Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Obličej Pracující maminka: 7 vychytávek pro krásu

Pracující maminka: 7 vychytávek pro krásu

Pracující maminka: 7 vychytávek pro krásu

23. srpna 2018 od Jana Kantorová

23. srpna 2018 3 minuty čtení
Připravil/a Jana Kantorová

Skloubit kariéru a mateřství je časově, fyzicky i psychicky náročné. Občas se tak stane, že maminky tolik myslí na dítě a péči o rodinu, že zapomínají na sebe. Jak to změnit?
Sdílet na facebooku Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest Emailem
Mám málo času, možná namítnete, když se zeptám, jak pečujete o svoji krásu. Jenže ať je to jakkoli, pár minut denně bychom si na sebe měly udělat čas. Jak na to? Máme pro vás 7 triků, díky kterým můžete být dokonale krásná každý den, i když ráno připravujete snídani dětem, běžíte do práce a večer se snažíte zvládnout celou domácnost.
 

Trik č. 1: Jedno líčidlo na celý make-up

Mám doma dvě malé manekýnky. Když už se mi podaří vyšetřit si před prací trochu času na denní make-up, zjistím, že moje líčidla použily děti. Buď nalíčily samy sebe, nebo oční stíny či tvářenku použily na panenky, případně jako malovátka na papír. Oční stíny jednoduše vytvoříte z konturovací tužky na rty. A to ve spojení s obyčejným balzámem na rty. Na oční víčka nakreslete silnější čáru, naneste balzám na rty a rozmažte do ztracena.

péče o pleť

Trik č. 2: Sláva studenému čaji

Také si občas postesknete, že i přesto, že si uděláte kávu nebo čaj, vlastně je ani nestihnete vypít? Určitě je dobré vychutnat si chvíli bez dětí i práce a vypít teplý nápoj, ale když už vychladne, můžete toho využít. Zvláště pijete-li zelený čaj. Ze studeného zeleného čaje můžete během lusknutí prstu vytvořit tonizační vodu na pleť. Zelený čaj čistí póry, stahuje pokožku, má v sobě spoustu antioxidantů a má protizánětlivé účinky, díky kterým působí proti akné. Takže stačí nanést na tamponek a jemně masírovat.
 

Trik č. 3: Ultrarychlé holení

Už jste na odchodu z domu, děti pomalu připravené odejít, ale najednou zjistíte, že nohy hyzdí pár chloupků. Co teď? Správné holení vyžaduje čas a ten teď nejspíš nemáte. První pomocí je tzv. cold cream. Naneste ho na nohy, oholte, otřete ručníkem a namažte.

dětský olejíček a dětský pudr

Trik č. 4: Zázrak jménem dětský olejíček

Potřebujete pleti dodat trochu lesku a mladistvého vzhledu? Namísto highlighteru aplikujte na tvář právě olejíček. Jednoduché, ale přitom velmi účinné. Kromě krásy navíc o pleť také pečuje, vyživuje ji a zpomaluje stárnutí.
 

Trik č. 5: Neslíbatelná rtěnka na oči

Návrat po dlouhém dni v práci bývá někdy náročný, podíváte se do zrcadla a vidíte, že oční stíny jsou plné žmolků a rozmazané. A to je proto, že jste neměla čas si je během dne upravit. Druhý den to proto zkuste jinak. Prsty naneste na oči jemnou vrstvu dlouhotrvající, tzv. neslíbatelné rtěnky. Dlouho krásná vydrží totiž nejen na rtech.

suchý šampon

Trik č. 6: Každé ráno perfektní vlasy

Nestíháte-li si umýt vlasy, večer před spaním (namísto ráno) do nich naneste suchý šampon, vyčešte a vyfénujte. Navíc vlasy zapleťte do francouzského copu. Ráno, jakmile je rozpustíte, stačí je pročesat prsty nebo nastříkat sprejem pro objem vlasů a vyrazit do práce.
 

Trik č. 7: Téměř falešné řasy

Snad každá maminka doma najde dětský pudr, který se může stát univerzálním pomocníkem v celé domácnosti. Před nanesením řasenky naneste dětský pudr na řasy. Stane se z něj taková podkladová báze, díky které budou vaše řasy hustší.
 

Zdroj foto: Shutterstock

Připravil/a pro vás Jana Kantorová

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít