Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Obličej Testujeme: Čím nejlépe zvýrazníte své obočí?

Testujeme: Čím nejlépe zvýrazníte své obočí?

Testujeme: Čím nejlépe zvýrazníte své obočí?

8. listopadu 2018 od Pavla Maříková

8. listopadu 2018 3 minuty čtení
Připravil/a Pavla Maříková

Co se hodí na zkrášlení obočí nejvíce? Je lepší tužka, nebo barevná pomáda? Výrobků na obočí je na trhu obrovské množství, a proto je možná někdy těžké se v jejich nabídce vyznat. Pokusíme se vám poradit a udělat vám jasno v tom, jaké jsou výhody a naopak zápory jednotlivých produktů.
Sdílet na facebooku Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest Emailem
Do různých úprav a zabarvování obočí jsem se zamilovala asi před rokem. Od různých profesionálních úprav, včetně barvení hennou i barvou, jsem se postupně dostala i k vyzkoušení spousty produktů, které jsou běžně k dostání v drogerii a jsou určeny pro každodenní použití a úpravu obočí. Možná pro vás bude zajímavé znát moje subjektivní hodnocení a srovnání různých pomůcek. Je jasné, že co vyhovuje mně, nemusí vyhovovat každému, ale srovnání je každopádně zajímavé. Vybrala jsem pro vás ty nejčastější produkty na úpravu obočí – paletku, tužku, vyplňující pudr, řasenku a pak také permanentní barvu, která je zároveň vhodná i na řasy. Co u mne vyhrálo a z čeho jsem naopak příliš nadšená nebyla?
 
tužka na obočí EyeArtist Brow Liner (Astor)

Tužka na obočí - Astor EyeArtist Brow Liner

Nejprve jsem vyzkoušela klasickou tužku na obočí Astor EyeArtist Brow Liner s hřebínkem (pozor, neplést si s kartáčkem).Tužka na obočí má tu výhodu, že práce s ní nevyžaduje tolik praxe a zvládne ji téměř každý. Za mne však nikdy nevytvoří tak přirozeně vystínované obočí jako jiné produkty, je ale ideální na cesty nebo tehdy, když během dne potřebujete rychle doladit make-up. Konkrétně tato tužka na obočí barví spíše méně, takže je třeba více přitlačit a vybarvovat obočí opravdu pečlivě. Na závěr stačí přečesat hřebínkem a je hotovo. Doporučila bych spíše ženám, které mají husté obočí a chtějí jej jen zvýraznit, ale nepotřebují zahušťovat.
 

Celkové hodnocení: 60 %

paletka s pomádou Eyebrow Palette 3 shades 1 wax (Gabriealla Salvete)

Paletka s pomádou - Gabriella Salvete Eyebrow Palette 3 shades 1 wax

Dalším produktem, který jsem vyzkoušela, byla paletka na obočí Gabriella Salvete Eyebrow Palette 3 shades 1 wax. Obsahuje tři různé odstíny, takže si myslím, že bude vyhovovat všem – od blondýnek po tmavovlásky. Kromě stínů a vosku najdete v paletce i malý štěteček, pinzetku a také zrcátko přes celou vnitřní stranu horního víčka. Stíny se velmi dobře nanášejí, protože mají dobrou prášivost a dobře drží. Vosk jsem nanášela pomocí štětečku, ale vlastně ani nebyl příliš potřeba, protože stíny vydržely na svém místě po celý den.
 

Celkové hodnocení:  80 %

řasenka na obočí BROWdrama New York Sculping Brow Mascara (Maybelline)

Řasenka na obočí - Maybelline BROWdrama New York Sculping Brow Mascara

Dobře tvarovaný štěteček, velmi snadno se nanáší, po zatuhnutí působí i jako „tužidlo“ na obočí, takže chloupky zůstávají tam, kde mají. Doporučuji všem, kteří ráno nemají příliš mnoho času. Zkrátka si štětečkem učešete obočí, a tím jej nabarvíte a zvýrazníte. Není vhodná pro přílišné tvarování. Vytváří spíše přirozený vzhled a zvýrazňuje každý chloupek zvlášť. Za mne velmi dobrý výrobek. Obočí je celý den dokonale upravené a „učesané“. Snadno se odličuje. Mohu jen doporučit.
 

Celkové hodnocení:  100 %

 
pudr na obočí BrowShake Filling powder (Rimmel London)

Pudr na obočí - Rimmel London BrowShake Filling Powder

Pudr nebo přesněji pudrový korektor na obočí byl pro mne vcelku novinka, ale moc jsem se těšila, že ji vyzkouším. Balení vypadá podobně jako řasenka na obočí, uvnitř se však neskrývá kartáček s barvou, ale relativně tenká houbička, která má na sobě již po vytažení z tuby potřebné množství barvicího pudru. Aplikace na obočí je velmi jednoduchá a rychlá. Nevyžaduje stínování ani vykreslování. Požadované tmavosti dosáhnete díky několika vrstvám. Mne samotnou ale překvapila intenzita barvy již první vrstvy, takže doporučuji používat opatrně a nejdříve skutečně vyzkoušet odstín. Pudr vydrží na obočí celý den a snadno se odličuje. Za mne velmi příjemné překvapení, praktický výrobek pro kohokoliv, kdo chce mít hezké a upravené obočí po celý den.
 

Celkové hodnocení: 90 %

 
barva na obočí a řasy (Swiss O Par)

Barva na obočí a řasy Swiss O Par 

Jako poslední na testování jsem si nechala tuto trvalou barvu, na kterou jsem slyšela samou chválu. Nicméně já nejsem velkým zastáncem domácího barvení a tuto práci nechávám spíše na odbornících. Přesto jsem si řekla, že to „risknu“, a šla jsem směle do toho. Balení obsahuje lahvičku s aktivní kapalinou, barvicí gel, hřebínek na rozčesání a podložky pod řasy, aby se zabránilo zabarvení kůže. Nejdříve jsem si chtěla nabarvit i řasy, ale po nanesení aktivní tekutiny mne začaly pálit oči, takže jsem se do toho raději nepouštěla. Barvení je velmi jednoduché. Nanesete již zmíněnou kapalinu, která se nechá zhruba 1 minutu působit (podle délky působení tohoto aktivátoru můžete regulovat intenzitu samotného výsledku) a následně použijete barvicí gel, který chloupky ihned obarví. V zásadě hned je možné obočí pročesat a vatovým tamponkem vymýt přebytečnou barvu. Postup je velmi jednoduchý, rychlý a výsledek mne více než příjemně překvapil. Obočí se krásně zvýraznilo a zabarvené vydrží opravdu velmi dlouho. Doporučuji všem, kteří se obočí nechtějí věnovat každý den a přitom ho chtějí mít hezky zvýrazněné.
 

Celkové hodnocení: 100 %

Zdroj foto: Shutterstock

Připravil/a pro vás Pavla Maříková

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

x
Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít