Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Obličej Žlutá, oranžová, béžová: Zařaďte je do líčení i šatníku

Žlutá, oranžová, béžová: Zařaďte je do líčení i šatníku

Žlutá, oranžová, béžová: Zařaďte je do líčení i šatníku

29. září 2018 od Eva Suchomelová

29. září 2018 4 minuty čtení
Připravil/a Eva Suchomelová ve spolupráci s expertem Lucia Hrušková Gibodová

Rozsviťte se jasnými barvami, jako je žlutá, oranžová a béžová! Bojíte se jejich výraznosti? Nemusíte! Spolu s vizážistkou Lucií Gibodovou Hruškovou vám poradíme, jak je začlenit do své make-up rutiny i šatníku, aby podtrhly vaši krásu!
Sdílet na facebooku Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest Emailem
Tmavé nebo nenápadné barvy jsou mezi ženami dost oblíbené, neboť hodně z nich má pocit, že jim zamaskují nedokonalosti postavy či tváře. Ale pozor! Okolí tím dáváte najevo, že si nevěříte nebo se nepovažujete za dost dobrou. Nebojte se barev, zvednou vám náladu a jasně vás odliší od šedého průměru! Jak si poradit s těmi skutečně výraznými barvami, které se mohou nosit i bez extrémní extravagance či nevkusu?


Žlutá

Teplé odstíny typu sluneční žluť a okrové odstíny vyvolávají pocit tepla, hřejivosti a dobré nálady, studenější odstíny, jako je citronová či zelenožlutá zas pocitově ochlazují a aktivují psychiku. Možná ji máte zafixovanou jako typickou podzimní barvu. Tak kdy ji nosit? „Klidně celoročně, v zimě spíš v detailech,“ míní vizážistka Lucia Hrušková Gibodová.

Žlutá má natolik silný účinek, že pomáhá i proti depresím, je to velmi vhodná barva pro jednání s muži. Nemáte-li odvahu vzít si žluté šaty nebo sako, vezměte si alespoň žlutý šátek či zvolte jiný akcent ve žluté. Také se hodí u přijímacích pohovorů pro kreativní profese. Žlutá je velmi vhodná pro práci v marketingu, prodeji i pro veřejné proslovy. Stejně tak je nápomocná při cestování a nákupech, neboť podle odborníků probouzí v ostatních snahu pomoci a nejrychleji upoutá pozornost.

žluté oční stínyTip redakce:
Velmi rafinované je použití žluté či oranžové na nehtech. Zkuste např. laky na nehty Sally Hansen v odstínech 349 Mellow Yellow a 150 Sun Kiss nebo Catrice ICONails v odstínech 46 Work Hard Play Orange a 47 No Judge a Nail by its Colour.

 
Příklady kombinací v oblečení:

  • světle žlutou vnesete jemnost a hebkost do tvrdé přísnosti modelů v neutrálních barvách,
  • zlatou obohatíte modely v černé, šedé či velbloudí hnědé,
  • jakoukoli žlutou dodáte vzruchu oblečení v námořnické modři,
  • teple žlutou projasníte a oživíte oděv v hnědých barvách.


Tipy vizážistky pro líčení:

Pro odvážné: „Používáme ji na den jako linku, odstín volíme podle oblečení,“ radí vizážistka.
Denní líčení: „Pro jakýkoli věk se na den hodí citronová s perletí uprostřed horního víčka, nad zorničku. Dodá totiž potřebnou jiskru,“ konstatuje expertka. „Hodí se i pro líčení do brýlí pro krátkozraké, jimž dioptrická skla oko opticky zmenšují – těmito barvami při střídmém použití oko zvýrazníme a zvětšíme.“
Večerní líčení: „Použijeme ji těsně k řasám a kombinujeme s šedou tužkou a řasenkou.
Opálená pleť: Do vnitřního koutku lze použít zlatožlutou a silně načernit řasy. Naopak pro bledou pleť se nehodí světle zlatá a žlutá, bude působit nezdravě, protože z ní ‚vytahují‘modrý podtón,“ upozorňuje expertka.

Tip redakce:
Intenzivní citronový oční stín najdete v paletce 12 odstínů Freedom nebo v paletce 22 očních stínů essence my only 1 (tam najdete i krásnou pomerančovou barvu). Zlaté odstíny jsou například v paletce 4 očních stínů Studio Color Quattro, odstín 100% Gold, hned několik tlumenějších odstínů nabízí paletka Rimmel Magnif’eyes Jewel Rock Edition.
 
oranžové odstíny líčení

Oranžová

Smělá, energická a pulzující oranžová není obvykle vnímána jako profesionální barva a v oblibě ji mají více ženy. Pokud tuto barvu rády nosíte, patříte pravděpodobně k velmi srdečným, nesobeckým, spontánním a temperamentním bytostem. „Oranžovou velice miluji a beru ji jako zneuznanou barvu, protože dokáže krásně prozářit barvu kůže jako pleťovka a vyvolá pocit opálené pleti,“ vyznává se ze své náklonnosti Lucia Hrušková Gibodová s tím, že se snaží získat pro tuto optimistickou barvu i své klientky na kurzech French Look Makeup Academy. „Oranžové tvářenky a pomerančové a bronzové oční stíny vykouzlí půvabně opálený, svěží obličej a vyvolají dojem, že máme dobrou náladu.“

Tip redakce:
Meruňkový odstín má třeba tvářenka essence matt touch v odstínu 10 peach me up!

 
Příklady kombinací v oblečení:

  • korálová a meruňková se hodí pro romantické schůzky,
  • terakota, cihlová, broskvová a odstín opálené pokožky jsou ideální pro nezávaznou schůzku, broskvová je vhodná i pro cestování,
  • jasně a křiklavě oranžovou či terakotovou si vezměte na schůzku se ženami – reagují na ně příznivě, neboť se cítí jejich povzbuzující účinek,
  • tlumená oranžová je barvou těch, kdo jdou s módou - oživte jejími akcenty celočerný oděv, odlehčíte jej.

oranžové a zemité odstíny
Tipy vizážistky pro líčení:

Denní líčení: „Pomerančové odstíny lze použít doprostřed víčka nad duhovku a také na líčení do brýlí u krátkozrakých žen,“ doporučuje odbornice. „Oko získá potřebnou jiskru a opticky se zvětší a rozjasní.“
Bledá pleť: „Oranžová bledé pleti vysloveně svědčí a je vhodná i pro zimní líčení. Zkombinujte ji se svojí běžnou barvou stínů nebo tužkou na oči. Hodí se nanést ji volně prstem a rozmazat doztracena. Inspirujme se přírodou,“ vybízí Lucia Hrušková Gibodová.

Tip redakce:
Korálově oranžový odstín má v nabídce náplní do fillerů essence oční stín must have 11 stay in coral bay, terakotové odstíny hledejte v paletce 4 očních stínů Astor Eyeartist odstín 310 Underground Party in Berlin.

 
Barva očí hraje prim

Při výběru vhodného odstínu pro oční stíny se řiďte primárně barvou svých očí – podle toho volte i možné kombinace s ostatními barvami.
  • Modroočky: „Často se bojí používat oranžovou a zlatou, aby nepůsobily uplakaným dojmem, ale jde o kombinaci barev. Například oranžová je skvělá s šedou tužkou. U řas ji mírně rozmažou a doplní oranžovým stínem, který nanesou přes celé víčko. Kombinace chladné a teplé barvy působí velmi příjemně,“ říká expertka.
  • Hnědoočky: „Hnědooké krásky mohou nosit všechny tyto barvy, když je zkombinují s tmavě modrou nebo fialovou tužkou,“ doporučuje vizážistka.
  • Zelenoočky: „Zelené oko si poradí se žlutou i zlatou, protože zelená barva kontrastem vynikne,“ říká Lucia Hrušková Gibodová.
  • Černoočky: Ty se pro žlutou a zlatou barvu narodily – mohou si dovolit nanést ji na celé víčko. Přes den sáhnou po pastelových a světlých odstínech, na večer odstín ztmaví nebo zvolí zlatý či třpytivě žlutý.
 
nude líčení

Béžová

Řadí se k neutrálním barvám a příliš nepřenáší emoce. Vyžaduje kombinaci s výraznějšími barvami, aby vynikla individualita stylu, jíž dává zemitý základ. V této barvě se budete cítit pohodlně, a svůj klid tak přenesete i na své okolí.

 
Příklady kombinací v oblečení:

  • velbloudí béží zjemníte formálnost černých šatů, třeba ve formě plédu či dobře střiženého kabátu z přírodního materiálu, kostýmům a šatům v této barvě dodá pak tyrkysová pohyb a energii,
  • krémový či béžový model dostane jiskru citového napětí dotekem jasně červené,
  • krémová krásně kontrastuje s tmavě hnědou a změkčí modely v teple šedé.


Tipy vizážistky pro líčení:

Hra s matem a leskem: „S touto kombinací lze nalíčit celý obličej: matný pudr tělové barvy může nahradit béžovou na víčka a pro kontrast použijeme perleťový béžový odstín tělové barvy. Matný naneseme do ohybu víčka, na pohyblivé víčko doprostřed a na vnitřní koutky očí perleťový pro projasnění – výsledkem je otevřené, krásné oko,“ doporučuje expertka.
Večerní variace: „Pro společenské události působí rafinovaně kombinace výše uvedeného nahého líčení, doplněného o jeden výrazný, až extravagantní prvek – kaligrafickou linku nebo třeba velmi dominantní rty – např. v ostře rudém nebo temném odstínu (tmavě modrá, černá, čokoládově hnědá či temně burgundská),“ uzavírá své tipy Lucia Hrušková Gibodová.

Zdroj foto: Shutterstock

Připravil/a pro vás Eva Suchomelová ve spolupráci s expertem Lucia Hrušková Gibodová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

1 komentářů k článku
Jana Slaná 26.března 2019
Poučné co se tce kombinace barev!

Expert z článku

Lucia Hrušková Gibodová
Make-up artist
1444
"Všichni jsme krásní… a všichni mohou být krásní."

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít