Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Obličej Micelární mléka: V čem jsou lepší než micelární vody?

Micelární mléka: V čem jsou lepší než micelární vody?

Micelární mléka: V čem jsou lepší než micelární vody?

27. března 2019 od Helena Hladíková

27. března 2019 3 minuty čtení
Připravil/a Helena Hladíková

Když se před nějakou dobou roztrhl pytel s micelárními vodami, bylo jen otázkou času, jaká další vychytávka se pro dokonalé odlíčení a vyčištění pleti objeví. A je to tu – na scénu přicházejí micelární mléka. Seznamte se!
Sdílet na facebooku Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest Emailem
Jako micelární se označují produkty s obsahem micel neboli mikroskopických molekul, které mají dva póly – hydrofilní a lipofilní. Díky nim fungují na kůži doslova jako magnet a dokážou do sebe absorbovat nečistoty rozpustné ve vodě i v tucích. Díky micelárním přípravkům tak bez drhnutí a tření odlíčíte i odolný make-up. Zároveň dochází také k vyčištění pleti. Mléko je navíc vhodné pro všechny typy pleti.
 
Proč? Je to jednoduché - mléčná textura micelárního mléka vytváří účinnější a méně třecí recepturu, která pokožku odličuje, ale přitom nedráždí. Navíc oproti běžným odličovacím přípravkům můžete micelární mléko využít k odlíčení i vyčištění pleti zároveň.
 
odličování

Jak správně čistit pleť:

  • odličování je jen součástí čištění pleti,
  • čistit pleť je důležité ráno i večer,
  • při odličování se zaměřte na odlíčení očí i obličeje,
  • pak dočistěte obličeje pleťovou vodou,
  • nakonec použijte tonikum, které pleť zklidní, a krém, který ji vyživí.
 

Micelární voda = pomocník pro všechny?

Dosud se na trhu objevovaly micelární vody, které si díky jejich snadnému a účinnému použití oblíbilo mnoho žen po celém světě. Samozřejmě ale nic není tak růžové, jak se na první pohled zdá. A tak i s micelárními vodami je třeba zacházet opatrně, zejména pokud máte sušší a citlivou pleť. U takové pleti totiž může dlouhodobým používáním micelárních vod docházet k dalšímu vysušování. Někteří výrobci na to mysleli už u svých micelárních vod, například v sortimentu značek Mixa nebo L’Oréal Paris najdete micelární vody určené pro suchou a citlivou pleť. Ale až s příchodem jemnějších micelárních mlék mohou především majitelky tohoto typu pleti zajásat naplno. Proč?
 
mléko

Mléka jako bonus

Micelární mléka odstraňují make-up a nečistoty, zároveň hydratují, ale navíc poskytují účinnou zklidňující péči, po níž bude vaše pleť krásně jemná, hebká a vláčná.
  • Většina make-upů obsahuje částice rozpustné v oleji, a proto je lepší volbou právě micelární mléko.
  • Micelární mléko je opravdu vhodné pro citlivou a suchou pleť obličeje - rozpouští totiž povrchové nečistoty a mastnotu bez dehydratace pokožky.
  • Účinně také dezinfikuje pokožku, aniž byste odstranili v ní přirozeně obsažené oleje.
Vyzkoušet můžete třeba Mixa Micelární mléko na suchou citlivou pleť Hyalurogel. Je obohaceno o čistou kyselinu hyaluronovou, dokonalého pomocníka pro hydrataci. Citlivá pleť bude díky tomuto micelárnímu mléku vyčištěná, zklidněná a dostatečně hydratovaná. Stačí nanést mléko na vatový tamponek, aplikovat na celý obličej včetně očního okolí, nechat chvilku působit a pak jemně setřít.
 
Tip redakce:
Micelární mléko je navíc také šetrnější. Ideální je proto ve chvílích, kdy se stane, že častěji odstraňujete make-up z jedné partie. Zvláště oční okolí je na stálé a časté drhnutí velmi citlivé.

Zdroj foto: Shutterstock

Připravil/a pro vás Helena Hladíková

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít