Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Tělo 3x recepty na nejlepší jarní pomazánky

3x recepty na nejlepší jarní pomazánky

3x recepty na nejlepší jarní pomazánky

14. března 2023 od Petra Lamschová

14. března 2023 2 minuty čtení
Připravil/a Petra Lamschová

Zdravý jarní jídelníček by měl být plný vitaminů, bílkovin a zeleniny. To vše se krásně snoubí v nejlepších jarních pomazánkách. Připravili jsme pro vás návody, jak na ně a co by v nich nemělo chybět.

Ředkvičková pomazánka s ořechy

jarní pomazánky - ředkvičková s řepou

Ingredience:

1 polotučný tvaroh
2 lžíce flory
1 svazek ředkviček
1 malá uvařená červená řepa
svazek pažitky
4 celozrnné toasty
2 lžíce vlašských ořechů
50 g kozího sýra
1 lžíce Druid Javorového sirupu (koupit v e-shopu)

Postup:

Tvaroh smícháme s florou a vyšleháme dohladka. Přidáme nadrobno nakrájené ředkvičky (můžeme je také nastrouhat), nastrouhanou uvařenou řepu, nasekanou pažitku a promícháme. Mažeme na lehce nasucho opečené toasty. Zdobíme pečeným kolečkem řepy, ředkvičkou, ořechy a kozím sýrem. Pokapeme javorovým sirupem.
Tip: Řepu můžete upéct v troubě, pokapanou javorovým sirupem a balzamikem.
 

Mrkvovo-tvarohová pomazánka 

jarní pomazánky - mrkvová s tvarohem

Ingredience:

8 plátků tmavého celozrnného chleba
2 mrkve
1 polotučný tvaroh
2 lžíce nasekané pažitky
1 balíček krůtí šunky (95 % masa), případně můžete použít také  Fine Gusto Sušené maso krůtí (koupit v e-shopu)
2 lžíce Allnature Dýňového semínka loupaného (koupit v e-shopu)
sůl
pepř

Postup:

Mrkev oloupeme a nastrouháme nahrubo. Přidáme nasekanou šunku, pažitku, dýňové semínko a tvaroh. Promícháme a vyšleháme vidličkou do hladké pěny. Mažeme na chleby. Zdobíme pažitkou a kolečkem mrkve.
Tip: Mrkev můžete nahradit ředkvičkami a šunku nasekaným sušeným masem.

Hrášková pomazánka s mátou

Ingredience:

110 g žitného chleba
200 g mraženého hrášku
50 g cibule
5 g My Foods GHÍ Přepuštěného másla (koupit v e-shopu)
70 g lučiny
120 g polotučného tvarohu (2 % tuku)
½ limety
20 g čerstvé máty

Postup:

Hrášek povaříme v horké, lehce osolené vodě asi 3 minuty. Poté scedíme a dáme do misky, aby lehce vychladl. Mezitím na přepuštěném másle zpěníme cibulku dorůžova, přidáme k hrášku a opět necháme vychladnout. Tuto směs zakapeme limetovou šťávou, přidáme natrhané mátové listy a rozmixujeme dohladka. Opepříme. Chléb potřeme lučinou smíchanou s tvarohem a přidáme hráškovou pomazánku. Zdobíme limetou, mátou a kuličkami hrášku.
Tip: Pro zpestření můžete hráškovou pomazánku smíchat s tvarohem či lučinou rovnou a přidat také třeba na kostičky nakrájenou šunku.
Tip redakce:

Foto: Shutterstock

Připravil/a pro vás Petra Lamschová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít