Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Obličej Refresh vaší pleti po zimě v 5 krocích!

Refresh vaší pleti po zimě v 5 krocích!

Refresh vaší pleti po zimě v 5 krocích!

23. února 2019 od Anna Adlerová

23. února 2019 3 minuty čtení
Připravil/a Anna Adlerová ve spolupráci s expertem Kateřina Krobová

Zimní měsíce zatěžují organismus i naši pleť. Ta pak potřebuje dodat živiny, vitamíny a hydrataci. Víte, jak o ni na jaře nejlépe pečovat? S vizážistkou a expertkou na pleť Kateřinou Krobovou vám poradíme, jakým způsobem ji dostat co nejrychleji do formy.
Sdílet na facebooku Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest Emailem

1. Začněte zevnitř

Výživa je alfou a omegou krásného vzhledu. Z velké části se podílí na stavu nehtů, vlasů i kůže po celém těle. Ta je největším lidským orgánem, který potřebuje k tomu, aby správně fungoval a chránil tělo, dostatek živin a hlavně vody. Pokud máte ochablou pleť bez života i přes to, že se o ni jinak staráte, problém může být právě v nedostatečném pitném režimu. Pijte po malých douškách celý den a udělejte si z toho pravidelný návyk.
 pitný režimSložení jídelníčku hraje taky ve výsledném vzhledu pleti významnou roli: Pleť nebude nikdy vypadat hezky, pokud stále jíte mléčné výrobky a cpete se sladkým,“ říká Kateřina. „Zkuste do svého jídelníčku zařadit více zeleniny – jarní období je také ideálním časem na vyzkoušení několikadenního zelenino-ovocného detoxu, který vás krásně nastartuje,“ pokračuje.
 
Tip redakce:
Detoxikační účinky změny jídelníčku podpoří i tabletky MaxiVita Herbal Chlorella, které kromě odstraňování škodlivin z těla podpoří zdraví a vitalitu.


2. Vnější očista

Městský smog a špatná strava jsou dva faktory, kterých je přes chladnou roční sezónu až dost a na pleť působí jako kletba, která ji zatěžuje toxiny a nečistotami. Proto je na jaře nejvyšší čas sáhnout po detoxikačních kosmetických produktech. „Jsou-li v nich opravdu detoxikační přísady a nejsou jen tak pojmenované, pleť čistí a všechnu špínu z ní dostávají pryč,“ říká expertka. „Nejvíc se mi osvědčily detoxikační olejíčky – používejte je večer před spaním vmasírováním několika kapek do vlhké pleti,“ doporučuje.

péče o pleť

3. Hydratace

Voda léčí větší množství problémů, než by se mohlo zdát. Důležité je dodat ji pleti jak zevnitř, tak zvenku v podobě hydratačních krémů a sér. Obzvlášť v zimním období bývá extrémně namáhaná a vysušuje se, proto je potřeba ji na jaře zrevitalizovat vhodnými prostředky. Investujte do hydratačních krémů ale i olejů,“ říká Kateřina. „Ráda používám například arganový olej, který má na pleť všestranně pozitivní účinky a hodí se pro každý druh pleti,“ pokračuje. Tím, že budete pokožku hydratovat, vyhnete se tvorbě nevzhledných šupinek a zmírní se i problémy s vysoušením pleti a s ekzémy.
 
Tip redakce:
Toužíte po opravdu kvalitní hydrataci? Vyzkoušejte Neutrogena Hydro Boost Jemný hydratační gel  s obsahem kyseliny hyaluronové, který udrží vaši pleť dostatečně zavlaženou po celý den.


4. Extra péče

Po zátěžovém zimním období je potřeba věnovat se i hloubkové hydrataci a detoxikaci než jen čištění, které by mělo být samozřejmostí po celý rok. Pleťové masky a peelingy jsou krokem navíc, ale výsledky jsou znát,“ upozorňuje Kateřina a doporučuje: „Co se peelingu týče, hledejte ty s obsahem vitaminu C, které mají rozjasňující efekt.“


péče o ruce5. Ruce a rty

I když je pleť na obličeji to první, co vystavujete každá den světu, nezapomínejte ani na správnou, a hlavně vydatnou výživu rukou a rtů. „Vyzkoušejte domácí recepty s využitím oleje a medu, který má zázračné hydratační vlastnosti,“ uzavírá Kateřina.

Tip redakce:
Věděli jste, že v drogerii Teta můžete pořídit i peeling na rty v tyčince? Mít krásné a hebké rty je s peelingem na rty Max Factor Miracle Prep otázka několika vteřin. Díky obsahu vitaminu E a kokosu rty vyživuje, zjemňuje a vytváří ideální podklad na aplikaci rtěnky.

 
Jak jste na tom s pletí po zimě vy? Je vůči negativním vlivům odolná nebo cítíte, že je nutné ji trochu pozornosti věnovat?
 

Připravil/a pro vás Anna Adlerová ve spolupráci s expertem Kateřina Krobová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Expert z článku

Kateřina Krobová
Vizážistka, umělecká maskérka, kosmetička a stylistka
2337
"Méně je často více."

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít