Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Obličej Testujeme: Řasenky s natáčecím efektem

Testujeme: Řasenky s natáčecím efektem

Testujeme: Řasenky s natáčecím efektem

26. dubna 2019 od Pavla Maříková

26. dubna 2019 3 minuty čtení
Připravil/a Pavla Maříková

Krásné dlouhé, husté a natočené řasy by si přála asi každá z nás. Ne ke všem však byla příroda natolik štědrá, aby nadělila hned vše najednou. Rozhodli jsme se proto v redakci otestovat řasenky, které slibují splnit především poslední efekt – tedy natočení řas do obloučku směrem k očním víčkům. Jak řasenky, které můžete běžně koupit v drogerii, dopadly?

miss sporty řasenka Fabulous Lash Curved Brush

Řasenka slibuje pohádkové řasy s výrazným natáčecím efektem. Unikátní zakřivený kartáček nanáší barvu rovnoměrně od kořínků až ke konečkům. Čím více řasenky nanesete, tím více budete mít dramatický vzhled očí.

 

 

Hodnotí:
Pavla Maříková, šéfredaktorka

Efekt natočení řas: 50 %
Slibovaný efekt se oproti očekávání příliš nedostavil. Barvu jsem musela nanášet hned několikrát, abych řasy dostatečně pročesala, a tím i natočila. Vějířovitý vzhled přesto řasy neměly.
 
Komfort nanášení barvy: 60 %
V tomto ohledu řasenka nezklamala, ale ani nepřekvapila. Preferuji spíše silikonové kartáčky, takže tento štětinový mi příliš nevyhovoval. Ale na druhou stranu musím uznat, že barvu nanesl skutečně po celé délce řasy, aniž by se řasy k sobě lepily.
 
Snadnost odlíčení: 90 %
S tímto mívám u řasenek největší problém, ale v případě této řasenky jsem nadšená. Přes den se nerozmazávala a večer šla krásně odlíčit běžným odličovacím přípravkem.
 

Celkové hodnocení: 3/5

 

Astor řasenka pro objem a natočení řas Big & Beautiful BFly

Řasenka poskytne vašim řasám vzhled motýlích křídel, a to díky natočení pomocí kartáčku Stretching Butterfly. Obsahuje přírodní oleje, které zajistí výrazný barevný efekt, jemná struktura barvy zase dodá masivní objem a zároveň pružnost. Netvoří žmolky, nezatěžuje a je vhodná i pro nositelky kontaktních čoček.



Hodnotí:
Helena Hladíková, redaktorka

Efekt natočení řas: 80 %
Nemůžu říct, že by mi řasy připadaly úplně jako motýlí křídla, nějaká rezerva v natočení tam ještě je, ale já jsem se vzhledem očí po jejím použití moc spokojená.
 
Komfort nanášení barvy: 80 %
Poté, co jsem se naučila s kartáčkem správně zacházet, mi nanášení už nedělalo potíže. S řasenkou se dobře líčí i spodní řasy, nerozmazává se, i v tomto případě spokojenost.
 
Snadnost odlíčení: 90 %
Na odlíčení jsem ke svému příjemnému překvapení potřebovala jen dva tamponky. Kvůli výraznosti barvy jsem se odličování trochu obávala, ale šlo to skutečně velmi snadno. 
 

Celkové hodnocení: 5/5

  

Rimmel řasenka pro objem a natočení řas Scandal Eyes WOW Wings

Řasenka Rimmel Scandal Eyes WOW Wings slibuje dodat řasám neodolatelný a dechberoucí objem, díky kterému bude váš pohled neodolatelný.




Hodnotí:
Viola Hojstričová, konzultant redakce

Efekt natočení řas: 80 % 
Už jen nanesení jediné vrstvy způsobí, že vaše řasy budou výrazné a o poznání natočenější. Ze své zkušenosti s touto řasenkou ale nedoporučuji více vrstev, řasy se budou lepit a "efekt natočených řas" bez kleštiček poněkud opadne.
 
Komfort nanášení barvy: 50 %
Kartáček není pro tento typ řasenky nijak výjimečný, je ke konci jemně zaoblený, což by mělo zjednodušovat pohyb při nanášení barvy. Mně osobně se však příliš neosvědčil, protože přesně tento typ kartáčku mi způsobí, že se řasy spíš více slepují, než dokonale oddělí. S komfortem při nanášení barvy jsem proto byla spokojená jen napůl.
 
Snadnost odlíčení: 70 %
Jednoduchost odlíčení závisí přímo úměrně na množství vrstev, které na řasy aplikujete. Jsem toho názoru, že při použití této řasenky vám bude bohatě stačit jediná vrstva, která se ale během dne jemně stírá, a tak je celkový look méně výrazný. I proto byste si tedy při odlíčení měli vystačit s tamponem a odličovací vodou.
 

Celkové hodnocení: 3/5

  

Maybelline New York řasenka Snapscara

Jde o aktuální novinku, novou generaci řasenek, která podle výrobce řasám dodá perfektní vzhled, natočí je, ale zároveň eliminuje efekt „pandích očí“ během dne a velmi snadno se odličuje. Je vhodná i pro citlivé oči a nositelky kontaktních čoček.


Hodnotí:
Eva Suchomelová, redaktorka a korektorka

Efekt natočení řas: 90 %
Zahnutý kartáček je u špičky zúžený a postupně se rozšiřuje. Díky tomu se řasy velmi komfortně líčí, a to včetně těch nejmenších v koutcích oka. Mám velmi rovné, obtížně se tvarující řasy, ovšem tahle řasenka je docela viditelně natočila nahoru (ovšem nečekejte stejný efekt jako s kleštičkami na řasy, tak dramatické natočení výrobce ani neslibuje). Bohužel efekt natočení během dne postupně opadal.
 
Komfort nanášení barvy: 60 %
Tvar kartáčku umožnil každou řasu rovnoměrně a ne příliš silně obalit barvou, což mě mile překvapilo. Problém nastal asi po dvou hodinách od nalíčení – zjistila jsem, že mi z řas kolem každého oka padají malé žmolky barvy, které jsem zaznamenala i na řasách. Oči sice při líčení nedráždila, ale myslím, že opadávající žmolky by nemusely nositelkám kontaktních čoček vyhovovat.
 
Snadnost odlíčení: 100 %
Výrobce sice píše, že lze řasenku smýt pouhou vodou, například ve sprše, a nehrozí při tom „pandí oči“ ani podráždění očí. Ale kvůli své jemné pleti kolem očí s mimickými drobnými vráskami si raději oči odličuji olejovým odličovačem. S ním šla řasenka dolů velmi rychle a snadno.
 

Celkové hodnocení: 4/5

  

Gabriella Salvete řasenka Magic Volume & Curl

Prodlužující a zhušťující řasenka pro dokonalý vzhled očí dodá podle výrobce řasám díky ultra lehkému složení s pečujícími oleji perfektní objem a délku. Černé pigmenty slibuje zajistit perfektní zvýraznění a dramatický pohled. Speciální objemový kartáček s hustými štětinkami zachytí každou řasu, nanese na ni více barvy a dostane se až k jejím kořínkům.


Hodnotí:
Evženie Pilná, asistentka redakce

Efekt natočení řas: 60 %
Ačkoli kartáček vypadal velmi slibně, moje odolné rovné řasy dokázal přimět jen ke slabému vytočení směrem nahoru. Zkoušela jsem řasenkou projíždět větší část řas najednou, stejně tak jsem zkusila líčit je po malých částech, abych otočila i jednu „neposlušnou“ řasu na vnější straně oka. Přesto bylo na můj vkus a v porovnání s jinými řasenkami natočení slabé. Dramatické natočení si představuji mnohem výraznější.
 
Komfort nanášení barvy: 40 %
Tady mě řasenka zklamala ještě víc – barva se na řasy nenanášela rovnoměrně, barvy bylo i po otření kartáčku až příliš, občas řasy dokonce slepila k sobě. Během dne barva na řasách držela dobře a nežmolkovala, ale později odpoledne už začala trochu pouštět a ve vnitřním koutku oka jsem objevila řasenkovou tmavou šmouhu.
 
Snadnost odlíčení: 80 %
Pro odlíčení jsem použila odličovací pleťové mléko a řasenka jím šla celkem dobře dolů. Ovšem při dočišťování pleťovou vodou jsem ještě zbytky barvy na tamponku objevila, takže doporučuji odličovat ji klasicky a pečlivě.
 

Celkové hodnocení: 3/5

   

L´Oréal Paris objemová řasenka Volume Million Lashes Féline

Řasenka dokáže natočit a prodloužit i ty nejkratší řasy. Speciální kartáček zachytí každou řasu a nadzvedne ji od kořínků až po konečky. Složení obsahuje arganový a heřmánkový olej, který o řasy pečuje a vyživuje je. Řasy získají neuvěřitelný objem a délku.



Hodnotí:
Jana Kantorová, šéfeditorka

Efekt natočení řas: 70 %
Ačkoli řasenka slibuje natočení řas, z mého pohledu byl spíše viditelný efekt objemu a zvýraznění délky řas. Řasy mám poměrně dlouhé, takže nějaké natočení viditelné bylo. Ale myslím, že v případě krátkých řas by efekt nebyl žádný.
 
Komfort nanášení barvy: 100 %
Naopak u nanášení barvy jsem byla nadšená. Nejenže řasenka nikde nešpinila, ale opravdu stačilo jedno až dvě přetáhnutí silikonovým štětečkem a řasy byly krásně a rovnoměrně zabarvené.
 
Snadnost odlíčení: 50 %
Řasenku nebylo tak snadné odlíčit ani micelární vodou, ani odličovadlem přímo na oči. Padesát procent tedy dávám za výdrž řasenky – opravdu vydržela bez problémů celý den i koupel v bazénu, aniž by se jakkoli rozmazala. Co se týče odličování, už byl proces složitější. Nejdříve se začala drolit a bylo potřeba opravdu více zatlačit, abych ji z očí dostala. Vyzkoušela jsem tedy více výrobků na odličování, ale s každým to bylo stejné. 
 

Celkové hodnocení: 3/5

  

Max Factor 2000 Calorie Curl Addict řasenka pro objem a natočení řas

Řasenka pro objem a natočení řas 2000 Calorie Curl Addict od Max Factor slibuje, že díky svému krátkému, zahnutému kartáčku nadzvedne a zatočí řasy bez použití kleštiček.




Hodnotí:
Eliška Pechová, content editor

Efekt natočení řas: 70 %
Hlavní výhodou této řasenky je její speciální složení, které by mělo zajistit zahuštění a natočení řas, a to bez použití kleštiček na řasy. Jelikož jsem majitelkou rovných a relativně řídkých řas, jsem na řasenky poněkud náročná. A právě možnost vynechat kleštičky mne velmi zaujala. Bohužel jsem nezaznamenala žádný "wow efekt". Řasy jsou trochu natočené, ale ne nijak zvlášť oproti jiným řasenkám.
 
Komfort nanášení barvy: 20 %
Každému vyhovuje jiný kartáček, mně tento vyloženě nesedl. Je poměrně krátký a zároveň tlustý, na jedné straně má štětiny o něco hustější. Možná proto mi řasy dostatečně neobalil a při nanesení druhé vrstvy je naopak spíše slepil. Navíc se řasenka začala po pár hodinách šíleně drolit, takže jsem musela neustále kontrolovat, jestli nemám pod očima černé žmolky. Za mě tedy totální průšvih, nicméně jak jsem už zmínila, každému vyhovuje něco jiného.
 
Snadnost odlíčení: 80 %
Jelikož je výdrž řasenky poměrně krátká (po pár hodinách se drolí), není ani tak těžké ji pak odlíčit. Použila jsem pouze kosmetické odličovací ubrousky a bez problémů šla dolů.
 

Celkové hodnocení: 2/5

Zdroj foto: Shutterstock

Připravil/a pro vás Pavla Maříková

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít