Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Obličej Voda: základ čisté a krásné pleti

Voda: základ čisté a krásné pleti

Voda: základ čisté a krásné pleti

28. května 2017 od Vendula Nováková

28. května 2017 4 minuty čtení
Připravil/a Vendula Nováková

Jedině dokonale čistá a zdravá pleť může být zároveň krásná. Poradíme vám, jak se vyznat v čisticích přípravcích na bázi vody, jaký je v nich rozdíl, i to, jak a kdy je používat. Znáte například rozdíl mezi pleťovou vodou a tonikem?
Sdílet na facebooku Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest Emailem
Pokud kůže nemá dostatek vody, velmi rychle to na ní poznáte. Začne být zvrásněná a přestane být pružná. Postupně navíc ztratí i schopnost se regenerovat. Nebude se pak umět ani bránit okolnímu prostředí – třeba tím, že se obalí větší tukovou vrstvičkou. Nakonec začne být šupinatá, mohou se objevit suché pupínky, ale i ekzém. A to se stane jak pokožce na obličeji, tak i jinde po těle.

Jednou z nejzásadnějších věcí, která pleť dehydratuje, je mýdlo. Pokud možno se mu proto alespoň v obličeji vyhněte – a stejně tak i dalším výrobkům, které ho obsahují. Mýdlo totiž pleť vyčistí až moc – smyje vrchní vrstvu, na které jsou lipidy, jež pokožku chrání. Kůže je pak obnažená a náchylnější na okolní vlivy. A tady přichází čas pro řadu přípravků na bázi vody. Jen je třeba je umět používat ve správném pořadí a ve správných situacích.


Čistětě svou pleť správně – a to i podle jejího typu

Ne všechny z nás mohou pleť čistit stejnými přípravky. Mezi ženou s mastnou a suchou pokožkou je velký rozdíl. Je třeba všechno řádně zvážit tak, abyste pleť nevysušovaly víc, než je třeba, a naopak ji hezky hydratovaly.

Platí, že ráno je třeba vyčistit pleť hlavně od potu a přebytečného mazu, naopak večer drhneme z tváře nečistoty, make up. Jak se ale v arzenálu mnoha a mnoha kosmetických přípravků vyznat?


Voda: základ čisté a krásné pleti

Ranní rituály

Po ránu můžete úplně vynechat olejové nebo krémové báze přípravků na čištění – nejsou třeba. Pleť potřebuje z povrchu odstranit částečky, na které platí voda. Ta výborně zafunguje právě třeba na odstranění potu a současně na povrchu zůstává ochranný film. Výbornou variantou tak jsou pleťové vody nebo tonika. Jaký je mezi nimi rozdíl?

Pleťová voda obsahuje malé množství alkoholu – není proto příliš vhodná pro ty z nás, které mají sušší pleť. Mohly by jí spíš ublížit. Vhodné tak jsou tyto přípravky hlavně pro mastnou a problematickou pokožku. Použít tak můžete třeba vodu Astrid Fresh Skin, která má v sobě i minerály a vitamin E. Podobně vaši pleť vyčistí i přípravek Skin Naturalu Essentials od Garnier. Obecně platí, že pleťové vody stahují póry, a proto je můžete používat i večer po odličování. 
Tonikum naopak žádný alkohol nemá nikdy. Je tak vhodné pro všechny typy pleti, protože je šetrný.

Používá se k zatažení otevřených pórů a obecně pleť zaceluje. Poránu se vám tak stane dobrým každodenním společníkem, který vám před nanesením krému bude příjemně pomáhat. Tonikum navíc pokožku krásně hydratuje. Můžete použít třeba přípravek Visage Pure Effect od Nivey.
U ranního rituálu tak platí – nejdříve pleť vyčistit, pak až namazat krémem a líčit.


Odličte se - vodou!

Je třeba si uvědomit, že po celodenním maratonu, který prožíváte, je pleť unavená a zanesená. Je plná prachu, potu, nečistot z venku, ale i nalíčená. Proto nejdříve musíte opravdu čistit, čistit a zase čistit. Odlíčit se můžete přípravky, které vám budou nejvíce vhod – na bázi krému nebo třeba mixem vody a oleje. Je třeba totiž rozpustit na obličeji všechny nečistoty a to se dobře daří hlavně přípravkům mastnějším. Pak ale tohle martyrium nekončí. Na řadu znovu přichází tonikum. Už jednou jsme tu zmiňovali, že uzavírá póry. To je právě po odlíčení, kdy jsou póry rozšířené, důležité. Pak až naneste krém.

Voda: základ čisté a krásné pleti


Vše v jednom a ještě na bázi vody? I to je možné

Poslední kategorií je malý zázrak, který opěvují poslední roky ženy po celém světě. Funguje na jednoduchém principu. Voda obsahuje takzvané micely – odtud název micelární. Jsou to mikroskopické olejové molekuly, které na sebe navazují nečistoty. Jsou v podstatě jako magnet na špínu. Na povrchu pleti ale z tohoto přípravku zůstává jen voda. Je to univerzální a hlavně rychlý pomocník. Je tedy jedno, jestli ji používáte ráno, nebo večer. Odličuje i čistí. Stačí nanést na tamponek a umývat obličej do té doby, než bude tampon čistý.

Tento druh vody tak v podstatě v sobě zahrnuje všechny přípravky. Ušetří vám místo v koupelně, ale i peníze. Dnes už se dají pořídit řádově kolem stokoruny. Velmi populární jsou u žen třeba Micellar Water Anti-Dryness s glycerinem od značky Mixa. Řadu pro různé druhy pleti má třeba i  L'Oréal – třeba micelární voda Sublime Soft je pro citlivou a jemnou pokožku. Tento typ přípravku navíc v sobě obsahuje i hydratační složky. Některé firmy je doplňují i o různé výtažky z rostlin. I na micelární vodu ale patří na konci celého procesu krém, tak abyste kůži dobře promazaly.

Zdroj foto: Fotolia

Připravil/a pro vás Vendula Nováková

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít