Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Obličej Svatební líčení: 3 okouzlující styly a jak na ně

Svatební líčení: 3 okouzlující styly a jak na ně

Svatební líčení: 3 okouzlující styly a jak na ně

1. května 2018 od Eva Suchomelová

1. května 2018 3 minuty čtení
Připravil/a Eva Suchomelová ve spolupráci s expertem Iva Davies

Přejete si takový make-up, abyste byla ta nejkrásnější nevěsta? Vyberte si styl, který je vám nejbližší, a my vám podle doporučení našich expertek na krásnou vizáž poradíme vhodné líčení.
Sdílet na facebooku Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest Emailem
Vybrali jsme tři typy svatebního líčení, které si oblíbily současné nevěsty, a požádali jsme vizážistku, Ivu Davies, aby nám prozradila, co je pro každý z nich charakteristické a jak si takové líčení udělat.


Č. 1: Boho styl

„Základem je jednoduché líčení, které celkově působí něžně a svěže," říká odbornice.


Jak toho docílit:

  • Začneme nanesením rozjasňující podkladové báze.
  • Vyhrajeme si s paletou očních stínů, sáhneme i po pastelových nebo zlatavých tónech, případně dostříbřita. Aktuální je i ladění lehce domeruňkova nebo dorůžova.
  • Tvář je třeba prosvětlit, ale nikoli výrazně konturovat. Vhodnější je podpořit tvar obličeje, nikoli se ho snažit měnit.
  • Pod oči nedávejte třpytivý rozjasňovač, abyste nevypadaly uplakaně.
  • Na vystouplých místech tváře – hrana nosu, hrana rtů (tzv. „srdíčko“) a lícní kosti – aplikujte rozjasňovač ideálně v teplém odstínu.
  • Na rty použijte šťavnatou rtěnku (nikoli matnou) v přirozených odstínech – v růžové, ale i třeba v přirozeně malinové nebo třešňové.
  • Obočí moc nedokreslujte, aby nebylo ostré, ale ladilo se zbytkem líčení. Pročešte ho barvicí řasenkou na obočí.
boho style

Č. 2.: Klasický styl

„Základem je upravenost, výraznější oči, dokonalá pleť, upravené obočí a skvěle vystínované oko," vysvětluje odbornice.


Jak toho docílit:

  • Po nanesení podkladové báze použijeme make-up a tvářenku v lososovém či meruňkovém tónu. Klidně volíme teplejší odstíny, vypadá to dobře se stříbrnými šperky.
  • Oči jsou nejdůležitější – lze použít tmavší barvy, jako je antracitová, čokoládová nebo švestková. Naneseme ale nejprve béžovou na celé víčko, pak stínujeme k řasám a do vnějšího koutku tmavšími barvami. Jde o precizní vystínování doztracena.
  • Linka může být výraznější, například gelová. Můžeme si dovolit i výraznější řasy, např. umělé.
  • Obočí by mělo být perfektně upravené buď tužkou, nebo očním stínem ve studeném odstínu. Máme-li rusé vlasy, můžeme si dovolit teplý odstín.
  • Při líčení rtů vybarvíme celé rty tužkou v tělovém odstínu a pak štětečkem naneseme v tenkých vrstvách rtěnku. Po každé vrstvě rty obtiskneme do kapesníčku, přepudrujeme je a naneseme další vrstvu. Obvykle se nanášejí tři vrstvy, postupujeme tak do chvíle, kdy jsou rty rovnoměrně zbarvené. Z barev volíme růžovou, starorůžovou či lososovou.
klasika

Č. 3: Nude make-up

„Tento poměrně nevýrazný styl líčení si oblíbily dívky či ženy, které nejsou na líčení zvyklé – často sportovkyně, případně introvertní typy. Je pro něj typická přirozenost a ctí se vlastní odstín pleti, rtů, obočí atd. Nevěsta se musí cítit dobře, nepřelíčeně, ale přitom vypadat upraveně," říká Iva Davies.


Jak toho docílit:

  • Podkladovou bázi vybereme podle typu pleti. Pokud není pleť problematická, volíme lehký make-up nebo tónovací (BB) krém. I v tomto případě přepudrujeme aspoň T-zónu a pod očima. Pod očima také lehce prosvětlíme kvůli zakrytí nedokonalostí a zapudrujeme sypkým transparentním pudrem.
  • Tvářenku volíme tělovou a na lícní kosti vklepeme rozjasňovač s jemným leskem.
  • Obočí by mělo být upravené, ale dokreslovat by se mělo jen minimálně.
  • Oči sjednotíme tělovým odstínem (světlá béž) přes celé víčko a do řas vkreslíme tenounkou linku.
  • Řasy pořádně natočíme kleštičkami a dáme několik vrstev řasenky. Na vnitřní slznou hranu použijeme tužku v tělovém odstínu - oko se rozzáří a nebude vypadat unaveně.
  • Na pusu použijeme balzám na rty – nelepí jako lesky.
nude

Zlatá pravidla svatebního líčení bez ohledu na styl

Ať už se rozhodnete pro jakýkoli styl líčení, všechny vizážistky se shodují v několika bodech, které platí pro líčení každé nevěsty:
  • Preciznost a přirozenost. Každý styl má tyto dva atributy, typické pro líčení nevěst, různě vyvážené. Ale jak říká vizážistka Iva Davies podle vlastních zkušeností ze svatebních líčení, jedno pravidlo platí vždy: „Svatební líčení by mělo být bez hran, perfektně rozstínované (všechny přípravky – kontury, tvářenka, oční stíny atd.) bez přechodů.“
  • Základem je podkladová báze. „Je dobré pleť připravit na líčení hydratačním krémem (oleje bych pro tuto příležitost vynechala) a ještě před nanesením make-upu použít primer,“ radí vizážistka značky Maybelline, Margita Skřenková. „Především takový, který je schopen udržet make-up čerstvý co nejdéle.“
  • Při svatbě venku podkladová báze s UV filtry. „Při svatbě venku používejte kosmetiku s ochranným faktorem, alespoň podkladová báze by je měla obsahovat vždy,“ nabádá Iva Davies. Ale pokud má i váš make-up SPF, rozhodně to bude jen dobře.
  • Primer pod oční stíny. I když jej normálně nepoužíváte, při této příležitosti po něm sáhněte. „Podkladová báze pod oční stíny zajistí, aby se neslévaly a dlouho vydržely v perfektním stavu, a to zejména v létě, v parné dny,“ vysvětluje Margita Skřenková.
  • Make-up jako obvykle. „I u svatebního líčení je třeba ctít ve výběru make-upu odstín a typ pleti nevěsty, Rozhodně nevolte tmavší!“ varuje Iva Davies.
  • Výdrž líčidel. „Must have je voděodolná řasenka, protože zvláště o svatebním dnu nevěstami mávají emoce a nikdo nechce na svatebních fotkách šmouhy od řasenky,“ vyjmenovává Margita Skřenková pomocníky, kteří udrží vaše nalíčení ve skvělé formě celý svatební den. „Pudr bych používala hlavně na T-zonu a to jen v nejnutnějších případech, je zbytečné pudr vrstvit. Před focením je také vhodné spíše použít odsávající kapesníky, které odstraní přebytečný maz z make-upu, ale nezmění jeho barvu ani nepřidají zbytečnou další vrstvu. Make-up potom bude působit stále svěžím dojmem.“
  • Fixační sprej. To opět souvisí se snahou prodloužit životnost celého nalíčení navzdory horku, pocení, slzám či výraznějším grimasám. „V závěru celý make-up fixujte fixačními spreji na make-up,“ shodně doporučují obě vizážistky.

Zdroj foto: Shutterstock

Připravil/a pro vás Eva Suchomelová ve spolupráci s expertem Iva Davies

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Expert z článku

Iva Davies
Vizážistka
243
"Baví mě ukázat každé ženě její vlastní krásu."

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít