Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Obličej Masky po létě: Dokonalý doping pro vaši pleť

Masky po létě: Dokonalý doping pro vaši pleť

Masky po létě: Dokonalý doping pro vaši pleť

16. srpna 2017 od Karolína Hornová

16. srpna 2017 3 minuty čtení
Připravil/a Karolína Hornová

Léto s sebou přináší – kromě atmosféry, která nás přenese do exotických zemí – i jisté nepříjemnosti. Po působení slunečních paprsků, vody a horka se náš obličej nemusí cítit ve své kůži a na konci léta řekne: „Dost. Chci masku, která mě vrátí do normálu.“ Přinášíme tipy, jak pleti dodat to, oč si žádá.
Sdílet na facebooku Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest Emailem
Jako první je třeba uvědomit si, co naše pleť potřebuje nejvíce, respektive jak na ni léto zapůsobilo. Normální a suchá pokožka bude mít spíše sklony k dehydrataci, vysušování a loupání, mastnější pleť může mít problémy s pocením, nedostatečným „dýcháním“ a pupínky. Podívejte se na svůj obličej do zrcadla – nejlépe toho zvětšovacího – a zhodnoťte situaci. Pak vyberte, co vaší pleti nejvíc prospěje.


Hydratujte jako profesionálové

Pokud je pleť suchá a „bez života“, objevují se na ní šupinky a zvýraznily se vrásky (především na čele a kolem očí), je na čase proces předčasného stárnutí rychle zvrátit. Pomůže kvalitní hydratace. Proveďte peeling, abyste odstranila odumřelé částečky kůže a aby byla pleť připravena přijmout to nejlepší z masky celým svým povrchem. 
Po peelingu a dokonalém vyčištění pleti nanesete hydratační masku. Volte třeba ty s obsahem kyseliny hyaluronové, která je pro spodní vrstvy pokožky přirozenou hydratační složkou. Sáhnout můžete třeba po Dermacol Hyaluron Therapy, která se vyrábí i v osvěžující verzi pro oční okolí, nebo Garnier Moisture + Aqua Bomb, která je zase obohacena o blahodárné vitaminy z granátového jablka. Vodu vaší pleti dodají i oblíbené hydratační masky Freeman nebo Ellie. Všechny pořídíte v praktickém balení v sáčku, který se hodí na cesty i občasné použití. 

Masky po létě: dokonalý doping pro vaši pleť


Obnovte buňky a strukturu pleti

Výživa, vitaminy, minerály a antioxidanty. Tak zní mantra, kterou si vaše pokožka na konci léta opakuje. Koneckonců stejně jako vy. Co může být lepšího než se po horkém dni zakousnout do pořádného kusu melounu, nebo si dát svěží jogurtový dezert s malinami? Vaše pleť to má podobně: vitaminy jí navrátí přirozeně zdravý vzhled, pružnost i barvu. Minerály z Mrtvého moře nebo třeba zinek či vápník (kalcium) obnoví buňky. A antioxidanty (koenzym Q10 či vitaminy A, C a E) bojují proti stárnutí pleti. 
Pro obnovení „předletního“ vzhledu vaší pleti vybírejte právě masky s obsahem výše zmíněných ingrediencí. Vaši pleť doslova nabijí energií. Zkuste třeba masku Nivea z řady Q10, masku Dermacol Detox & Defence, která je koktejlem antioxidantů, výživnou Ellie Nourishing Mask s výtažkem z mandlí nebo třeba masku Freeman s minerály z Mrtvého moře. Před aplikací pleť dokonale vyčistěte. 


Tip redakce!

Můžete zkusit i trik s horkým ručníkem: namočte ho do horké vody, dobře vyždímejte, přiložte na obličej a nechte působit jednu až dvě minuty. Póry se krásně roztáhnou, a pleť tak absorbuje co nejvíce živin.


Osvěžte a vyčistěte  

Pakliže vás trápí spíše unavená pleť, která prahne po chladivém zábalu a očištění stejně jako vy po vlažné sprše a ovocném sprchovém gelu, vsaďte na lehké osvěžující masky s hydratačním a čisticím efektem a nezatěžující texturou. Ideální je gelová konzistence, která se snadno omyje nebo po zaschnutí jednoduše sloupne. Hledejte výtažky z okurek, granátového jablka, žlutého melounu, citrusů nebo zeleného čaje. Zkuste masky Garnier Moisture + Freshness, Nivea Pure & Natural nebo slupovací čisticí okurkovou masku Freeman
Gelové a osvěžující masky a masky čistící póry jsou tím pravým balzámem i pro mastnou pleť - ta se sice v létě tolik nevysušuje a díky silnějšímu ochrannému filmu lépe odolává dehydratačnímu náporu slunečních paprsků, ale zase potřebuje více osvěžovat. Horké období, mazání ochrannými slunečními krémy a pocení může způsobit ucpávání pórů a tvorbu pupínků. Zkuste produkt Garnier 3 v 1, který můžete použít jako čisticí gel, peeling nebo nechat dlouhodobě působit jako masku proti nedokonalostem pleti. Tvorbu mazu zase zmírňuje maska Freeman Mint & Lemon, která má navíc příjemnou letní vůni.


Aplikace masky

Nanášejte opět na dobře vyčištěnou (a případně odmaštěnou) pleť. Pokud máte pleť smíšenou nebo mastnější, není po odstranění masky už nutné nanášet pleťový krém. Stačí jen odstranit zbytky masky lehkou odličovací vodou nebo pleťovým tonikem. Pokud chcete krém použít, vyberte lehký s nemastným složením.


Masky po létě: dokonalý doping pro vaši pleť


Nezapomínejte na to, že maska je silně koncentrovaný produkt a její jedno působení se vyrovná i týdnu používání séra nebo speciálního krému. Není nutné to s ní přehánět – stačí ji používat jednou týdně, když cítíte, že váš obličej potřebuje „do lázní“. 


Udělejte si čas pro sebe, po nanesení masky si zarelaxujte a vyplňte někdy zdlouhavý čas jejího působení třeba osvěžujícím vitaminovým salátem nebo čerstvým džusem či smoothie, které vám dodají vitaminy i zevnitř.

Zdroj foto: Fotolia

Připravil/a pro vás Karolína Hornová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít