Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Tělo 3 nezbytnosti pro podzimní regeneraci pokožky

3 nezbytnosti pro podzimní regeneraci pokožky

3 nezbytnosti pro podzimní regeneraci pokožky

18. září 2018 od Karolína Hornová

18. září 2018 3 minuty čtení
Připravil/a Karolína Hornová

Jak zlepšit stav pokožky po dlouhém létě? Poradíme vám produkty i domácí tipy pro rychlou regeneraci kůže, po kterých se budete cítit jako znovuzrozená – nebo alespoň o pár let mladší.
Sdílet na facebooku Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest Emailem
Letní sluneční lázeň má na pokožku pozitivní, ale i negativní vliv. Sluneční paprsky ji zbarví do bronzova, aktivují produkci vitaminu D a pokožka vypadá celkově lépe sjednocená a zdravější. Ale slunění a suchý vzduch nebo slaná voda přinášejí méně vítané „vedlejší účinky“: dehydrataci, loupání svrchních vrstev pokožky a pocit napětí. Zlepšit tyto nepříjemné pocity můžete už za jeden den. Poradíme vám jak.

domácí peeling

1. Peeling – základ podzimní péče

Peelingem šetrně odstraníme olupující se kůži. Je to důležitý první krok k další péči – šupinky na kůži jsou už stejně odumřelé, a navíc působí nevzhledně a pokožce opticky přidávají na věku. A to přeci žádná žena nechce. Navíc obrušování pokožku zjemní a připraví na další péči. Peeling po létě zvolte jemný, stačí klidně i peelingový sprchový gel, který můžete s klidem používat obden či denně. Už po první aplikaci ale uvidíte výsledek. Dávejte pozor na příliš hrubý či chemický peeling – ten by vás mohl připravit o opálení.
 
Tip redakce:
Adidas Peelingový sprchový gel Smooth hydratuje pokožku a zbaví ji suchých míst.
 
Adidas Peelingový sprchový gel Smooth hydratuje pokožku a zbaví ji suchých míst.

2. Hydratace po koupeli je nezbytnost

Po koupeli či sprše hydratujte. Pokud se ve své kůži po létě necítíte komfortně, zvolte hutnější tělové mléko s obsahem bambuckého másla nebo výživných olejů (jojobový, mandlový) či mléčných kultur, které obsahují probiotika a pokožku dokonale a dlouhodobě vyživují, hydratují a vyhladí. Místo obvyklého mléka můžete také zvolit tělové máslo.
 
Tip redakce:
Barnängen Pečující tělové mléko s obsahem tzv. cold creamu okamžitě ošetří a zjemní suchou pokožku.
 
Barnängen Pečující tělové mléko s obsahem tzv. cold creamu okamžitě ošetří a zjemní suchou pokožku.

3. Domácí lázně

K hydrataci a zjemnění létem namáhané pokožky napomohou i různé domácí lázně, které vytvoříte z výrobků „z ledničky“. Jde o léty prověřené triky, k nimž se uchylovaly slavné krásky napříč staletími, ale které dnes najdeme i mezi procedurami wellness center. Podívejte se na některé z nich a dopřejte si benefity, které pocítíte už po jedné aplikaci.

 
Medový peeling

Smíchejte čtyři lžíce medu, dvě lžíce olivového oleje a lžíci mleté kávy. Vytvořte tuhou pastu a použijte ji při sprchování jako peeling. Jemnými, krouživými pohyby aplikujte na celé tělo a dobře opláchněte. Med pokožku vyživí a dodá jí vitaminy a minerály, mastné kyseliny, obsažené v olivovém oleji, zase pokožku promastí a pomohou regenerovat. Káva má jednak kvůli své hrubosti masážní funkci, jednak díky kofeinu prokrví pokožku, a stimuluje tak metabolismus buněk.

mléčná koupel

Mléčná lázeň

Na její přípravu vám postačí vana plná teplé vody a láhev kvalitního, nejlépe plnotučného mléka či podmáslí. Dopřejte si alespoň 15minutové poležení ve vaně. Kyselina mléčná pokožku hydratuje a po koupeli ihned pocítíte, že je kůže jemnější a více hydratovaná. Mléčné výrobky, aplikované na kůži (ať už je to mléčná lázeň nebo třeba tělová maska z obyčejného jogurtu) umějí pokožku zklidnit a také barevně sjednotit, což je ideální v době, kdy z ní už pomalu mizí opálení.

šlehané bambucké máslo

Bambucký šlehaný krém

Bambucké máslo (jinak také shea butter nebo karité) je čistě přírodní produkt, který má až neuvěřitelný vliv na pokožku: zjemňuje, promašťuje, dlouhodobě hydratuje a zároveň má i zklidňující a dezinfekční účinky. Je ideální po opalování a také pro suchou, namáhanou kůži. Samotné bambucké máslo je poměrně tuhé a může se špatně nanášet. Upravte si ho doma po svém: tři díly bambuckého másla rozehřejte ve vodní lázni, přidejte dva díly rostlinného oleje (např. jojobového) a kapku esenciálního oleje (podle toho, co vám nejvíc voní) a minutu šlehejte. Pak směs vložte na minutu do mrazáku a po vyndání opět minutu šlehejte. Po několika minutách proces opakujte, dokud nevznikne našlehaný krém s pevnou konzistencí. Uchovávejte po dobu 3 měsíců v čistém kelímku a používejte po koupeli či sprchování místo tělového mléka.

Zdroj foto: Shutterstock

Připravil/a pro vás Karolína Hornová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

x
Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít