Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Obličej Ráno, nebo večer aneb Biorytmus krásy

Ráno, nebo večer aneb Biorytmus krásy

Ráno, nebo večer aneb Biorytmus krásy

28. července 2018 od Simona Kohoutková

28. července 2018 3 minuty čtení
Připravil/a Simona Kohoutková

Vaše tělo reaguje na čas stejně jako vaše pokožka. Rozvrhněte si svoji péči podle toho, kdy ze všeho vytěžíte maximum. Budete snadno a rychle ještě krásnější a účinky kosmetiky budou ještě markantnější.
Sdílet na facebooku Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest Emailem

Ráno

Když vstanete, nehrňte se hned do koupelny, ale do kuchyně a na lačno zkuste jeden jogínský trik, na který nedají dopustit také Francouzky – vypijte sklenici teplé vody s čerstvě vymačkanou šťávou z půlky citronu. Proč je tento nápoj tak skvělý? Protože okamžitě hydratuje organismus zevnitř, tedy tím i pleť (tělo totiž přes noc vyloučí až dvě deci potu!), dodáte tělu vitaminy a antioxidanty, nastartujete zažívání, které má také vliv na čistou a zdravou pleť. A také vám citronová voda dodá energii na celý den.

citronová voda

V koupelně

  • I když se to nezdá, po noci na pleti ulpěly nečistoty – maz, toxiny, zbytky noční péče. Je proto velmi důležité ji vyčistit
  • Velmi populární jsou na ranní čištění houbičky konjac – je to hit, který k nám přišel od Asiatek z Koreje. Speciální přírodní houbička dokáže pleť důkladně vyčistit a promasírovat jen s pomocí vody. Skvělým doplňkem jsou také pleťové vody.
  • Pak ihned na pleť, dokud je ještě vlhká, naneste péči – sérum a hydratační přípravek. Hydrataci potřebuje pleť každého věku.
  • Pokud máte opuchlá oční víčka, přiložte si na ně na chvilku vychlazené čajové lžičky. Chlad pomůže otokům „splasknout“ a pak použijte jemný gelový oční krém.
  • Než se vydáte ven, aplikujte na pleť také ochranu proti slunci.


Dopoledne

V ranních hodinách jsou velmi citlivé všechny smysly. Proto hledáte-li pro sebe nový parfém, jděte si ho vybírat hned ráno, když v obchodě otevřou. Váš nos lépe rozpozná nuance daných vůní, a tak snadněji najdete ten pravý. Doporučujeme ale vůni nekupovat hned, vyzkoušet si ji na kůži a nechat ji přes den na vás působit.
 
Pokud pracujete v klimatizovaných kancelářích, doporučujeme dodávat pleti pravidelnou dávku hydratace – ideální jsou k tomu hydratační spreje, které můžete aplikovat i přes make-up, nebo termální vody ve spreji.
termální sprej na osvěžení

Odpoledne

Přes den hodně pijte, zvlášť, pokud pijete hodně kávy. Po obědě se můžete cítit unavená, tak si dopřejte aromaterapeutickou vzpruhu. Vůně ovlivňují organismus, ale ne vždy máte možnost si zapálit aromalampu nebo aroma difuzér. Existují však praktické aroma roll-ony, jimiž si snadno vůni naaplikujete pomocí malé kuličky na místa, kde pulsuje krev – na spánky, na zápěstí. Speciálně namíchané vůně vám dodají novou energii. Abyste si zbytečně neprohlubovala vrásky, je nutné zase pleť hydratovat, protože až do 16. hodiny pleť nejvíce vstřebává hydratační složky. Proto pijte a používejte hydratační spreje. Pokud jdete na schůzku a leskne se vám čelo a nos, místo pudru použijte speciální zmatňující papírky. Pleť nevysušují a nebudete na sobě mít zbytečné nánosy líčidla.
 
Odpoledne je také skvělé na určité procedury. „Mezi 13. a 15. hodinou je pokožka nejméně citlivá na bolest,“ říká Jana Petráková, kosmetička a majitelka pražského salonu Korunka. „Proto pokud se chystáte na epilaci nebo na hloubkové čištění pleti, doporučuji se objednat právě na tento čas,“ doporučuje odbornice.


Večer

Pokud pro svoji pleť chcete udělat něco opravdu účinného, objednejte se na kosmetické ošetření do salonu. „Po 18. hodině totiž pleť nejlépe přijímá výživné látky, protože buněčné membrány jsou nejlépe propustné,“ radí Jana Petráková. Ošetření a výživné látky tak budou působit ještě lépe a hlouběji než obvykle. Ve spojení s masáží je to přímo fitness pro pleť, navíc se pak již nemusíte líčit a můžete si látky z péče nechat působit až do rána. Pokud nestihnete kosmetiku, dopřejte si doma aspoň pleťovou masku.

důkladné odlíčení

Než půjdete spát

Po celém dni je nejdůležitějším krokem pleť důkladně odlíčit a vyčistit. Ideální je několikafázové čištění – nejprve odstranit oční make-up (např. micelární vodou nebo očním odličovačem), pak speciálním přípravkem (opět to může být micelární voda nebo tonikum 2v1) stáhnout zbytky make-upu, poté pleť vyčistit pleťovým mlékem, odličovacím olejem nebo mycí emulzí, kdy vše smyjete důkladně vodou. Potom pleť dočistěte pleťovou vodou. Stáhne póry a odstraní zbytky nečistot. Noc je pro pleť nejdůležitější. „Vždy svým klientkám radím, že mezi 23.-2. hodinou ranní dochází v pleti k hloubkové regeneraci a zrychlenému dělení kožních buněk. Séra a všechny krémy jsou tak ještě účinnější a je to skvělá prevence vrásek,“ říká odbornice.
 

Zdroj foto: Shutterstock

Připravil/a pro vás Simona Kohoutková

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

x
Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít