Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Obličej Tajné tipy dermatoložek: Jak vypadat mladě?

Tajné tipy dermatoložek: Jak vypadat mladě?

Tajné tipy dermatoložek: Jak vypadat mladě?

30. září 2018 od Lucie Kubíková

30. září 2018 3 minuty čtení
Připravil/a Lucie Kubíková ve spolupráci s expertem MUDr. et Bc. Lucie Jarešová

Ať si to chtějí přiznat, nebo ne, snad všechny ženy na pultech drogerií a parfumerií hledají elixír mládí. Můžete naslouchat kamarádkám a reklamám, anebo se zkuste spolehnout na know-how těch nejpovolanějších – špičkových českých dermatoložek.
Sdílet na facebooku Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest Emailem
Tak schválně – která z vás by nechtěla objevit nějakou kouzelnou ingredienci, díky které zmizí vaše vrásky (nebo aspoň přestanou přibývat), pleť se vypne a projasní a na věku vám ubyde aspoň deset let? A tak zkoušíte, nakupujete a doufáte, že nakonec najdete.

Své o tom ví české dermatoložky. Ví detailně, co ženská pleť potřebuje, a dokážou každému poradit s jakýmikoliv problémy. Jak se tedy naše expertky o svou pleť starají? A jaké jsou jejich „kouzelné ingredience“, na něž by byly ochotné přísahat?
 

MUDr. Lucie Jarešová: Spoléhá na dary přírody

Klinika DermaMedEst

O svou pleť se samozřejmě stará denně, protože ví, že pěstěný vzhled je její nejlepší vizitkou. Jako odbornice se nejvíce spoléhá na přírodní ingrediencibambucké máslo. „Bambucké máslo je tuk, který se získává z jader oříšků afrického stromu Shea. Pro svůj vysoký obsah nenasycených mastných kyselin a vitaminů (např. A, E, D) je vhodný k ošetření i citlivé kůže. Po namazání na kůži se rychle vstřebává. Kůži vyživuje, hydratuje, ale také promašťuje.  Po aplikaci krému s obsahem bambuckého másla je kůže vláčnější a jemnější. Pomáhá obnovit kožní bariéru, a tím chrání kůži před působením zevních vlivů,“ vysvětluje dermatoložka, co ji právě na této látce zaujalo.
 
bambucké máslo

MUDr. Jitka Chaloupecká: Komplexní péče o pleť

Laserové centrum Anděl

Specializuje se na práci s laserem. Sama se jeho výhod neodříká, průběžně ale dává přednost komplexní péči o pleť, díky níž si udržuje mladistvý a projasněný vzhled bez nutnosti lékařských zásahů. „Přes léto je pro mě velmi důležitá dostatečná hydratace pleti. K osvěžení obličeje ráda používám i termální vody ve spreji. Krém si vybírám s obsahem vitaminu C, který slouží jako antioxidant, a samozřejmě s dostatečným ochranným faktorem. UV filtr by měl být nedílnou součástí kosmetických produktů pro každého. Pravidelně se snažím chodit na kosmetiku, a to jak v létě, tak i přes zimní měsíce. Přes zimu využívám i laserová ošetření, která nabízíme. Ráda mám například IPL (intenzivní pulzní světlo), které si umí poradit jak s pigmentací, tak pleť i omlazuje. A kosmetiku vyměňuji za krémy s obsahem kyseliny hyaluronové,“ popisuje lékařka, jakou péči dopřává své pleti.
 
termální vody ve spreji

MUDr. Zuzana Kulíková: Vitaminy a kyselina hyaluronová

Klinika LaserPlastic

Expertka na krásnou a zdravou pleť se nespoléhá pouze na jednu magickou ingredienci. O svou pleť pečuje s pomocí hned několika látek: „Jednou z nich jsou antioxidanty. Tyto látky zajišťují ochranu pleti proti nepříznivým vlivům vnějšího prostředí a posilují přirozenou obranyschopnost organismu. Jedná se např. o vitaminy A, C a E. Další pro pleť prospěšnou látkou je kyselina hyaluronová. Ta je jednou z hlavních složek mezibuněčné hmoty. Má schopnost vázat vodu, a tím přispívá k zachování pružnosti pokožky. Nevýhodou většiny látek je velikost jejich molekul a schopnost proniknout z krému do míst, kde jsou prospěšné. Proto je někdy třeba kombinovat krémy s peelingy nebo dermarolery (speciální válečky aplikující speciální léčebné roztoky do střední vrstvy kůže, pozn. red.), které průnik účinných látek výrazně zvýší.“
 
pleťová maska

MUDr. Silvie Rafčíková: Zdraví a krása díky ochraně proti slunci

Kožní klinika VZHLED

V kombinaci pleti prospěšných látek věří i poslední z oslovených lékařských specialistek: „Preferuji v péči o pokožku krémy s UV filtry s inovovanou formulí UVA ochrany. Neustálý růst smrtelného maligního melanomu v české populaci mne nutí dávat přednost zdraví před krásou, nicméně existují i krémy s tzv. anti-aging efektem. Ty mám nejraději, kombinují totiž jak ochranu před zhoubným zářením ze sluníčka a vznikem kožních nádorů (klasický filtr reprezentovaný číslem na obalu - nejdu pod 50), tak proti předčasnému stárnutí kůže a sluneční kopřivce. Navíc bývají obvykle doplněny kyselinou hyaluronovou, která udržuje hydrataci pokožky. Ať žijí kombinace.

Zdroj foto: Shutterstock

Připravil/a pro vás Lucie Kubíková ve spolupráci s expertem MUDr. et Bc. Lucie Jarešová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Expert z článku

MUDr. et Bc. Lucie Jarešová
všeobecná dermatovenerologie, estetická a laserová dermatologie
50
"Každý může vypadat dobře."

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

x
Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít