Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Obličej Výběr top kosmetických produktů podle redaktorky Vandy

Výběr top kosmetických produktů podle redaktorky Vandy

Výběr top kosmetických produktů podle redaktorky Vandy

21. prosince 2020 od Vanda Vízková

21. prosince 2020 3 minuty čtení
Připravil/a Vanda Vízková

Štafetu odhalení tajemství našich koupelen a kosmetických taštiček tento měsíc přebírá redaktorka Vanda. A že to u ní produkty nemají zrovna jednoduché… musí zvládnout suchou pokožku těla, ale mastnou pleť obličeje, splnit vysoké požadavky na make-up i na řasenku. Které přípravky to zvládly?
Musím nelichotivě přiznat, že co se (nejen) kosmetiky týká, jsem v podstatě dost konzervativní a taky trochu líný člověk. A to ovlivňuje i můj výběr kosmetiky. Chci textury, které nezatěžují pokožku a o kterých už chvíli po nanesení nevím, že jsem je použila. A chci efekt, který je rychlý a hodně viditelný. Tohle jsou dvě kritéria, přes která u mě nejede vlak – ať se jedná o péči o pleť, nebo o líčení.

Které produkty prošly mým sítem, získaly si mou přízeň a stálé místo na koupelnové poličce?

Faith in Nature sprchový gel s kokosovým olejem (koupit v e-shopu)

Poprvé jsem tento sprchový gel vyzkoušela nedávno. Do oka mi padl jeho líbivý pestrý obal. A když jsem si o něm přečetla více, říkala jsem si, že ho prostě musím zkusit. Jeho složky jsou totiž z 99% přírodní, netestované na zvířatech, v bio kvalitě a pocházejí z udržitelných zdrojů. Obal je recyklovaný a dále recyklovatelný. Už jen tohle mi při jeho koupi a používání dodalo lepší pocit. Zprvu jsem byla zaskočená tím, že na rozdíl od toho, jak je člověk zvyklý u přípravků s kokosem, příliš intenzivně nevoní. Vůně je opravdu jemná a přirozená, jako když si přivoníte k čerstvé šťávě z kokosu. I to je pro mě důkaz jeho „přírodnosti“ a absence umělých aromat a přísad. Tím vším si tento sprchový gel získal moje sympatie.

NIVEA Krémová tělová pěna (koupit v e-shopu)

Mám strašně suchou pokožku těla, ale nerada se čímkoli mažu. Zvláště v chladných měsících –než se celá namažu a než se tělový krém vsákne, je mi zima. Proto tuhle krémovou pěnu od Nivey velebím do nebes!

Je lehoučká, ale vydatná, dobře se roztírá a hned se do pokožky vpije. A kromě toho hezky voní. V zimě díky ní dlouho nemrznu a v létě zase pokožku neulepí hutnou texturou. Za mě ideální produkt pro každé roční období! 

Pil’aten Kolagenová maska na rty (koupit v e-shopu)

Suché mám nejen tělo, ale také rty. Po všech kapsách a kabelkách proto nosím balzámy na rty. A zaujala mě i tahle líbivá kolagenová maska na rty.

Růžová želé pusinka, kterou si na 15 minut přilepíte na rty, je zvládne silně hydratovat a vyhladit. Je ideální, když chcete někam vyrazit a namalovat si pusu – díky téhle masce je rychle ve formě a připravená i na dlouhotrvající rtěnky, které jinak vysušují.
Aplikace masky na rty:

Floré Bylinný pleťový krém tea tree olej (koupit v e-shopu)

A od suché pokožky těla a rtů k opačnému extrému – mám dost mastnou pokožku obličeje. A od té doby, co nosím roušky, jsem začala bojovat i s velkým výskytem maskné (akné způsobené nošením roušky). Hledala jsem proto krém, který by byl na oba tyto problémy vhodný. Sáhla jsem po pleťovém krému s obsahem tea tree oleje a kyseliny salicylové, který je určený na smíšenou až mastnou pleť s pupínky. Ačkoli běžně používám spíš lehké gely a fluidy a krémům se vyhýbám, protože se po nich mastím a lesknu, nelituji, že jsem udělala výjimku a tento krém vyzkoušela. Je příjemný, nemastí, eliminuje pupínky a – což je pro mě také potěšující – je to český výrobek.

L’Oréal Paris Make-up Infaillible 24H Matte Cover (koupit v e-shopu)

Nemastný a matující potřebuji nejen pleťový krém, ale také make-up. Ačkoli je pro mě lákavé zkoušet hydratační a rozjasňující make-upy, nedopadne to nikdy dobře. Rychle se po nich zamastím a lesknu se. S make-upem Infaillible 24H Matte Cover jsem ale trefila do černého. Skvěle kryje, ale nevytváří efekt nepřirozené masky. Opravdu krásně a dlouhodobě zmatní a dobře se nanáší jak prsty, tak štětcem i houbičkou.

Dermacol Prodlužující řasenka s efektem umělých řas XXL Selfie (koupit v e-shopu)

Na řasenky od Dermacolu nedám dopustit už roky. Vyzkoušela jsem jich spoustu a snad žádná mě nezklamala. Aktuálně používám tuto, která mě – přiznám se – nalákala svým názvem. Která žena by nechtěla XXL řasy, které vypadají stejně bohaté a dlouhé jako ty umělé, že? Popravdě, jako umělé mé řasy s touto řasenkou nevypadají, ale výrazně, bohatě a hustě ano. Dobře se s ní pracuje, má dlouhou výdrž, ale přitom jde pak velmi dobře odlíčit. Jsem spokojená!

Připravil/a pro vás Vanda Vízková

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít