Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Obličej Termální voda ve spreji – pomocník, nebo zbytečnost?

Termální voda ve spreji – pomocník, nebo zbytečnost?

Termální voda ve spreji – pomocník, nebo zbytečnost?

13. června 2017 od Martina Hühneová

13. června 2017 4 minuty čtení
Připravil/a Martina Hühneová ve spolupráci s expertem Soňa Šajdáková

Znáte ten úžasný pocit, když si na túře opláchnete obličej tekoucí pramenitou vodou? Víte ale, jak efektu osvěžení dosáhnout třeba v kanceláři, a to tak, abyste si při tom neponičily make-up?
Sdílet na facebooku Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest Emailem
Stačí sáhnout po termální vodě ve spreji. Blahodárných vlivů termálních vod na celé tělo využívali již staří Římané a Řekové a za pravdu jim dávají i moderní vědecké studie. Ostatně návštěva termálních lázní patří k oblíbeným relaxačním a regeneračním procedurám. Co ale opravdu umí nebo neumí s naší pletí? A vyplatí se pořídit si do kabelky sprej s termální vodou na obličej?


Co je termální voda

Termální voda je přírodní produkt. Na povrch vyvěrá z hloubky země a je ohřívána geotermální aktivitou. Prochází různými horninami, které ji obohacují o cenné minerální látky, jako jsou sodík, vápník, draslík, měď, stříbro, fluoridy, mangan, selen, hořčík a spousta dalších. Obsah minerálů a tělu prospěšných látek konkrétní termální vody se liší podle toho, z jakého pramene pochází.  Díky tomu všemu, co během cesty vzhůru posbírá, působí blahodárně na pokožku a celé tělo. Změkčuje pleť, uklidňuje ji a revitalizuje. Navíc je přirozeně antibakteriální. Vyvěrá z hloubky a není nijak znečištěná. Do sprejů se tak dostává absolutně čistá a nabitá vším, co konkrétní pramen obsahuje.


Místo v kosmetice

„Na začátku vyrukovaly s využitím této vody kosmetické značky, které se zaměřují na sortiment pečující o pokožku,“ říká Soňa Šajdáková a dodává: „Dnes je však termální voda ve spreji nedílnou součástí kosmetické taštičky každé druhé ženy, a to nejen v parném létě.“ Termální voda totiž podle ní dodá pleti mnohé, co potřebuje: množství minerálů a vitaminů, které ji nejen osvěží, ale rozzáří ji a dají jí mladistvý vzhled.

Jak říká expertka, termální voda je velmi přínosná zejména pro hydrataci pleti. Obsahuje totiž nejen vodu ale i látky, které tento stav podporují. Již mnoho staletí se používá při léčbě ekzémů či lupénky. Má protizánětlivé a zklidňující vlastnosti. Zmírňuje svědění. Dokonce má podle vizážistky neuvěřitelně kladný vliv na hojení jizev, třeba po akné. Také se její použití doporučuje po operačních stavech na zklidnění a hojení jizev. Je velmi vhodná pro citlivou pokožku, kterou vůbec nedráždí.

Minerální voda ve spreji


6 benefitů termální vody:


1. Hydratace je její doménou

Termální voda podle Soni Šajdákové dokáže skvěle hydratovat pokožku: „Jemná svěží mlha obsahující velké množství minerálů a vitaminů oživí unavenou pokožku a rozzáří ji.“  Obnovuje také rovnováhu PH pleti. Působí, jak říká vizážistka, jako toner. Na pleť výtečně účinkuje před použitím podkladové báze pod make-up.  Pomáhá zachytit vodu v horních vrstvách pokožky a zabraňuje jejímu odpařování. Navíc nepodporuje tvorbu mazu. Jako hydratující prostředek ji užijete nejen v letním parnu a při opalování, ale i v klimatizovaném prostředí. Její hydratační účinky oceníte na cestách, zejména v letadle.


2. Pomocník při peelingu

Peeling je pro pleť namáhavá procedura. Pokud ji chcete zklidnit, použijte po něm právě termální vodu. Zhojí totiž podle expertky všechny ranky, které mohou při peelingu vzniknout. Obnoví na pleti zdravý lesk, zklidní ji a zvláční. Odstraní odumřelé buňky a zanechá pleť zářící.


3. Osvěží vás

Pokud se cítíte unavená, ospalá a je před vámi ještě hodně práce, použijte termální vodu ve spreji. Přirozeným způsobem vás povzbudí, a to mnohem účinněji než pár šálků kávy.


4. Hojí!

Termální vody s vyšším obsahem minerálních látek, zejména selenu, jsou pomocníkem při hojení ran po úrazu stejně jako po tetování. Uklidňují záněty, popáleniny a zmírňují bolesti. Pleť spálenou sluncem vyživuje, hydratuje a hojí. Pokud ji uchováte v chladničce, pak pleť také skvěle ochladí.


5. Lze ji použít i jinak

Zřeďte s ní velmi hustý krém. Dodáte mu spoustu minerálů a lépe se bude absorbovat do pleti. Zlepší jeho viskozitu a nespotřebujete ho tolik. Použijte ji jako masku na obličej – naneste vodu na vatu nebo tampony a nechte ji působit. Dodá pleti potřebnou vláhu a zjemní ji.


6. Zafixuje make-up

„Aplikace termální vody je výtečná před nanesením make-upu, ale stejně tak po jeho aplikaci,“ uvádí Soňa Šajdáková. Dosáhnete tím jeho fixace a jemného lesku. Tohoto efektu využívá expertka při líčení nevěst k dosažení dlouhodobého svěžího efektu make-upu. Proč této schopnosti nevyužít i pro každodenní make-up? „Ano, je to velmi praktické," říká vizážistka a dodává: "Termální vody jsou dnes v kosmetické výbavě každé ženy nepostradatelné bez ohledu na roční období.“

Zdroj foto: Fotolia

Připravil/a pro vás Martina Hühneová ve spolupráci s expertem Soňa Šajdáková

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Expert z článku

Soňa Šajdáková
Maku-up artista s několikaletou praxí
66
"Rčení 'někdy méně je více' platí i v oblasti make-upu."

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

x
Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít