Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Obličej Podzimní líčení podle barevné typologie

Podzimní líčení podle barevné typologie

Podzimní líčení podle barevné typologie

23. září 2019 od Eva Suchomelová

23. září 2019 4 minuty čtení
Připravil/a Eva Suchomelová

Jaké líčení se hodí na podzim pro který barevný typ? Vyberte si podzimní make-up přímo pro sebe podle barevné typologie a zazáříte!
Nejprve je důležité zjistit, jaký jste barevný typ. Tímto způsobem se dá návrh vhodných barev stanovit skutečně individuálně a přesně. Nebo si můžete zkusit určit barevný typ sama: sluší vám víc zlaté, nebo stříbrné šperky? Pokud zlaté, jste teplý barevný typ – jaro nebo podzim. Pokud stříbrné, jste studený typ, tedy léto nebo zima. Další dělení už si můžete najít níže na přiložených obrázcích.

JARO (teplý barevný typ)

Charakteristika:

Většinou působí velmi něžně, žensky až étericky, zvlášť typické je to pro světlé jaro. Kontrasty by neměly být příliš znatelné a přednost mají pastelové odstíny.

Vhodné barvy pro podzimní líčení:

  • pro rtěnky a tvářenky teplé nude odstíny, lososová, korálová, oranžovorůžová, světle hnědá, rumělková s oranžovým nádechem

  • pro oční stíny světle až středně pastelově fialová, teple vanilková a béžová, světlá teple žlutá, světlá lískooříšková
  • pro řasenku světle hnědá až hnědá, modrá

Ukázkové líčení – postup:

1. Po aplikaci báze, make-upu a korektoru naneste tvářenku v korálovém odstínu.

2. Na celé oční víčko dejte světle béžový odstín, ve vnitřním koutku jej prosvětlete teple vanilkovým. Na pohyblivou část víčka, zhruba od jeho poloviny těsně u řas aplikujte světlý lískooříškový odstín a středu víčka se dotkněte tekutým rozjasňovačem v nejsvětlejším odstínu. Do vnějšího koutku těsně k řasám naneste ještě o odstín tmavší hnědý oční stín, ale nepřetahujte přes hranici pohyblivého víčka.

3. Pak pročešte řasy světle hnědou řasenkou.

4. Na rty zvolte teplý nude odstín s nádechem do broskvova, a to s leskem.
produktové tipy na jarní líčení

LÉTO (studený barevný typ)

Charakteristika:

Pleť s nádechem do modra a vlasy s popelavým podtónem si říkají o chladné, ale jemnější tóny z palety. Obvykle se nikdy nespletete s jakýmkoli studeným odstínem modré a zelené, jen pozor na výrazné kontrasty a černou – líčení by vypadalo zbytečně tvrdě a nepřirozeně.

Vhodné barvy pro podzimní líčení:

  • pro rtěnky a tvářenky malinová, studená světle růžová, výrazná studeně růžová, studená starorůžová, střední vínová, ostře i tlumeně červené s modrým podtónem, růžovohnědá
  • pro oční stíny všechny studené odstíny modré, studené modrozelené, studené zelené, studená fialová a modrofialová, světle až středně šedé, antracitová, studené přírodní odstíny země od béžové po tmavě hnědou, stříbrná a světlá studená žlutá
  • pro řasenku hnědá, tmavě modrá, antracitová

Ukázkové líčení – postup:

1. Po aplikaci báze, make-upu a korektoru naneste tvářenku ve světle růžovém chladném odstínu.

2. Na celé oční víčko dejte studený tělový oční stín, ve vnitřním koutku jej prosvětlete nejsvětlejším studeně béžovým nebo stříbrným odstínem. Na střední část pohyblivého víčka naneste střední studenou hnědou, na prostředku se jen dotkněte rozjasňovačem ve studeném světlém odstínu. Do vnějšího koutku těsně k řasám naneste ještě o odstín tmavší studeně hnědý až šedohnědý oční stín a vytáhněte jej  přes hranici pohyblivého víčka po pomyslné spojnici mezi vnějším oční koutkem a vnějším okrajem obočí. Zaoblete a všechny přechody mezi barvami důkladně rozetřete doztracena. Nejtmavším odstínem orámujte i spodní víčko kolem řas, a to od cca poloviny víčka k jeho vnějšímu okraji. Tam spojte se stínem na horním víčku.

3. Pak pročešte řasy hnědou nebo antracitovou řasenkou.

4. Na rty zvolte studený odstín, a to buď ve světle růžové, nebo malinový.
produktové tipy na letní líčení

Co se může hodit:

L’Oréal Paris Paletka očních stínů La Petit Palette Nudist
Gabriella Salvete Rozjasňovač Miracle Cream v odstínu Be a Star
Maybelline New York Tekutá rtěnka Super Stay Matte Ink v odstínu Romantic nebo Dreamer

PODZIM (teplý barevný typ)

Charakteristika:

Pro rusovlásky nebo brunetky s měděnými vlasy a zelenýma nebo teple hnědýma očima se hodí výrazné a teplé barvy přírody, tak typické pro babí léto a vlastně pro celý podzim. Nemusí se bát ani tmavých odstínů, budou-li v teplých tónech.

Vhodné barvy pro podzimní líčení:

  • pro rtěnky a tvářenky teplé šťavnaté odstíny, cihlová, teplé odstíny oranžové, skořicová, burgundská, teple červená
  • pro oční stíny zlatá, sluneční žlutá, okrová, teplé zemité odstíny hnědé, teplá čokoládová, tmavě vínová, královská modř, tyrkysová, smaragdová, khaki
  • pro řasenku hnědá, fialová, tmavě vínová, hnědočerná

Ukázkové líčení – postup:

1. Po aplikaci báze, make-upu a korektoru naneste tvářenku v cihlovém nebo burgundském odstínu.

2. Na celé oční víčko dejte světlý a teplý tělový odstín a u řas ve vnitřním koutku k němu přidejte dotek zlaté. Na celé pohyblivé víčko naneste teplý světle hnědý oční stín, ve vnějším koutku přidejte trochu švestkového a přechody mezi nimi dobře rozmažte. Pak vytvořte čokoládově hnědou oční linku do tvaru kočičího oka.

3. Na řasy dejte hnědočernou řasenku.

4. Rty vybarvěte teple rudou rtěnkou a nezapomeňte na konturovací tužku ve stejném odstínu.
produktové tipy na podzimní líčení

ZIMA (studený barevný typ)

Charakteristika:

Typ Sněhurka nebo Španělka s kontrasty od přírody (bledá pleť, temné vlasy, přirozeně rudé rty, studený odstín většinou tmavých očí) vyžaduje dodržet kontrasty i při líčení. Hodí se pro něj samozřejmě studené odstíny. Tomuto typu budou také nejvíc ze všeho slušet již několik sezon módní temné rtěnky.

Vhodné barvy pro podzimní líčení:

  • pro rtěnky a tvářenky pravá střední a nejvýraznější červená s podtónem modré, temně vínová, ledově světle růžová, fuchsiová, tmavě fialová, chladná tmavě hnědovínová, černá
  • pro oční stíny černá, temně šedá, ledově modrá od nejsvětlejšího po nejtmavší pařížskou modř, citronově žlutá, studená světle fialová, nejsvětlejší růžová, nejsvětlejší šedá
  • pro řasenku nejčernější černá

Ukázkové líčení – postup:

1. Po aplikaci báze, make-upu a korektoru naneste decentně tvářenku v nejsvětlejší ledově růžovém nebo v temně vínovém odstínu.

2. Na celé oční víčko dejte nejsvětlejší odstín ledově růžové. Do vnější části rýhy u pohyblivého očního víčka naneste střední hnědofialový oční stín, prostředek lehce prosvětlete rozjasňovačem. K řasám na horní víčko vykreslete tmavě šedou tužkou na oči linku, ale zastavte ji pár milimetrů od kraje, aby oko nepůsobilo smutně. Linku tužkou jemně rozetřete směrem nahoru. Všechny přechody důkladně rozetřete.

3. Pak dejte na řasy nejčernější černou řasenku, jakou seženete.

4. Na rty zvolte studený odstín temně vínové.
produktové tipy na zimní líčení

Zdroj foto: Shutterstock

Připravil/a pro vás Eva Suchomelová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

x
Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít