Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Obličej Z práce do divadla? 5 triků pro skvělé líčení!

Z práce do divadla? 5 triků pro skvělé líčení!

Z práce do divadla? 5 triků pro skvělé líčení!

29. října 2018 od Helena Hladíková

29. října 2018 3 minuty čtení
Připravil/a Helena Hladíková ve spolupráci s expertem Mgr. Hana Čihánková

Máte rádi divadelní představení? Pokud ano, možná stejně jako já řešíte, jak se nalíčit, když vás kulturní zážitek čeká hned po pracovní době. Zaručené tipy nám prozradila vizážistka Hana Čihánková.
Sdílet na facebooku Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest Emailem

1. Sexy pohled za pár vteřin

Líčení očí neustálo nápor pracovního dne a vy teď řešíte, jak znovu dosáhnout sexy pohledu. Co s tím? „Zašedlé oční okolí s rozmazanou řasenkou rozjasníte pomocí vatové tyčinky namočené v korektoru pod oči. Tyčinka odstraní rozmazaná líčidla a zároveň nanese novou vrstvu korektoru na kruhy pod očima, které v průběhu dne možná vznikly,“ radí expertka. Vyzkoušejte například tekutý korektor Maybelline Age Rewind s lehkou texturou, která skvěle kryje a zároveň pleť rozjasní.

 
2. Make-up jako nový

Ani samotný make-up častokrát nevydrží přes den tak, jak byste si představovaly, a své o tom vědí zejména majitelky mastné pleti. „Aby podklad vypadal opět svěží, přetáhněte pleť pudrem (jemné krytí), nebo pudrovým make-upem (střední krytí). Zaměřte se při tom zejména na namáhané zóny nosu, čela a brady, které bývají po celém dni téměř vždy otřené. Nanášet můžete štětcem, který kryje méně, či houbičkou pro větší krytí,“ doporučuje odbornice. Báječným pomocníkem se vám stane třeba štětec na pudr Freedom, který se hodí na aplikaci pudrů, ale i bronzerů či tvářenek.
 
pudry a tvářenky

3. Svěžest ve tvářích

Možná se vám během dne setřela i tvářenka, kterou jste ráno tak pracně nanesla. Říkáte si, že to nevadí? Omyl. „Setřenou tvářenku určitě také opravte, protože dodá vašemu vzhledu svěžest. Použít můžete svůj běžný produkt, ale stejně dobře vám poslouží i vklepání malého množství rtěnky nebo tužky na rty,“ navrhuje vizážistka. Přirozeného a zdravě vypadajícího vzhledu dosáhnete třeba pomocí matné tvářenky Miss Sporty Really Me Matte, která se vejde i do té sebemenší kabelky.

 
4. V práci nenápadná, večer svůdná

Pakliže se do práce líčíte minimalisticky nebo vůbec, na večerní program by to alespoň malou změnu chtělo. Nejjednodušší a nejlepší řešení? Expertka radí zaměřit se na oči: „Snadno je zvýrazníte nanesením další vrstvy řasenky, pokud jste ji ráno použila jen jemně. Skvělý efekt budou mít také tekuté oční linky nebo přidání blyštivého očního stínu.“ Otestujte například řasenku Dermacol Mega Lashes Super Volume, která dodá řasám doslova panoramatický efekt a nádherně je vykreslí a rozčeše.
 
líčení řas

5. Rty k zulíbání

Nevíte, co si počít s večerním nalíčením rtů? I na to má vizážistka řešení: „Ideální volbou na večer jsou výrazné rtěnky, které působí slavnostně, sexy a přitom nedají moc práce, takže líčení hravě stihnete ještě před začátkem představení. Odstín volte tak, aby se hodil k vašemu oblečení i barevnému typu. Sázejte především na matné a dlouhotrvající verze, které nebudete muset neustále kontrolovat.“ Vsaďte třeba na matnou rtěnku Max Factor Velvet Mattes, s níž budou vaše rty krásně hydratované a podtrhnou večerní líčení. Vždy ale rozmýšlejte, jestli zvolíte výrazně nalíčené rty, nebo oči.

Zdroj foto: Shutterstock

Připravil/a pro vás Helena Hladíková ve spolupráci s expertem Mgr. Hana Čihánková

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Expert z článku

Mgr. Hana Čihánková
Make-up Artist & Hair Stylist
198
"Nadšení je rozdíl mezi prací a zábavou."

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

x
Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít