Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Obličej Máte úzké rty? Víme, jak je opticky zvětšit!

Máte úzké rty? Víme, jak je opticky zvětšit!

Máte úzké rty? Víme, jak je opticky zvětšit!

15. října 2020 od Eva Šarfová

15. října 2020 2 minuty čtení
Připravil/a Eva Šarfová

Netoužíte mít rty zrovna jako Angelina Jolie, ale trochu objemu byste jim přeci jen dodat chtěly? Pokud se vám nechce do dermatologických výplní, vsaďte na správné líčení.
Plné a smyslné rty jsou odjakživa symbolem krásy a ženskosti. Mít je můžete, i když vám je příroda nenadělila. Pokud jde o líčení, vsaďte na prověřené rady vizážistů. Obecně platí:
  • Vyvarujte se matných textur a tmavých odstínů rtěnek. Ty totiž vstřebávají světlo a rty pak vypadají menší. Ideální jsou tělové odstíny. Výrazných barev se ale navždy vzdávat nemusíte, jen v tom případě vyměňte rubínové a hnědé za jasnější červenou.
  • Používejte konturovací tužku, ale pozor, nesmí být tmavší než rtěnka! Tenhle trend z 90. let je dávno pryč. Nedoporučujeme ani permanentní make-up v tomto stylu.
přehled odstínu rtěnky na ruce

Nepodceňte přípravu

V každém případě platí, že než začnete rty vůbec líčit, pamatujte na péči a hydrataci. Zvláčňující balzám byste proto měly mít stále po ruce. Ideální je například Ellie Hydratační balzám na rty (koupit v e-shopu). Hodí se i receptury s kolagenem, vitaminem E a glycerinem. Zhruba jednou týdně odstraňte vrstvičku odumřelých buněk, ať nemáte rty popraskané. Pořiďte si na to Labello Pečující peeling na rty Wild Rose (koupit v e-shopu).

Jak postupovat:

Krok číslo 1:

Nejprve použijte rozjasňovač nebo korektor, kterým přetřete celé rty. Použít můžete i krémový oční stín v barvě nude, který rozetřete po celém horním rtu a lehce přes jeho okraje, do ztracena.
Tip redakce:
Než začnete se samotným líčením, můžete na rty nanést
L´Oreal Infaillible Podkladovou bázi (koupit v e-shopu), díky které bude výsledek dlouho perfektní.

Krok číslo 2:

Vezměte si konturovací tužku v podobném odstínu, jako je barva vašich rtů. Tužkou obkreslete rty. Důležité je přesáhnout zhruba jeden milimetr přes jejich přirozené okraje. Nemusíte dbát na ostré linie, naopak je vhodné kontury lehce rozmazat do ztracena. Pak bude výsledek přirozený. Ostré linie přidávají léta a dodají vám přísnější vzhled.  

TIP: Rtěnky, lesky a konturovací tužky si můžete pohodlně koupit z domova na e-shopu Teta drogerie (přejít na e-shop).

Krok číslo 3:

Tužkou následně lehce zabarvěte celou plochu rtů, sjednotí se tak jejich barva.

Krok číslo 4:

Nakonec použijte lesk na rty nebo rtěnku s třpytivým efektem. Tu jen lehce vklepejte prsty. Důležité je, aby se rty leskly, protože právě to jim přidává na objemu a svěžesti. Hodit se vám bude Gabriella Salvete Ultra Glossy lesk na rty 04 (koupit v e-shopu).

Připravil/a pro vás Eva Šarfová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

x
Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít