Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Tělo 6 tipů, jak udržovat v čistotě psa i vaše obydlí

6 tipů, jak udržovat v čistotě psa i vaše obydlí

6 tipů, jak udržovat v čistotě psa i vaše obydlí

26. května 2023 od Marta Pušová

26. května 2023 2 minuty čtení
Připravil/a Marta Pušová

Jsou to naši nejlepší přátelé, avšak pokud jde o udržování čistoty domova, mohou být psí kamarádi velkou výzvou. Denní boj s psími chlupy, otisky tlapek i strachem z bakterií bývá někdy únavný. Pokud se s tímto problémem potýkáte, nejste sami! S několika jednoduchými tipy a triky však můžete udržet svůj domov čistý a uklizený. Jak na to?

1. Pravidelný úklid

O tom, že přítomnost psa v domácnosti s sebou nese i zvýšenou potřebu úklidu, asi není třeba mluvit. Rozhodně však mezi svoje úklidové prostředky zařaďte výrobek s dezinfekčními účinky jako třeba Sanytol Dezinfekce čistič podlahy & plochy citrón & olivové lístky (koupit v e-shopu), nebo Sanytol Dezinfekce čistič podlahy & plochy s esenciálními oleji eukalyptem a mátou origins (koupit v e-shopu)  abyste se zbavili případných parazitů, které mohou chlupatí mazlíčci přenášet. Základem je také pravidelné luxování, které vás zbaví všudypřítomných chlupů. Pokud vlastníte psa, vyplatí se vám investice do robotického vysavače, který práci odvede za vás, zatímco jste se psem na procházce.

2. Čisticí stanice

I když venku zrovna neprší, neznamená to, že s sebou pes z procházky nepřinese žádné nečistoty. Zřiďte si proto hned v předsíni poblíž vstupních dveří místo, kde budete mít po ruce všechny věci potřebné k základnímu ošetření čtyřnohého chlupáče. Po procházce otřete packy a břicho zvířete vlhkým hadříkem Vileda Actifibre Univerzální hadřík (koupit v e-shopu), speciálními vlhčenými ubrousky Tip Line Čisticí vlhčené ubrousky (koupit v e-shopu) nebo v nejnutnějším případě osprchujte vlažnou vodou.

3. Speciální péče

Kdo chová psa, zná to velmi důvěrně. Chlupy jsou zkrátka všude a občas vás i překvapí, kam až se dokážou dostat. Krátké chlupy se snadno zapichují do látkových povrchů, dlouhé zase tvoří chuchvalce na podlaze, ani jedno však není žádoucí. Abyste eliminovali výskyt psích chlupů ve vaší domácnosti, je potřeba vašeho psího miláčka pravidelně kartáčovat speciálním kartáčem. Tak ho zbavíte odumřelých chlupů, které by během dne tak jako tak vypadly. Při kartáčování zůstanou na jedné hromadě, kterou snadno uklidíte, a můžete pozorovat, že množství chlupů roztroušených po vaší domácnosti se viditelně snížilo.

4. Pravidelná hygiena

Psi si samozřejmě zaslouží pravidelnou hygienu, díky které se vám do domácnosti dostane méně bakterií. Rozhodně ale vašeho mazlíčka nemyjte šamponem denně, to by mu mohlo způsobit řadu problémů od loupající se kůže po plísně. Na očistu používejte speciální šampony určené pouze pro psy a střídejte klasický Ak Way Univerzální šampon pro psy (koupit v e-shopu) s tím, který ho dokáže zbavit i parazitů, například Ak Way Antiparazitní šampon pro psy (koupit v e-shopu). Nevynechávejte samozřejmě ani čištění zubů.

5. Pelíšek a hračky

Každý pes má svůj pelíšek, kam se občas rád schoulí, někteří jich mají i více, stejně jako hraček, se kterými řádí jak venku, tak i doma. A právě všechny tyto věci vyžadují pravidelnou péči jako váš pes. Pelíšky i plyšové hračky je nutné pravidelně prát, aby se zbavily nečistot, chlupů i psích slin, a stejně tak je i důležité omývat gumové a žvýkací hračky tipu Energy Pet Pískací hračka pro psy (koupit v e-shopu). Vyhraďte pro psa také vlastní ručník na očistu, který pravidelně perte.

6. Omezení pohybu psa

Většina lidí samozřejmě domácího mazlíčka považuje za právoplatného člena rodiny, a tudíž mu dovolí téměř vše, co například dětem. Pokud ale chcete za přítomnosti čtyřnohého kamaráda udržovat v domácnosti čistotu, nevyhnete se některým omezením. Můžete například psovi zakázat přístup na sedačku a do postele, kde se tak nebudou hromadit chlupy, stejně jako ho nemusíte pouštět do kuchyně. Právě tam hrozí, že by se bakterie, které psovi ulpí v tlamě nebo v chlupech, mohly dostat do jídla a posléze i do vašeho těla.

Foto: Shutterstock

Připravil/a pro vás Marta Pušová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

x
Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít