Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Tělo 5 produktů, bez kterých se v zimě neobejdete

5 produktů, bez kterých se v zimě neobejdete

5 produktů, bez kterých se v zimě neobejdete

6. ledna 2018 od Karolína Hornová

6. ledna 2018 4 minuty čtení
Připravil/a Karolína Hornová

Zázrak, který ochrání vaše vlasy, cílená zimní péče nebo krém, který alespoň částečně nahradí wellness? Přinášíme tipy z drogerie, které vám zpříjemní mrazivou zimu.
Sdílet na facebooku Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest Emailem
Každé roční období si žádá trošku odlišnou kosmetiku, nebo alespoň specifické produkty, které v daných měsících oceníte více než kdykoliv jindy. Zima pro pokožku i vlasy chystá mnohé nástrahy v podobě mrazu, střídání teplot nebo vlhkosti. Na pultech drogerie jsme našli produkty, které vás v zimě budou hýčkat.


1. Ochranný olejový balzám na vlasy

Vlasy v zimě dostávají zabrat. Mráz je vysušuje podobně jako v létě sluneční paprsky a změny teplot při přechodu ze zimy do tepla tomu nepřidávají. Možná se ohlížíte po zázračném produktu, který by dokázal vlasy hydratovat, vyživit a uzamknout v nich látky, jež se starají o elasticitu a pevnost vlasového vlákna.

Jedním z takových produktů, které nabízejí hned několik benefitů v jednom, je vyživující expres balzám ve spreji Extraordinary Oil od francouzské značky L’Oréal Paris. Lze ho aplikovat jak do suchých, tak do mokrých vlasů před sušením. Okamžitě o ně pečuje, dodá jim lesk, zabraňuje krepatění a chrání konečky vlasů před třepením.

Pokud se chystáte ven do zimy, můžete použít i vlasový olej Extraordinary Oil od stejné značky, který díky obsahu šesti vzácných olejů nejen zaceluje konečky a regeneruje poškozené vlasové vlákno, ale vlasy také chrání před vnějšími vlivy.

nanášení vlasového oleje


2. Zimní řada péče o vlasy

Hitem poslední doby je cílená péče nejen pro určitý typ vlasů, ale i s ohledem na období. Letní péče s UV ochranou je známa už dlouho. Nyní je na trhu i speciální zimní péče, která zahrnuje celou řadu od šamponu přes kondicionér až po masku a bezoplachový balzám.

Všechny tyto produkty obsahuje řada Gliss Kur Winter Repair od značky Schwarzkopf. Obsahuje tekutý keratin, který proniká do vlasového vlákna a dodává mu pružnost a sílu. Bojuje tak proti lámavosti vlasů. Další složkou je pečující sérum, které vlasy vyživuje a chrání. Řada cílí na vlasy poničené přímo zimními vlivy a bojuje i proti typickým problémům tohoto období: krepatění, elektrizování a zacuchávání.


3. Ochranný zimní krém na ruce

Výkyvy teplot, mráz a zima ohrožuje nejen vlasy, ale i pokožku. Pokud vám je zima, krev se stahuje do středu těla a končetiny jsou nedokrvené. Namáhaná a vysušená pokožka rukou je nepříjemně napjatá a ztrácí zdravý vzhled i proto, že není schopna sama produkovat lipidy.

V zimě více než kdykoli jindy platí, že je dobré mít kvalitní výživný a ochranný krém na ruce. Zkuste třeba Promašťující regenerační krém na ruce Mixa Hand Cream Repairing Surgras s 15% obsahem glycerinu, který v namáhané pokožce uzamkne vlhkost a lipidy. Další ingredience, ovesné mléko, zase pomůže pokožku zjemnit, regenerovat a zahojit drobné oděrky.

cvičení v zimě


4. Ochrana před sluncem

Nejen výlet na hory, ale i pohyb v přírodě za městem se za slunného počasí a na sněhu nemusí vyplatit. Paprsky sice v zimě nejsou tak intenzivní, ale nesmíme „usnout na vavřínech“. V běžný slunečný den v nížinách se stačí chránit pleťovým krémem či make-upem s UV faktorem 15-20, ve vysokohorských podmínkách je sluneční ochrana naprostou nutností. A to nejen pleti jako takové, ale také citlivé pokožky rtů.

Vyzkoušejte třeba ochranný balzám Labello Sun Protect s ochranným faktorem 30, který vaše rty ochrání před sluncem, nezanechává nepříjemný bílý film a navíc příjemně hydratuje. Při celodenním pobytu na horách se vyplatí vzít takový balzám s sebou a rty pravidelně přetírat.

ochrana pleti na horách


5. Krém, který zahřeje

Především ženy v zimě trpí na studené končetiny a klouby. Prochladlé a ztuhlé svaly nejsou nic příjemného. Dvojnásob to platí pro ty, které i v zimě sportují venku. Ať už si jdete zaběhat do parku, nebo vyrazíme na běžky, bude se vám hodit mast či krém na prohřátí kůže a svalů.

Hřejivá mast skvěle regeneruje a prohřívá svaly i po pohybu nebo tehdy, když to potřebujete. Zkuste třeba krém Thermolka od značky Cannaderm s obsahem regeneračního a hojivého konopného oleje, výtažky z jedle sibiřské a vanilky a s capaiscinem, alkaloidem z paprik, který způsobí příjemné prohřátí. Ideální po návratu z mrazivého výletu třeba v případě, že nemáte po ruce wellness.
 

Zdroj foto: Fotolia

Připravil/a pro vás Karolína Hornová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít