Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Tělo 5 jednoduchých tipů, které zrychlí vaše spalování!

5 jednoduchých tipů, které zrychlí vaše spalování!

5 jednoduchých tipů, které zrychlí vaše spalování!

6. dubna 2022 od Eva Karlová

6. dubna 2022 3 minuty čtení
Připravil/a Eva Karlová ve spolupráci s expertem Adéla Skoupá

Snažíte se udělat něco se svou postavou, hubnutím i nadbytečnými kily? Pak je možná čas podívat se také na to, jak vlastně funguje na naše tělo spalování a jak jíst a sportovat, aby spalování fungovalo rychleji a kila na váze ubývala. Svých 5 tipů přidala také výživová specialistka Adéla Skoupá.

Na jakém principu vlastně funguje spalování

V našem těle dochází kontinuálně k chemickým přeměnám látek, kdy jedna přeměna iniciuje další a další a další,“ vysvětluje na úvod výživová specialistka Adéla Skoupá. Tento proces je v podstatě nekonečný a zjednodušeně v něm dochází ke dvojímu typu přeměn:
a) ty, ve kterých nová energie vzniká,
b) ty, které energii spotřebovávají.
Ať už na začátku či někde v průběhu takových reakcí vždy dojde k využití, tj. „spalování“ energie.

1. Co dělat, když chci spalování zrychlit?

Musím se snažit přimět organismus k akci, a to nad rámec běžného fungování. Jednoduše musím aktivně vykročit z běžně k přeměně látek zaběhnutých schémat a začít se více či jinak pohybovat, více, méně či jinak jíst, více či jinak spát. Změna podmínek donutí tělo adaptovat se, a to si vyžaduje mnoho chemických, a tedy i energetických přeměn,“ říká Adéla Skoupá.
1.	Co dělat, když chci spalování zrychlit?

2. Jde spalování zrychlit pohybem? Jakým?

Jakýmkoli pohybem, který je pro nás něčím novým a nutí nás adaptovat se. I stále stejné kardio přestane být časem efektivní. Význam má tedy především pohyb, který se společně s naší vzrůstající kondicí mění. Ve spojení s redukcí má smysl především kardio, efektivitu mu ale dodává i silový trénink jako doplněk,“ říká odbornice.
2.	Jde spalování zrychlit pohybem? Jakým?

3. Jak spalování zrychlit jídlem?

Především kofein dokáže náš metabolismus urychlit. Existují ale i potraviny, které si pro své zpracování vyžadují zapojení většího množství energie. Jedná se především o potraviny bohaté na bílkoviny. Ostatní občas zmiňované mají velmi malý dopad na naše spalování,“ vyjmenovává Adéla Skoupá.
Tip redakce:
Ano, samozřejmě je příjemné dát si kvalitní černou kávu (tedy překapávané presso), ale pitný režim můžete doplnit také pomocí
Kneipp Šumivých tablet Odvodnění (koupit v e-shopu), díky kterým podpoříte nejen spalování a nastartování metabolismu, ale také odvodnění. Ke svačině si pak můžete dát třeba Jim Jerky Prémiové sušené maso krůtí (koupit v e-shopu) nebo v případě chuti na sladkou variantu Semix Proteinový koktejl čokoládový s kokosem (koupit v e-shopu).

4. Lze spalování podpořit nějakými doplňky stravy?

I přesto, že má karnitin období své největší slávy už za sebou, je stálicí na trhu suplementů podporujících redukci váhy, zpomalení stárnutí a prevenci kardiovaskulárních onemocnění.
 
Tip redakce:
Zkuste
Bercoff čaj Fat BURNER L-carnitine (koupit v e-shopu), který vám pomůže upravit cholesterol, odbourávat vnitřní tuky, ale je také skvělým parťákem při pitném režimu.

5. Za jak dlouho bude vidět efekt rychlejšího spalování?

Toto je zcela individuální. Minimálně jeden měsíc bychom tomu ale měli dát. Jakékoli rychlejší změny mohou být spíše matoucí a rozhodně ne dlouhodobé,“ uzavírá Adéla Skoupá.

Foto: Shutterstock
 

Připravil/a pro vás Eva Karlová ve spolupráci s expertem Adéla Skoupá

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Expert z článku

Adéla Skoupá
výživová specialistka
"Jídlo musí sloužit nám, ne my jemu. Pak může být i radostí."

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

x
Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít