Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Tělo 4 důvody, proč vyzkoušet outdoorové hřiště

4 důvody, proč vyzkoušet outdoorové hřiště

4 důvody, proč vyzkoušet outdoorové hřiště

28. srpna 2020 od Pavla Maříková

28. srpna 2020 3 minuty čtení
Připravil/a Pavla Maříková

I u nás se již začíná rozmáhat trend outdoorových fitek a hřišť. Jak si zde zacvičit? Jaké jsou výhody těchto venkovních sportovišť a jak je využít na maximum, abyste zlepšili svou kondici, popřípadě zhubli?

Konec léta a začátek podzimu jsou ideálním obdobím pro sportování venku. Víte, že jde dokonce i o ideální období pro hubnutí? Už není tak velké vedro jako uprostřed léta a zase ještě nezačalo typicky nepříjemné počasí podzimu. Dejte tedy šanci něčemu novému a vydejte se sportovat ven!

outdoorové hřiště

Možností, jak začít s outdoorovým cvičením, je tedy i u nás více než dost. Vaši motivaci ale možná nejvíce podpoří důvody, PROČ venkovní cvičení vůbec vyzkoušet.

  1. Cvičení venku je úplně jiné než cvičení v tělocvičně nebo ve fitku. Jste na čerstvém vzduchu, takže se mnohem více občerstvíte a ani únava není tak veliká.
  2. Cvičením venku dodáte svému běžnému tréninku změnu, nový náboj, zábavu, a to vás často i „vybičuje“ k pravidelnému cvičení.
  3. Cvičením venku výrazně podpoříte svůj imunitní systém a obranyschopnost těla. Je prokázáno, že lidé, kteří cvičí a sportují venku, jsou mnohem méně nemocní a lépe odolávají i různým virovým onemocněním.
  4. Cvičení venku sdružuje podobně naladěné lidi, většinou s velmi pozitivním životním postojem, kteří do vašeho života vnesou novou energii

Venkovní posilovací stroje

Určitě i vy jste zaznamenali, že i v tom nejmenším parku v malém městečku se před několika lety začaly objevovat různé posilovací stroje. Velmi často slouží jako skvělá atrakce na hraní pro děti, jejich pravý účel je ale samozřejmě jiný. Jde o výbornou příležitost, jak se na procházce protáhnout, posílit svaly a zacvičit si i venku. Dejte si jen pozor na to, aby stroje byly v dobrém stavu, nebyly rozbité, a pokud si nevíte rady s tím, jak na nich cvičit, raději požádejte o pomoc trenéra nebo zkušenější kamarádku. Ve většině případů to ale určitě zvládnete, protože jejich používání je velmi intuitivní, na mnoha z nich jsou i různé polepy s návodem, jak cvičit.

Tip redakce:
Když vyrážíte cvičit ven, je dobré mít při ruce i pár náplastí pro případ drobného úrazu nebo poranění. Perfektní jsou například náplasti
Hansaplast určené speciálně na prsty (koupit v e-shopu).

Street workout a crossfit

Poněkud novějším typem outdoorových „posiloven“ jsou tzv. street workoutová hřiště, což je na první pohled změť několika různých hrazd, žebřin apod. Tato místa využívají především mladí lidé, kteří se nadchli pro trénink zvaný street workout nebo tzv. crossfit. Oba typy tréninků vypadají velmi efektně a jsou založené na cvičení s vlastní vahou, popř. právě na zmíněných hrazdách, žebřinách, lanech a dalších. Některé tréninkové skupiny pořádají i různá cvičení pro veřejnost, takže pokud vás to jen trochu láká, určitě neváhejte a tuto možnost vyzkoušejte.

Tip redakce:
Po tréninku je vhodné doplnit energii. Chcete-li hubnout, je dobré sníst něco, co nemá vysoký obsah sacharidů, a především jednoduchých cukrů.
Keto tyčinka PRO-TE(BE)-IN Low carb (koupit v e-shopu) obsahuje jen 3 g sacharidů, a dokonce až 40 % doporučené denní dávky vlákniny.

venkovní posilovna

TIP: Široký sortiment výrobků určených pro vyznavače keto nebo low carb stravování najdete také v e-shopu Teta drogerie (přejít do e-shopu).

Posilovny v parku

Úplně nejnovějším trendem jsou venkovní posilovny, které jsou velmi oblíbené v zahraničí v zemích, kde je po celý rok krásné počasí. Protože ale i u nás byly po podobných místech „hlad“ a poptávka, vznikly ve větších městech první outdoorová fitka. Jde o prostory pro venkovní cvičení, vybavené různými posilovacími stroji, ale zároveň také zázemím, jako jsou šatna nebo toalety, a samozřejmě i trenéry, kteří vám se cvičením poradí.

Připravil/a pro vás Pavla Maříková

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

x
Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít