Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Obličej Proč make-up vydrží modelkám na pleti celý den?

Proč make-up vydrží modelkám na pleti celý den?

Proč make-up vydrží modelkám na pleti celý den?

1. listopadu 2018 od Simona Kohoutková

1. listopadu 2018 3 minuty čtení
Připravil/a Simona Kohoutková ve spolupráci s expertem Šárka Grygarová

Toužíte po dokonalém make-upu, který odolá hodinám a celodennímu shonu? Máme řešení – chce to jen držet pár základních kroků a speciálně vybraných produktů, inspirovaných prací profesionálních vizážistů.
Sdílet na facebooku Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest Emailem

Fáze 1:  Základní péče

Stejně jako kvalitní dům drží na dobrých základech, je před líčením potřeba připravit pleť. Pokud bude suchá a dehydrovaná, bude líčení na pleti dělat fleky a nebude vypadat dobře. Když se podíváte na profesionální vizážisty, kteří připravují modelky na focení, vždy nejprve použijí hydratační péči. Stejně to udělejte i vy. Ráno pleť jemně vyčistěte například čisticí pleťovou vodou a pak naneste hydratační sérum. Je koncentrované, takže postačí dvě až tři kapky. Pak naneste hydratační krém. Před líčením je ale důležité počkat aspoň deset minut, aby se péče do kůže dobře vstřebala. Jinak by make-up dobře nepřilnul a mohl by se stírat.


Fáze 2: Přípravný podklad

Po péči naneste na pleť podkladovou bázi. Je velmi důležitá. Proč? „Základem líčení  je podkladová báze, díky které vydrží make-up déle. Vyplní póry a nedokonalosti, pleť zjemní,” říká vizážistka Šárka Grygarová, která se specializuje na svatby, kde perfektní make-up nevěst musí vydržet opravdu všechno – slzy, emoce, focení, tancování – až do večera. Podkladová báze zaručí, že make-up k pleti přilne a nebude se tak snadno stírat. Bází je hodně druhů, mladé pleti budou nejvíce vyhovovat zmatňující nebo rozjasňující.

příprava pleti

Fáze 3: Make-up

Po základním podkladu nanášejte make-up. Skvělé jsou na aplikaci speciální vejčité houbičky, kterými se dostanete i do méně přístupných míst třeba pod očima a které zajistí, že barva bude nanesená rovnoměrně a nebude mít ostré přechody barev. Výbornou zkušenost máme například s houbičkou Dermacol Make-up Sponge. S houbičkou se pracuje tak, že se nejprve navlhčí. To je důležité proto, aby nenasákla příliš velké množství make-upu.
nanášení makeupu houbičkou
a) Širší stranou můžete make-up roztírat nebo tečkovat na větší plochy pleti – na tvářích, na čele, na krku.

b) Špičatou částí se dostanete k nosu, k vnitřním koutkům u očí. Nebojte se make-up nanést i na oční víčka. Pozor si dávejte hlavně u přechodu obličeje a krku. Make-up naneste i tam, protože pak výsledné líčení působí jako maska. Dávejte si pozor i na výběr odstínu make-upu. Měl by být co nejpodobnější, aby působil přirozeně a neviditelně.
houbička na make-up

Fáze 4: Fixace

Aby se make-up nestíral, je potřeba další fáze. Buď pleť můžete zafixovat a zmatnit speciálním fixačním pudrem například od miss sporty SoMatte nebo ještě lépe fixačním sprejem – například essence Glow To Go. „Ráda používám fixátor neboli fixační sprej jako finální tečku po líčení. Nastříkám ho rovnoměrně na obličej a nechám ho přirozeně zaschnout. Pleť tak získá zářivý a přirozený vzhled,“ říká vizážistka.
fixace make-upu

Fáze 5: Zmatňování přes den

Další pomůckou ke zvýšení trvanlivosti líčení jsou ubrousky pohlcující mastnotu. Je potřeba je mít po ruce celý den. Dokážou okamžitě absorbovat mastnotu a nenaruší make-up. Ubrousky se používají tak, že se pouze přikládají na pleť, zejména v T-zóně (čelo, oblast nosu a brady). Nikdy ubrousek netřete přes obličej, hrozilo by riziko poničení make-upu,“ radí Šárka Grygarová, která na zmatňující ubrousky sama nedá ve své péči dopustit.


Co na oči a na rty:

Pokud chcete být opravdu důsledná, kromě podkladových bází pod make-up existují také podkladové báze pod oční stíny a pod rtěnku. Opět udrží barvy a líčidla na místě. Velmi je oceníte například  u výrazného kouřového líčení, kde nanášíte velké množství tmavých barev, které i přes neustálý pohyb víček při mrkání musí držet a nestírat se. Stejně tak je to i s velmi výraznou rtěnkou. Pokud na závěr líčení použijete fixační sprej, aplikujte ho přes zavřené oči všude – na víčka i na přes rty.
 
Tip redakce:
Sebelepší líčení nevydrží, když se ho budete dotýkat. Takže pokud chcete, abyste vypadala dokonale po celý den, nesmíte si na obličej sahat. Je to důležité z několika důvodů: na rukou je největší množství bakterií, takže je na pleť přenášíte, a to může způsobovat akné a pupínky. Když se prsty pleti dotýkáte, všechen make-up si ničíte – mohou na něm vzniknout šmouhy a fleky. A to nechcete.

 

Zdroj foto: Shutterstock

Připravil/a pro vás Simona Kohoutková ve spolupráci s expertem Šárka Grygarová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Expert z článku

Šárka Grygarová
Make up artist, hair stylist
96
"Úsměv je nejlepší způsob jak zlepšit svůj vzhled."

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

x
Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít