Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Tělo 10 výmluv, proč nejdete cvičit. A jak je překonat!

10 výmluv, proč nejdete cvičit. A jak je překonat!

10 výmluv, proč nejdete cvičit. A jak je překonat!

21. ledna 2021 od Vanda Vízková

21. ledna 2021 5 minut čtení
Připravil/a Vanda Vízková

Závěr roku bývá pro naši linii leckdy doslova likvidační, a tak spousta z nás zahajuje nový rok koupí sportovní výbavy a předsevzetím začít se pravidelně hýbat. Po překonání první svalové horečky ale přichází horší krize – plíživé myšlenky, proč zrovna dnes nejít cvičit. Zjistěte, jak je překonat a nebýt letos „ledňáček“!

1. Nevypadám dost dobře na to, abych cvičila před jinými lidmi

Víte, že všichni ostatní sportovci s dokonale vychytaným provedením cviků a s vysoustruženými svaly se tak nenarodili? I oni jednou začínali. Ručíme vám za to, že mají dost práce sami se sebou a nechodí na sportoviště hodnotit celulitidu a neohrabanost ostatních. Stáhněte si vlasy (aby vám při sportu nepřekážely) – pomůže vám Hair Tie Gumička do vlasů růžová (koupit v e-shopu) –, použijte antiperspirant – třeba Garnier Antiperspirant ve spreji Mineral Action Control Thermic (koupit v e-shopu), který funguje i při vysokých teplotách a náročných aktivitách, – a pak už vše další pusťte z hlavy!

2. Kamarádka nemá čas, přece nepůjdu sama!

Nevažte se na nikoho. To, že vám kamarádka odřekne, ve vás vzbuzuje falešnou solidárnost a nechuť jít sportovat sama. Hned od začátku si řekněte, že to děláte pro sebe a budete chodit sama. Když se k vám čas od času někdo přidá, bude to fajn, ale rozhodně na tom nebudete závislá.

3. Bez diety nemá cenu cvičit

Je pravda, že cvičit a pak to „zabít“ náloží cukrů nebo tuků, není nejlepší. Také to ale neznamená, že se kromě cvičení musíte nutit i do diety a úzkostlivě sledovat své BMI. Stačí i malá změna, aby se výsledky projevily. Třeba k večernímu posezení u Netflixu sáhněte místo po pytlíku chipsů raději po Bombus Celozrnných rýžových chipsech chia & quinoa (koupit v e-shopu). Nejsou smažené, ale pečené a obsahují 85 % hnědé celozrnné rýže, která je skvělým zdrojem minerálů a vitamínů.

TIP: Bohatý výběr potravin, které vám umožní stravovat se zdravěji – od snídaní přes svačinky až po ingredience k vaření – najdete v Teta drogeriích i na e-shopu (pokračovat na e-shop).

4. Nemám na to čas

Vážně? Jít sportovat nemusí znamenat jet hodinu na sportoviště, hodinu tam cvičit a další hodinu se vracet domů. Dejte si rychlou dvacetiminutovku v obýváku podle YouTube. Na tu čas určitě najdete… a pokud chcete tvrdit, že ne, koukněte se na statistiku ve svém smartphonu a na to, kolik času jste dnes strávila na Instagramu nebo Facebooku.

5. Nemám na to už večer energii

Dny v práci nebo ve škole bývají dlouhé a náročné a právem se můžete cítit vyždímaná. Ale stejně nasaďte sluchátka, tenisky a běžte! Ručíme vám za to, že nejtěžší krok bude ten z vašich dveří, každý další už vás bude víc a víc bavit a na konci cvičení nebo běhu budete mít 100% více energie než na začátku!

6. Po cvičení mě vždycky bolí hlava

Jestli jste zvyklá za den vypít tři kávy a dvě skleničky coly, může vás po cvičení, při němž vypotíte spoustu tekutin, začít bolet hlava. Přes den zkuste popíjet výbornou Kokosovou vodu 100% PURE (koupit v e-shopu), která má opravdu vynikající hydratační schopnosti. Během cvičení pak volte čistou neperlivou vodu nebo nápoj obohacený L-karnitinem, který vás „nakopne“ k lepšímu výkonu, například DrWitt Nápoj mango – citron – zelený čaj FIT (koupit v e-shopu). A po výkonu si dopřejte dávku hořčíku, jenž vás zklidní a zabrání svalovým křečím, například v podobě Magnesie Jemně perlivé přírodní minerální vody (koupit v e-shopu).

7. Bez trenéra to nezvládnu, ale nemůžu si ho dovolit!

Úplně postačí, když si s trenérem dáte dvě tři lekce, aby vám navrhl cviky na hubnutí vhodné pro vaši postavu a věk a ukázal vám, jak je správně provádět. Jednou za čas si poté domluvte jen „kontrolní“ lekci, během které ověří, zda vše děláte správně a jaké jsou vaše pokroky, a upraví třeba tréninkový plán. Tohle vás určitě finančně nezruinuje.

8. Tenhle týden je náročný, začnu zase od příštího

Ne. Pokud to odložíte teď, nezačnete už nikdy. Každá další a delší prodleva snižuje šanci, že se ke cvičení vrátíte. Nevadí, že místo tří tréninků zvládnete jen jeden. Hlavně nepřestávejte!

9. Abych mohla cvičit, potřebuju lepší vybavení. A na to teď nemám.

Z reklam jste mohla získat dojem, že bez nejnovějšího, nejodpruženějšího a nejfunkčnějšího vybavení nemůžete podat žádný sportovní výkon, aniž byste si neublížila nebo se nezesměšnila. Vzpomeňte si na Emila Zátopka a jeho výbavu. A kam to dotáhl! Klidně vyrazte v tom, co máte doma ve skříni. A nový outfit si slibte za odměnu, až dosáhnete svého prvního cíle!

10. Po cvičení mě vždycky něco bolí

Zamyslete se, jestli děláte vše správně, jestli máte správnou techniku pohybů i jestli se dostatečně protahujete. Pokud ano a svaly vás přesto bolí, dejte si teplou koupel a na namožené místo nalepte Fixaplast Hřejivou relaxační náplast (koupit v e-shopu), která by měla napětí svalů zmírnit a pomoct jim lépe regenerovat

Připravil/a pro vás Vanda Vízková

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít