších hříchů proti krásným rukám

17. března 2019 od Helena Hladíková

17. března 2019 4 minuty čtení
Připravil/a Helena Hladíková

Prozradíme vám, čeho se vyvarovat, aby se váš sen o pěstěných rukách stal skutečností! Upravené a krásně vypadající ruce se totiž nikdy neokoukají.
Sdílet na facebooku Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest Emailem

1. Acetonový odlakovač

Ačkoli dnes používáme nejrůznější laky na nehty, top a base coaty s pečujícími přídavnými látkami na zpevnění, proti lámání, na vyrovnání povrchu nehtů, jeden nešvar se přece jen stále drží – používání acetonového odlakovače. Přitom právě tyto přípravky kůži nadměrně vysušují a oslabují nehty i jejich bezprostřední okolí. Věnujte proto pozornost výběru vhodného odlakovače a pořiďte si ten bez obsahu acetonu. Ano, je pravda, že odlakování s ním bude trvat o něco déle, ale těch pár minut navíc za zdraví a krásu vašich rukou stojí, nemyslíte?
 
Tip redakce:
Vyzkoušejte například Ameté Odlakovač na nehty s dávkovačem bez acetonu, ale naopak s přídavkem vitaminů pro zpevnění nehtů.
 


2. Práce bez rukavic

K základním pravidlům péče o ruce patří nošení ochranných rukavic při jakýchkoli domácích pracích, především při manipulaci s čisticími prostředky, saponáty apod. Neplechu na rukou ale dokáže udělat i obyčejná voda, pokud se v ní budete velmi často a dlouho máchat. Proto vždy, než se pustíte do úklidu, mytí nádobí, práce na zahradě apod., nejprve si natáhněte ochranné rukavice. Otestujte třeba Fino Pracovní rukavice s extrémně pevnou a dvojitou strukturou, která ochrání před pořezáním, špínou atd. Bavlněná vystýlka navíc předchází pocení rukou.


používání ochranných rukavic3. Nesprávné mytí rukou

Možná vás to překvapí, ale i správné mytí rukou má na jejich pěstěný vzhled velký vliv. Myjete-li si totiž ruce příliš horkou nebo naopak příliš studenou vodou, pokožka tím trpí. A přidá-li se k tomu mýdlo s nevhodným pH, budou vaše ruce vysušené a zničené ještě více. Spíše než na obyčejná mýdla zkuste vsadit na hydrofilní oleje, které zabraňují přesušení rukou a navíc dokážou lépe rozpustit mastnou špínu. Pakliže na mýdlo nedáte dopustit, pořiďte si raději to dětské. Tím rozhodně nic nezkazíte, ba naopak. 
 

4. Úprava nehtů po koupeli

Pamatuji si z dětství, jak mě maminka vykoupala, umyla mi vlasy (fuj, to štípalo!) a pak ostříhala nehty, protože jsou „změklé z vody, tak to jde nejlépe“. Děláte to stejně? Chyba! Rozmočené, měkké nehty se totiž velice snadno třepí a špatně pilují, proto by se k jejich úpravě rozhodně nemělo přistupovat hned po koupeli nebo sprše. Raději počkejte na vhodnější okamžik a teprve pak se pusťte do manikúry. 

krém na ruce

5. Málo krému

Kůže na rukou je tenká a velmi snadno se vysuší. Není to jen estetický problém, vysušení má dopad i na zdraví, protože se pak snadno tvoří záděrky a praskliny, do nichž se může dostat infekce, a opravdový problém je na světě. Řešení? Průběžně každý den promazávat ruce vhodným krémem. Ten denní by měl být lehký, nemastící, aby vám mastný film nepřekážel při běžných činnostech. Skvělou službu vám prokáže například Neutrogena Rychle se vstřebávající krém na ruce, jenž díky lehkému složení ihned proniká do kůže, aniž by zanechal mastný pocit.
 
Na noc pak můžete použít krém, který je naopak mastnější a vstřebává se pomaleji. Z toho důvodů je perfektní jako noční maska na ruce, kdy stačí namazat ruce silnější vrstvou krému, natáhnout bavlněné rukavice a zalehnout. Zatímco budete spát, pokožka rukou dostane potřebnou výživu, hydrataci a obnoví se její přirozená ochranná vrstva. Otestujte třeba Indulona Intensive Care Zpevňující krém na ruce a nehty s obsahem bambuckého másla a arganového oleje.
 
Tip redakce:
Mějte krém na ruce vždy při sobě, doma, na cestách i v práci. Pořiďte si několik balení, případně využijte malé cestovní verze, které se vejdou do každé kabelky.


speciální péče o ruce
6. Žádná péče navíc  

Nakrémovat a hotovo. I to je váš případ? A co takhle poskytnout svým rukám nějakou tu péči navíc? Zábaly, koupele, peeling… To všechno se počítá a rukám to neuvěřitelně prospěje. Peeling je zbaví odumřelých buněk, krásně je zjemní a připraví na další zkrášlující proceduru. Zábaly se zase dají využít přes noc, takže nemusíte mít pocit, že vám během doby působení a nutného nicnedělání utíká drahocenný čas. A z koupelí rukou si můžete vytvořit několikaminutový wellness rituál, kdy budete mít chvilku opravdu jen a jen pro sebe. No řekněte, nezní to lákavě?
 
slunce

7. Opomíjení UV ochrany

S prvními jarními paprsky a blížícím se létem začne řada žen vytahovat opalovací krémy. Vždyť se všude tvrdí, jak je to slunce nebezpečné, tak na vlasy nasadíme klobouk nebo kšiltovku, obličej namažeme „opalovákem“… Ale ruku na srdce – kolik z vás si při tom vzpomene i na svoje ruce? Přitom právě ony jsou slunečním paprskům vystaveny takřka neustále. UV záření má na svědomí vznik pigmentových skvrn na rukou, celkově předčasné stárnutí kůže, nemluvě o riziku melanomu. Myslete proto také na sluneční ochranu svých rukou.
 

ochranný lak na nehty

8. Okusování a střihání kůžičky kolem nehtů

Kůžička kolem nehtů, to je věčný boj. Pořád se jen třepí, rády na ní vznikají záděrky a nevypadá to vůbec pěkně. Možná je ale chyba v tom, že kůžičku střiháte nebo nedej bože otrháváte či okusujete. Přitom existuje jen jeden vhodný způsob, jak se kůžičky kolem nehtů zbavit – použít speciální dřívko na její zamáčknutí. Zkuste to a uvidíte ten rozdíl.
 
Tip redakce:
Při mazání krémem nezapomínejte protřít právě i tuto oblast. Nebo ještě lépe – pořiďte si speciální olejíček na kůžičku a každý den jím tato místa natírejte.

Zdroj foto: Shutterstock

Připravil/a pro vás Helena Hladíková

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít