Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Obličej Probuďte svou pleť kyslíkem!

Probuďte svou pleť kyslíkem!

Probuďte svou pleť kyslíkem!

3. ledna 2019 od Eva Suchomelová

3. ledna 2019 3 minuty čtení
Připravil/a Eva Suchomelová

Kyslík dokáže pleť výrazně osvěžit, ale také jí škodit, záleží na tom, jakým způsobem ho aplikujeme. Poradíme vám, které způsoby jeho využití vám prospějí a ke kterým přistupovat opatrně.
Sdílet na facebooku Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest Emailem
Vybavíte si, jak svěže, odpočatě a přirozeně vypadá vaše pleť při nějaké sportovní aktivitě venku? Je to výraznějším prokrvením a okysličením celého organismu včetně pleti. „Ovšem musíme si uvědomit, že při každém metabolickém procesu, tedy i při dýchání, vznikají tzv. volné radikály, které ve větším množství negativně působí na buňky lidského organismu a způsobují jejich degradaci. Navenek se to projevuje jako stárnutí,“ říká Iva Dolečková, PH.D., vedoucí oddělení vedoucí oddělení Anti-Ageing Actives výzkumu a vývoje společnosti Contipro. Za běžných podmínek jsou ovšem podle expertky volné radikály v organismu urychleně odstraňovány a výraznější negativní dopad mají jen při působení negativních vnějších vlivů nebo při patologických procesech.
 
pobyt venku

Pobyt venku

Nejzdravější způsob, jak si bezpečně okysličit organismus, je pravidelný pobyt na čerstvém vzduchu, spojený s pohybovou aktivitou. Můžete-li, sportujte, pokud to z nějakého důvodu nejde, choďte na procházky do přírody. Nezapomínejte ale chránit svoji pleť kosmetickými přípravky podle aktuálního počasí, jak proti slunečním paprskům, tak třeba i proti větru či mrazu.

Tip redakce:
Vyzkoušejte například přípravky řady pleťové kosmetiky NIVEA Urban Skin Defence, které chrání pleť proti negativním vlivům, které ohrožují naši pleť ve městech nebo průmyslových aglomeracích.
 
kosmetika

Kosmetika

Mezi novými trendy v anti-age kosmetice je také zařazování vitaminu C do přípravků, které podporují okysličení pokožky. Vitamin C jako silný antioxidant pomáhá odstraňovat volné radikály a dodává pleti energii. Nejčastěji najdete tento efekt u nočních krémů, které využívají regenerační fáze pleti při spánku, nebo u vitaminových pleťových sér.
 
Tip redakce:
Z nočních přípravků vyzkoušejte např. NIVEA Energizující noční krém proti vráskám Q10 plus C, kde vitamin C sekunduje v boji proti vráskám i koenzym Q10 a spolu pomáhají pleti dýchat. Preferujete-li spíš séra, sáhněte po aktuální novince, Ellie Energizujícím ovocném séru Vitamin Boost, s obsahem ovocných extraktů z manga, malin, mandarinek a s oleji ze semínek granátového jablka a vinné révy.
 
kyslíková terapie

Kyslíková terapie

Původně lékařská metoda, která se používala pro terapie dýchacího ústrojí, se dostala i do hledáčku dermatologických klinik a kosmetických salonů. Stalo se tak poté, co se zjistilo, že pacienti jsou po terapii výrazně vitálnější, jejich pleť je vyhlazenější a jakoby mladší. Samozřejmě můžete tuto proceduru také vyzkoušet, ale je třeba podotknout, že při příliš častých návštěvách nebo nadměrných dávkách se může efekt úplně otočit, protože dojde k výše zmíněnému oxidačnímu vlivu, tedy velké produkci volných radikálů v organismu.

Připravil/a pro vás Eva Suchomelová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

x
Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít