Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Obličej Oleje na rty – hebká péče pro váš úsměv

Oleje na rty – hebká péče pro váš úsměv

Oleje na rty – hebká péče pro váš úsměv

5. září 2017 od Karolína Hornová

5. září 2017 4 minuty čtení
Připravil/a Karolína Hornová

Hebké pohlazení a výživa pomocí ingrediencí, které vynalezla sama příroda - to jsou pečující přípravky na rty s olejovým složením, inspirované vývojem ve světových laboratořích. Víme, jakou péči si vaše rty zaslouží.
Sdílet na facebooku Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest Emailem
Před pár měsíci se doslova roztrhl pytel s novinkou v podobě pečujících olejů na rty. Časopisy jako Elle nebo Cosmopolitan na ně pěly ódy po celém světě. Jako s každým novým kosmetickým objevem, i s oleji na rty přišly jako první luxusní značky, které ovšem kladou velký důraz na laboratorní vývoj produktů a dermatologické testy – za všechny jmenujme Clarins, Clinique nebo MAC. Tito výrobci navázali na neutuchající oblibu tělových a vlasových olejů, o jejichž blahodárných účincích se už nejedna z vás přesvědčila doslova na vlastní kůži.

Citlivá pokožka rtů vyžaduje specifickou péči – promašťování, hydrataci a výživu. Pro různé příležitosti jsou vhodné různé produkty, které pokožce rtů pomáhají, ale někdy mohou i škodit.

V honbě za nejlepším balzámem na rty už jsme vyzkoušely mnohé a jistě i vy potvrdíte, že mezi nejlepšími ingrediencemi se umisťují ty přírodní – včelí vosk, mateří kašička nebo jojobový či arganový olej. Donedávna byly tyto pečující oleje většinou jen nepatrnou ingrediencí v balzámech – po zaslouženém úspěchu výživných tělových a vlasových olejů ale světové značky napadlo, proč nepřijít přímo s olejem na rty, který by přinášel hned několik benefitů najednou.


Luxusní péče ve vaší drogerii

Jako vždy i tentokrát následovaly dostupnější značky, které se inspirovaly složením těchto olejů a přidaly mnohdy i zkušenosti s produkty, v nichž na trhu dominují. Příkladem může být francouzská značka l’Oréal, která zkombinovala svůj úspěšný olej s barevným pigmentem. Vznikl tekutý produkt s pěnovým aplikátorem Color Riche Extraordinaire, „pohlazení“ pro rty hladší než balzám, lesklý jako lesk a výživnější než rtěnka.

Oleje na rty – hebká péče pro váš úsměv

Nově se přidala značka essence, oblíbená pro své cenově dostupné produkty, které ale plní to, co slibují. Přinesla Prettifying Lip Oil, malou lahvičku s velkými účinky: obsahuje velké množství jojobového oleje, který rty dokonale a dlouhodobě zvláční bez nepříjemného pocitu. Rychle se vstřebává, nelepí, má příjemnou vůni a lehce tónuje rty. Vybrat si můžete buď červený, nebo růžový, případně žlutý, který nijak nebarví, ale dodává rtům navíc jemný, přirozený lesk.

Oleje jsou také doménou značek, specializujících se na přírodní a bio kosmetiku. Tyto oleje bývají neparfémované, nebarvené chemickými barvivy, a tudíž velmi šetrné k citlivé pokožce, náchylné k popraskání. Obecně olejové přípravky nezanechávají mastný film, rychle se vstřebávají a vyživují pokožku do hloubky.


Kdy olej používat?

Odpověď je v tomto případě poměrně jednoduchá: kdykoli budete mít potřebu své rty vyživit, zjemnit a zastavit nepříjemný suchý pocit. Podobně jako balzámy s přírodními výživnými složkami se i oleje na rty hodí pro každodenní péči a můžeme je nosit jako onu příznačnou nezbytnost v kabelce. V tom se trošku liší od zmíněných tělových a především vlasových olejů, které experti radí používat spíše jako výživnou kúru, třeba jednou či dvakrát týdně.

Pokožka rtů má ale jinou strukturu než ta na obličeji nebo těle: je minimálně pórovitá a není v ní tolik mazových zakončení. Někdy tak má problémy se „o sebe postarat“ sama – tedy především zabránit vysušování. My jí pak moc nepomáháme tím, že si rty (často nevědomky) olizujeme a okusujeme. Trvá pak dlouho, než se pokožka rtů normalizuje. Právě v těchto případech je olej ideálním řešením: díky tekutému složení se rychle vstřebá a pronikne hlouběji do pokožky, na rozdíl od některých balzámů, které pečují pouze na povrchu.
 

Zdroj foto: Fotolia

Připravil/a pro vás Karolína Hornová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít