Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Obličej Čtyři kroky pro konečně plné rty

Čtyři kroky pro konečně plné rty

Čtyři kroky pro konečně plné rty

7. srpna 2017 od Karolína Hornová

7. srpna 2017 4 minuty čtení
Připravil/a Karolína Hornová

Jestli vám příroda nenadělila šťavnaté rty, nemusíte zoufat. Domácí zvětšení rtů pomocí správné péče i speciální kosmetiky sice dlouhodobé účinky botoxu nebo plastiky nenahradí, ale kýžený efekt přinesou. Přečtěte si, jak na to.
Sdílet na facebooku Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest Emailem

1. Peeling jako základ další péče

Základem pro zvětšení (či optické zvětšení) rtů je peeling. Zbaví rtů přebytečné suché kůže, čímž vyhladí jemné rýhy, a prokrví kůži. Je tak ideálním základem pro aplikaci dalších přípravků. Můžete použít peeling, který běžně používáte na obličej, nebo zvolit ten speciální na rty. Další možností je vyrobit si vlastní – můžete i po malých dávkách: stačí promíchat lžičku cukru se lžičkou medu a aplikovat jako běžný peeling. Dobře funguje i „babská rada“ ve formě masírování rtů zubním kartáčkem se zarovnanými štětinami, namočeným v teplé vodě, ideálně s trochou mýdla na obličej.


2. Hydratace a vyhlazení mimických vrásek

Vysušená kůže, která ztratila zdravou barvu, rozhodně na krásně nepřidá. A v případě rtů ani na objemu. Rty nejsou vláčné, ztrácí na elasticitě a stahují se do vrásek. Odstranit tento efekt přitom není vůbec složité. Pro hydratované rty je potřeba dostatečně pít a také jíst ovoce a zeleninu s vysokým obsahem vody, jako je třeba okurka, žlutý meloun, rajská jablka a podobně. A dále samozřejmě nezapomínat na péči zvenčí – tedy chránit přirozený ochranný „film“ rtů před narušením vnějšími vlivy. Ideální jsou balzámy na přírodní bázi (se včelím voskem, mateří kašičkou či přírodními rostlinnými oleji).

Další úrovní hydratace jsou pak speciální přípravky – hledejte ty s obsahem kolagenu nebo kyseliny hyaluronové, což jsou látky, které kůži zvláčňují na povrchu a zároveň částečně pronikají do spodních vrstev, kde aktivují buňky, které mají „na starost“ elasticitu a pevnost. Pomáhají tak vyhlazovat mimické vrásky kolem rtů, které vznikají s postupujícím věkem a na plnosti rtům rozhodně nepřidávají.

Čtyři kroky pro konečně plné rty


3. Zvětšovače rtů, které nahradí jehlu

Existuje i speciální kosmetika, která rty zvětší nejen opticky, ale doopravdy. Pokud jste právě poskočila radostí, vězte, že se žádný zázrak jako po návštěvě kliniky estetické dermatologie dít nebude: tato séra účinkují jen krátkodobě, většinou v řádu hodin po aplikaci. Na druhou stranu je můžete nosit neustále s sebou (mívají konzistenci balzámu nebo lesku) a aplikovat opakovaně. Docílíte tak intenzivního prokrvování rtů, čímž jednak prodloužíte zvětšovací efekt a jednak vaše rty získají jemnější strukturu a zdravější barvu – což navíc přidává na objemu opticky.

Jak takové přípravky fungují? Obsahují látku (např. metylnikotinát), která prostupuje skrze svrchní vrstvu pokožky, rozšiřuje podkožní cévky a urychluje mikrocirkulaci krve ve rtech. Látka způsobuje lehké mravenčení, zčervenání a zvětšení objemu rtů. Nemusíte se bát, není to nic nepříjemného ani nebezpečného – pocity po pár minutách odezní, ale efekt přetrvá mnohem déle. To ale není všechno. „Dráždivá“ látka způsobí i skutečnost, že pokožka rtů mnohem lépe vstřebává další účinné ingredience: ve většině sér je to kolagen či zmíněná kyselina hyaluronová, což jsou látky tělu vlastní, které se vážou na buňky ve vrstvách pokožky a vyplňují „mezery“ mezi nimi. Obě se používají v estetické medicíně při invazivním zvětšování rtů.

Čtyři kroky pro konečně plné rty


4. Optický klam v podobě správného líčení rtů

Rty můžete samozřejmě zvětšit i opticky – pomocí líčení. Základními, snadno dostupnými, ale zároveň skvěle fungujícími pomocníky jsou běžné lesky na rty. Lesklý (či třpytivý) povrch vždy vypadá na pohled objemnější než matný. Zvolte klidně jen bezbarvý lesk, ale ještě o něco lepší variantou jsou lesky, které zvýrazní barvu vašich rtů – s růžovými a červenými odstíny. Pokud chcete aplikovat rtěnku (třeba na večerní společenskou akci), zvolte hit poslední doby – tekutou rtěnku s lesklým finišem, který dodá na objemu podobně jako lesk.

Pokud se vám líbí módní matné rty nebo chcete použít klasickou rtěnku, bude to chtít trochu práce s konturovací tužkou. Zvolte odolnější a naneste ji klidně až za okraj svých rtů. Rozhodně to nepřehánějte – stačí rty těsně orámovat. Konturku zvolte v totožné barvě jako rtěnku a ujistěte se, že se nerozpíjí. (Před jejím nanesením a klidně i po něm okolí rtů raději přepudrujte.) Pokud jste začátečnice, není od věci si „zvětšovací líčení“ rtů nacvičit, nebo i navštívit vizážistku, která vám poradí, jak s jednotlivými kosmetickými produkty zacházet, abyste docílila co nejlepšího a nejpřirozenějšího efektu.

Zdroj foto: Fotolia

Připravil/a pro vás Karolína Hornová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít