Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Obličej Sérum na řasy: udělejte si ho doma a za pár korun!

Sérum na řasy: udělejte si ho doma a za pár korun!

Sérum na řasy: udělejte si ho doma a za pár korun!

10. dubna 2018 od Pavla Maříková

10. dubna 2018 3 minuty čtení
Připravil/a Pavla Maříková

Kdo by si nepřál dokonalé, dlouhé a husté řasy? Ne všem nám však bylo od přírody dáno, a proto si pomáháme různými způsoby – řasy si prodlužujeme, nalepujeme, natáčíme. Pokud však dáváte přednost přirozenější a přírodnější cestě, vyzkoušejte „home-made“ sérum, které je plné látek a živin, podporujících zdravý růst řas.
Sdílet na facebooku Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest Emailem

Každá odbornice na krásné řasy vám potvrdí, že pravým životabudičem řas je ricinový olej. Ten také bude základem našeho séra. Kromě něj budete potřebovat také levandulový a cedrový olej. Ricinový olej se považuje doslova za výživu pro řasy. Je plný mastných kyselin, které zvlhčují a chrání řasy. Jen se nad tím zamyslete – vlasy a pleť před vnějšími vlivy chráníme a pečujeme o ně, ale na řasy se v tomto ohledu zapomíná. Přitom právě řasenka a vůbec líčidla na oči mohou řasy vysušovat. Nejlepší způsob, jak tomu zabránit, je dodat řasám hydrataci. Levandulový a cedrový olej zase podporují růst zdravých vlasových folikulů. Navíc jde o velmi uklidňující oleje pro krásukteré jsou vhodné i pro suchou a citlivou pleť.

cedrový olej

Výroba séra na řasy


1. Krok

Připravte si prázdnou a čistou dózičku „na řasenku“ s kartáčkem o obsahu 7-10 ml (zakoupíte na internetu nebo v prodejnách s potřebami na tvoření), ze které musíte nejdříve vyjmout plastovou vložku s těsněním. Můžete použít i obyčejný flakonek s uzávěrem, jen budete muset koupit kartáček zvlášť a více ho otírat, abyste z něj odstranili přebytek séra.

2. Krok

Naplňte lahvičku asi do tří čtvrtin ricinovým olejem. Pokud používáte dózičku s kartáčkem na řasy, může to být i jen ½ lžičky ricinového oleje!

3. Krok

Přidejte 2 kapky (použijte kapátko nebo injekční stříkačku) esenciálního oleje z levandule a 2 kapky esenciálního oleje z cedrového dřeva. Ideální je použít kapátko. 

4. Krok

Vraťte zpět plastovou vložku, kterou lahvičku utěsníte, uzavřete kartáčkem a směs jemně protřepejte.

5. Krok

Sérum aplikujte každý večer před tím, než jdete spát. Uchovávejte v chladu a temnu.

cedrový olej

Za jak dlouho uvidíte efekt?

Dejte řasám na obnovu a výživu čas! Sérum používejte alespoň 1–3 měsíce – teprve pak posuďte efekt a výsledek. 

Tip redakce:
Esenciální oleje jsou úžasné, ale nikdy nemají přijít přímo do očí! Při aplikaci séra si tedy dávejte pozor a nanášejte ho jen v tenké vrstvě.


Sérum na řasy na „vlastní kůži“

Protože jsme si v redakci chtěly samozřejmě nejdříve ověřit, zda receptura na řasové sérum funguje, tři z nás si ho doma vyrobily a po dobu měsíce používaly. Jak naše testování dopadlo?
 
„Sérum jsem si připravila ještě v zimě, kdy mám pocit, že i řasy dostávají pěkně zabrat. Vyloženě cítím, že jsou sušší, častěji mi padají a lámou se. Sérum jsem používala asi pět týdnů zhruba 4x týdně a musím říct, že už asi po třetím týdnu byl efekt skutečně znát. Řasy se zahustily, měly výraznější barvu a krásně se leskly.“
Pavla Maříková, šéfredaktorka
 
„Řasy mám vcelku dlouhé, ale často se mi po používání řasenky lámou. Na měsíc jsem tedy dala řasence vale a místo ní používala sérum. Ze začátku jsem měla tendenci ho nanášet zbytečně moc, takže jsem měla oči celý den trochu „umaštěné“, to jsem ale brzy vychytala a pak jsem již byla spokojená. Řasy byly díky olejnaté konzistenci zářivé a pěkně definované, takže mi opravdová řasenka ani příliš nechyběla. Teď jsem se k ní již zase vrátila, ale sérum používám několikrát týdně aspoň na noc.“
Jana Kantorová, šéfeditorka
 
„Perfektní homemade receptura. Přírodní a doma vyrobené věci miluji, a to i ty na pleť. Tohle sérum navíc opravdu funguje – za měsíc a půl používání mi řasy povyrostly minimálně o několik milimetrů. Už mám doma připravenou druhou dávku, a jednu jsem dokonce darovala jako dárek kamarádce.“
Helena Hladíková, redaktorka
 

Zdroj foto: Shutterstock

Připravil/a pro vás Pavla Maříková

Související články

1 komentářů k článku
Zuzana Holmen 9.října 2021
Dobry den, kde se prosim da sehnat esencialni olej? Ricinovy olej mam z laboratore. Dekuji

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít