Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Tělo 10 věcí, které potřebujete pro miminko po návratu z porodnice

10 věcí, které potřebujete pro miminko po návratu z porodnice

10 věcí, které potřebujete pro miminko po návratu z porodnice

21. března 2023 od Lenka Knápková

21. března 2023 3 minuty čtení
Připravil/a Lenka Knápková

Jestli jste v radostném očekávání a porod se blíží, tašku do porodnice už máte jistě sbalenou. Víte ale, co si pořídit domů? Co potřebujete pro miminko na koupání a péči o jemnou citlivou dětskou pokožku? Přinášíme vám tipy, co by nemělo chybět v koupelně a u přebalovacího pultu.

Kojení

Pokud budete kojit, budou se vám hodit Happy Mimi Prsní vložky extra savé (koupit v e-shopu), které zabraňují znečištění a hlavně protečení oblečení, jsou jednorázové a v prvních dnech kojení jsou nepostradatelné.
Velmi důležité pro kojení je dostatečný přísun tekutin, pijte neperlivou vodu, třeba Rajec Pramenitá voda nesycená (koupit v e-shopu),  a také jsou vhodné bylinkové kojící čaje, jako je Leros Čaj pro kojící maminky (koupit v e-shopu).
Tip redakce:
V případě nemoci je dobré mít připravenou šetrnou nosní odsávačku
Fridababy NoseFrida Nosní odsávačka (koupit v e-shopu) - dostupná pouze na e-shopu, která má jednoduché a bezpečné použití. A nepotřebujete k ní vysavač.

Přebalování

Na přebalování budete potřebovat dostatek místa, ideálně přebalovací pult či koutek. Měla byste tam mít teplo a dostatek prostoru pro uskladnění všech potřeb pro miminko.

Blízko pultu mějte po ruce:

1. Přebalovací podložky – jako nezbytnou věc si pořiďte Happy Mimi Přebalovací podložky Extra velké (koupit v e-shopu), na kterých můžete miminko přebalovat a které jsou spolehlivé před prosáknutím a mají všestranné využití nejen na doma.

2. Plenky – nezapomeňte na dostatek plenek v nejmenší velikosti jako třeba Pampers Premium Care Velikost 1 (koupit v e-shopu), kterých v prvních dnech života miminka spotřebujete větší množství.
Tip redakce:
Vhodné je mít po ruce také několik látkových plen
Happy Mimi Dětské látkové plenky bílé (koupit v e-shopu), které se hodí při odříhávání nebo pod hlavičku do zavinovačky či kočárku.
3. Vlhčené ubrousky – nezapomeňte na HiPP Babysanft Čisticí vlhčené ubrousky Natural Aqua (koupit v e-shopu), které jsou mimořádně šetrné a mají skvělé čistící vlastnosti. Jsou biologicky rozložitelné a bez obsahu plastů. V případě podráždění zadečku a jako prevence před vznikem opruzenin je dobré mít  Weleda Kojenecký krém na zadeček (koupit v e-shopu) s výtažky z měsíčku v BIO kvalitě.

Koupání

Koupání miminka je často zpočátku stresující záležitost. Jakmile překonáte počáteční nervozitu, bude koupání pro vás i vaše miminko oblíbený rituál.

Co potřebujete pro a po koupání:

1. Teploměr do vody – pokud si nejste jistí, že odhadnete správnou teplotu vody, pořiďte si Canpol babies Koupací teploměr (koupit v e-shopu), díky kterému jednoduše poznáte nejvhodnější teplotu vody, a to 37 °C.
2. Kartáč na vlásky – dětské vlásky jsou velmi jemné a náchylné na dotek. Péče o ně musí být šetrná, proto si pořiďte sadu Canpol babies Hřeben a kartáč na vlasy (koupit v e-shopu), obsahuje kartáč, který jemně pročeše miminkovské vlásky a pomáhá masírovat pokožku hlavičky, a tím posilovat vlásky a podporovat jejich růst. Zároveň pomáhá u pozdějšího vyčesávání stroupků při seboroické dermatitidě, kterou mají miminka často. 
3. Kosmetika – novorozence první dny umývejte pouze čistou vodou, a pokud to není potřeba, není nutné koupat každý den. Na mytí poté používejte sprchový gel na citlivou pokožku HiPP Babysanft Sprchový gel (koupit v e-shopu), který jemně a důkladně myje tělo i vlásky a zachovává přirozený plášť pokožky, anebo zkuste  Nivea Baby Jemná koupel pro celé tělo & Šampon (koupit v e-shopu). Novorozená miminka mají pokožku často velmi suchou, proto je vhodné ji promazávat třeba pomocí pečujícího HiPP Babysanft Přírodního pleťového oleje (koupit v e-shopu), který obsahuje čistě přírodní oleje včetně BIO mandlového oleje. Samozřejmostí je, že neobsahuje žádné parabeny, silikony, je bez parfémových složek a jiných nežádoucích látek. Zkusit můžete také Alpa Aviril Dětský olej s azulenem (koupit v e-shopu).
4. Nůžky na nehty – na dětské nehtíky si pořiďte nůžky NUK Dětské zdravotní nůžky s krytem mix barev (koupit v e-shopu), které mají pro větší bezpečnost zaoblené hroty a jsou vhodné od narození.

5. Vatové tyčinky – pro bezpečné čištění uší si pořiďte Happy Mimi Bezpečnostní vatové tyčinky (koupit v e-shopu) s ochrannou zónou, která zabraňuje proniknutí do zvukovodu.

Foto: Shutterstock

Připravil/a pro vás Lenka Knápková

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít