Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Tělo 5 tipů, jak se doma zbavit zvířecích chlupů

5 tipů, jak se doma zbavit zvířecích chlupů

5 tipů, jak se doma zbavit zvířecích chlupů

25. srpna 2020 od Lucie Ulmanová

25. srpna 2020 3 minuty čtení
Připravil/a Lucie Ulmanová

Domácí mazlíčky milujeme, ale jejich krátké nebo dlouhé chlupy na gauči či oblečení nejsou nic příjemného. Jak je dostat z materiálů? Jak se jich zbavit? Ručně nebo je lepší vsadit na šikovné pomocníky? Poradíme vám.
Pořídili jste si do domácnosti zvířátko, které se rázem stalo právoplatným členem rodiny? K čtyřnohému mazlíčkovi vám gratulujeme. A pokud jste se hned začali potýkat se zvířecími chlupy na oblečení nebo místech, kde vám vadí, nezoufejte. Máme pro vás tipy, jak a čím je dostat pryč.
kočička a úklid koberce

1. Lepicí válečky 

K pejskovi nebo kočičce si rovnou pořiďte šikovný ruční odchlupovací váleček, který na sebe nabaluje chlupy. Ty se přilepí na vyměnitelnou samolepicí plochu, kterou po vyčištění odtrhnete. Mechanickými pohyby jezděte válečkem tam a zpět, dokud nebude oblečení bez chlupů. Šikovný ruční váleček stojí pár desítek korun a vaši peněženku tak nijak nezatíží. Válečkem odstraníte chlupy i z gauče. A pokud doma lepicí váleček nemáte, pomůže i obyčejná kancelářská izolepa.

2. Speciální kuličky do pračky 

Nejhorší jsou krátké zvířecí chlupy, které se zapíchnou do oblečení a nejdou vyndat. S těmi si hravě poradí automatická pračka. Někteří výrobci už do svých praček zabudovali speciální program, který je díky většímu množství vody společně s předpírkou a mácháním schopný dostat chlupy z oblečení. Pokud ale doma máte starší model pračky, i ta si s nimi poradí, a to díky speciálním kuličkám do pračky, na které se nachytají chlupy, vlasy nebo vlákna.
pes a zametání chlupů

3. Houbička i natáčka do vlasů 

Možných způsobů, jak se chlupů zbavit, existuje opravdu hodně. Další radou je přidat do pračky čistou houbičku na nádobí. Dejte ji do pračky společně s oblečením a chlupy by se měly nachytat na její hrubou stranu. Potom ji vyhoďte. Vhodná je univerzální houbička Vileda Style houbička (koupit v e-shopu). Pomůže i velká natáčka se suchým zipem, která chlupy rovněž zachytí.
 

TIP: Přípravky a pomocníky pro úklid nejen po zvířecích mazlíčcích můžete v pohodlí a bezpečně nakoupit i na e-shopu Teta drogerie (pokračujte na e-shop).

4. Sušička na prádlo 

Pokud s její koupí váháte, zde je další argument, proč si ji pořídit. Tento šikovný domácí pomocník vás v boji s krátkými a tvrdými zvířecími chlupy určitě zachrání. Tím, že v sušičce neustále proudí vzduch, pomůže opravdu stoprocentně zbavit oblečení všech chlupů. A aby vám prádlo navíc hezky vonělo, přidejte k oblečení Coccolino Ubrousky do sušičky Intense Fresh Sky (koupit v e-shopu).
vysávání chlupů z gauče

5. Gumové rukavice 

S chlupy na oblečení si už hravě poradíte, ale co dělat, když máte od chlupů koberec nebo gauč? Koberec či sedací soupravu pořádně vyluxujte vysavačem, a pokud by ani to nepomohlo, povolejte na pomoc gumové rukavice. Trochu je navlhčete a práce vám půjde rychleji než s vlhkým hadříkem. Ochranu s vůni heřmánku a hydratačním krémem zajistí vašim rukám například Vileda Rukavice Comfort and Care (koupit v e-shopu).

Připravil/a pro vás Lucie Ulmanová

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít