Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Obličej Voda aneb Zázračná surovina pro mastnou pleť

Voda aneb Zázračná surovina pro mastnou pleť

Voda aneb Zázračná surovina pro mastnou pleť

5. února 2019 od Anna Adlerová

5. února 2019 3 minuty čtení
Připravil/a Anna Adlerová ve spolupráci s expertem Ariana Bernard

Trpíte-li na mastnou pleť, bez vody se v žádném případě neobejdete. Vyhoďte všechny alkoholové vysušovače a obraťte svou pozornost k vodě – ta jediná vás totiž zachrání. Jak to?
Sdílet na facebooku Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest Emailem
Jestli taky patříte do skupiny žen, které se každé ráno „odmašťují“, ještě než na pleť nanesou make-up, a krémům se vyhýbáte jak čert kříži, je nejvyšší čas na změnu. Je známým faktem, že na mastné pleti vydrží make-up kratší dobu nebo v horším případě nejde nanést vůbec, protože k pleti nepřilne. Většina žen s mastnou pletí se tedy snaží pleť všemožně vysušit, aby se vůbec mohly nalíčit. Tudy ale cesta nevede.
 
Tip redakce:

Na zalíčení červených flíčků a akné v obličeji vyzkoušejte Ellie Pleťový korektor. Má krycí vlastností a díky kyselině salicylové pomáhá redukovat zanícená místa. Výsledkem je svěží matná pleť.
 
příliš mastní pleť s akné

Vyhněte se alkoholu

Přípravky na mastnou pleť ve většině případů obsahují právě alkohol, který na pleti udělá krásný efekt a dodá pocit sušší pleti. Co se ale děje doopravdy? „Pokožka po použití produktů s alkoholem nabobtná, takže se na první pohled póry sice stáhnou. Když ale účinek alkoholu pomine, pleť zůstane podrážděná, dehydratovaná a začne pěkně od začátku vytvářet na obličeji mastnou masku,“ říká expertka na ženskou krásu Ariana Bernard. Své pleti proto prospějete nejvíc, pokud se přípravkům, které mají pleť vysušovat, vyhnete obloukem.

 
Voda živá…

Lidské tělo je geniálním nástrojem, který jakékoliv poruchy hlásí malými signály. Když se na maz podíváte jako na volání o pomoc, měli byste přispěchat s řešením příčiny, a ne se snažit eliminovat problém. Mastná pleť produkuje maz hlavně proto, že jí chybí voda. Samotná produkce mazu je obrannou reakcí pleti, která je vysušená a snaží se sama sebe zvlhčit pomocí dostupných prostředků,“ vysvětluje Ariana. Začněte svou pleť hydratovat, a i když možná neuvidíte výsledky hned, za několik týdnů se pleť změní k nepoznání.
 
speciální odmašťující ubrousky

Používáte na pleť olej?

Nevhodným olejíčkem můžete své mastné pleti spíš uškodit. Vhodný není například kokosový olej. Jedná se sice o pečující produkt, ale na obličeji vytvoří bariéru, která nemusí propustit žádnou další výživu. „Rozhodně se nejedná o plnohodnotnou náhradu denního a nočního krému. Správná hydratace je zajištěna pouze hydratačními krémy, popřípadě doplněnými o speciální hydratační séra, která se aplikují pod ně,“ doplňuje expertka. Zároveň ale připouští, že pokud se olej do pleti vstřebá a nezůstane na povrchu, pro pleť to problém nepředstavuje. Vyzkoušejte tedy, jak funguje ten váš, před tím, než uděláte čistku ve své kosmetické taštičce.
 
hydratační krém

Správná péče o mastnou pleť

  • Umývat si tvář ráno a večer jemným čisticím prostředkem.
  • Zvlhčovat pleť hydratačním krémem, ideálně doplněným o UV ochranu.
  • Pít dostatek vody po malých doušcích v průběhu celého dne – min. 1,5 litru.
Tip redakce:
Pro pravidelnou péči o pleť vyzkoušejte Ellie Matující denní krém. Poskytuje pleti dlouhotrvající hydrataci a pomáhá redukovat výskyt akné.
 
hydratace zevnitř

Tělo volá po vodě

Pitný režim je důležitý ke správnému fungování celého těla. Lidé si často neuvědomují, že kůže není jen obal těla, ale také největší lidský orgán, a podle toho by se k němu měli chovat.Tělo potřebuje dostatek vody pro látkovou výměnu, a pokud mu ji nedáme, vezme si ji právě z kůže, vysvětluje Ariana. „Když pleť vláhu postrádá, vyrobí si ji sama a začne se mastit. Maštění je obranná reakce těla. Mastná pleť je proto z většiny případů pouze dehydratovanou pletí,“ říká závěrem.
 
A jak jste se dosud vypořádávaly s mastnou pletí vy? Hydratujete ji, nebo jste se ji vždy snažily naopak co nejvíc vysušit?

Zdroj foto: Shutterstock

Připravil/a pro vás Anna Adlerová ve spolupráci s expertem Ariana Bernard

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Expert z článku

Ariana Bernard
Vizážistka, fotografka a beauty bloggerka
141
"Základem je kvalitní péče o pleť. Make-up poté není nutnost, ale volba. "

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít