Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Obličej Tajné triky letušek! Jak být krásná i po mnoha hodinách letu.

Tajné triky letušek! Jak být krásná i po mnoha hodinách letu.

Tajné triky letušek! Jak být krásná i po mnoha hodinách letu.

1. června 2017 od Eva Suchomelová

1. června 2017 4 minuty čtení
Připravil/a Eva Suchomelová ve spolupráci s expertem Bára Doležalová

V létě více než kdy jindy létáme letadlem – na dovolenou, za poznáním. Jakou kosmetiku si vzít do letadla, abyste byla i během cesty stále půvabná a svěží? Jak skloubit potřeby pleti s bezpečnostními opatřeními?
Sdílet na facebooku Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest Emailem

Připravte pleť na let

Než vyrazíte z domova na letiště, je dobré udělat pár kosmetických kroků už doma. „Osobně si myslím, že na cestování letadlem by měla být pleť nalíčena jen minimálně, aby mohla dýchat,“ radí vizážistka Bára Doležalová. „Základem je hydratační krém a podkladová báze, která pleť zmatní. Následně si bohatě vystačíte s nanesením lehkého make-upu nebo BB krému a řasenkou.“ Dostatečnou hydratací pleti předejdete jejímu vysušování, k němuž v suchém, klimatizovaném vzduchu uvnitř letadla nutně dochází.
 
Doporučujeme i dbát na pitný režim, tedy pít především čistou vodu a vyvarovat se nápojů, které celý organismus odvodňují, tedy kávy, čaje a všeho, co obsahuje kofein. Určitě si na cestu nechystejte žádný náročný účes. „Není žádoucí a asi ani příjemné cestovat se složitými a zlakovanými výčesy, aby vlasy nebyly zatížené a přesušené ještě více,“ vysvětluje expertka na krásný vzhled. Svoje kadeře rozpusťte nebo jen sepněte do jednoduchého ohonu.


Péče za delších letů

Většinu kosmetické výbavy na pobyt v zahraničí doporučujeme zabalit do kufru, ale přímo na palubě se vám pár kousků bude hodit. Čím si zajistíte krásný a hlavně svěží vzhled i po přistání? „Na palubu letadla není nutné brát s sebou celou kosmetickou výbavu. Postačí řasenka, kvalitní balzám na rty, které suchým vzduchem v letadle rovněž trpí, a hydratační krém na obličej i ruce,“ doporučuje Bára Doležalová. „Při delším letu svou službu udělá i oční krém nebo sérum na citlivou a unavenou kůži okolo očí. Dobré je si sebou vzít i termální vodu ve spreji, která je osvěžující a k pleti přátelská.“ I vlasy si zaslouží svou trochu kosmetické pozornosti, zvlášť pokud cestujete několik hodin v kuse. „Do letadla je dobré použít např. bezoplachový hydratační sprej, který vlasy zhydratuje a vyživí do hloubky po celou dobu letu,“ doporučuje odbornice.

Tajné triky letušek! Jak být krásná i po mnoha hodinách letu


Bezpečnostní pravidla pro kosmetiku do letadla

Jaká bezpečnostní opatření, týkající se kosmetiky v palubním zavazadle, jsou momentálně platná pro leteckou přepravu? Podle informací pražského Letiště Václava Havla se na všechny kosmetické přípravky, přepravované v příručním zavazadle na palubě letadla, vztahují pravidla pro převoz tekutin a gelů.


•    Při cestování do zemí EU lze přepravovat kapaliny a gely v jednotlivých baleních o objemu do 100 ml nebo 100 g umístěné v plastovém, opakovaně uzavíratelném, průhledném a jediném sáčku o maximálním objemu tohoto sáčku 1 litr.
•    Musí se předložit ke kontrole samostatně, mimo samotné palubní zavazadlo, jinak budou zabaveny. Do tohoto objemu se nezapočítávají produkty, zakoupené v obchodech v tranzitní prostoru, pokud jsou nerozbalené a zabalené v průhledné tašce, do které vám zakoupené produkty zabalí přímo v daném obchodě.
•    Při cestování do USA to však neplatí, tam se sčítá celkový objem všech kapalin a gelů, které převážíte. Výjimka se vztahuje na nutné léky. Tento poznatek se může hodit, jestliže máte za letu problém s očima. „Pokud někdo potřebuje oční kapky, např. na zvlhčení očí, sebou na palubu, může mít balení větší než 100 ml, ale je nutné to nahlásit předem během bezpečnostní kontroly jako ‚nezbytné léky‘,“ doplňuje Bára Doležalová. Právě při balení palubního zavazadla se zaměřte především na minibalení svých oblíbených produktů, které se dají sehnat v drogerii.


Tajné triky letušek


Produktové tipy – před cestou i do letadla:

Zdroj foto: Fotolia

Připravil/a pro vás Eva Suchomelová ve spolupráci s expertem Bára Doležalová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Expert z článku

Bára Doležalová
Expertka proměny vizáže, stylistka a vizážistka
4531
"Změna zvnějšku vás změní uvnitř a pomůže odstartovat váš nový život."

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

x
Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít