Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Obličej Maskovací manévry s May Lindstrom

Maskovací manévry s May Lindstrom

Maskovací manévry s May Lindstrom

21. února 2017 od Martina Hühneová

21. února 2017 5 minut čtení
Připravil/a Martina Hühneová

Chcete mít pleť krásně hebkou a jemnou? A ideálně hned? Vsaďte na pleťovou masku. Má okamžitý účinek. Pleť vypne, dokáže ji vyčistit, omladit, zkrášlit, hydratovat. My vám navíc přinášíme recepturu na pleťovou masku ozkoušenou bývalou americkou modelkou May Lindstrom.
Sdílet na facebooku Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest Emailem

Krásná za pár korun

Na trhu existuje celá řada pleťových masek pro nejrůznější typy pleti a s nejrůznějšími účinky  –liftingové, hydratační, čisticí či regenerační. Nemusíte se ale složitě prokousávat jejich složením, srovnáváním a vybíráním. Zkuste sama jednodušší a často i méně nákladnou univerzální variantu: sáhněte po surovinách, které máte doma. Často to, co prospívá našemu tělu zevnitř, působí blahodárně i na naši pokožku. Jsou to osvědčená moudra našich babiček. 

Například medová zahřívací maska je jedním z nekomplikovaných a finančně nenáročných tipů.   Pochází z „kuchyně“ bývalé americké modelky May Lindstrom. Tato dáma podlehla kouzlu a účinku přírodních surovin natolik, že z nich dnes sama ve svém losangeleském studiu vyrábí přípravky pro péči o tělo a pleť. Její receptura dokáže s pokožkou zázraky. Zklidní ji, rozzáří, vyčistí a omladí. Poradí si i s pupínky nebo suchou kůží. Je totiž plná enzymů, vitaminů a minerálů, které jsou ukryty v jejích složkách. Je založená na medu smíchaném s řasou chlorellou, trochou skořice a kapkou éterického levandulového oleje. Každá z jejích součástí se pyšní jinými obrodnými účinky a společně vykouzlí emulzi, se kterou rychle dosáhnete krásnější a zdravější pleti.


Moc a síla přírody

Všechny ingredience, které na masku budete potřebovat, jsou dary matky přírody. V té ostatně, podle moudrých, najdeme bylinky a suroviny pozitivně působící na každý neduh. Nechme tedy tentokrát na samotné přírodě, aby nás učinila krásnější.

Med je malý zázrak a je nejen nestarším sladidlem. O jeho blahodárném vlivu na pleť se přesvědčily už dlouhé generace před námi. Obsahuje vodu a také kyseliny (citronovou, mravenčí, jablečnou nebo jantarovou). Je zásobárnou minerálů a vzácných prvků. Od vápníku přes hořčík, draslík, sírany, chloridy, fosforečnany a další. K tomu přičtěte ještě spoustu vitaminů, hormonů, aminokyselin a enzymů. Tato látka vytvářená včelami především z nektaru květů je přirozeně antibakteriální. Stává se tak účinným pomocníkem v boji s akné, i co se týče prevence. Antioxidanty v něm obsažené efektivně zpomalují stárnutí. Tento neocenitelný a zázračný produkt přírody otevírá póry, a usnadňuje tak čistění pleti. Hydratuje ji, uklidňuje, rozjasňuje a zanechá ji jemnou a hebkou.

Součástí masky je také sladkovodní řasa chlorella. Ač na světě existuje miliardy let, o jejích účincích víme docela krátkou dobu. Jsou zato skoro neuvěřitelné. Zdravými látkami ve vyváženém poměru je prostě nabitá k prasknutí, a tím i tělu úžasně prospěšná. Asi z 60 % je tvořena bílkovinami. Kromě vysokého obsahu chlorofylu - zeleného barviva - obsahuje tato modrozelená řasa i aminokyseliny, betakaroteny a antioxidanty. Mimo to železo, vápník, draslík, magnézium, provitamin A, vitamin C a K, vitaminy skupiny B, biotin nebo kyselinu listovou. Na pleti působí silně detoxikačně. Pokožku vyživuje, pomáhá zlepšit krevní oběh a tón pleti. Má hojivé a regenerační efekty. Eliminuje rovněž kožní problémy, jako je zarudnutí, růžovka nebo lupénka. Pomáhá zvýšit tvorbu kolagenu v pokožce, a zvyšuje tak její pevnost a elasticitu.

Vnitřní kůru ze stromu zvaného skořicovník nazýváme jednoduše skořicí.  Je to voňavé koření, bez kterého bychom se dnes v kuchyni asi těžko obešli. Není to ale jenom její chuť a vůně, které nabízí. Po staletí se používala v ájurvédské a čínské medicíně k léčbě nejrůznějších onemocnění. Obsahuje vlákninu, mangan, vápník nebo železo. Její antimikrobiální a antimykotické vlastnosti dokáže ocenit i pleť. Umí řešit některé její problémy – infekce, ekzémy a také akné. Je totiž hojivá. Zlepšuje krevní oběh, kůži vypíná, čímž zmírňuje jemné vrásky. Napomáhá odstranění odumřelých kožních buněk, pokožku účinně vyčistí, zjemní a obnoví její lesk.  Podporuje tvorbu kolagenu. Ovlivňuje tak příznivě pružnost pleti a zpomaluje známky stárnutí.  K tomu všemu má i bělicí schopnost. Popere se s tmavšími skvrnkami a sjednotí tón vaší pleti.

Levandule je známá jako uklidňující a relaxační bylina, a to už po tisíciletí. Kromě toho má také celou řadu příznivých dopadů na zdraví. Éterický levandulový olej má velmi široké využití. pro své ozdravné vlastnosti se považuje za jeden z nejlepších esenciálních olejů vůbec. Není proto od věci mít ho po ruce. Léčí totiž akné, různá kožní onemocnění, ulevuje od bolestí. Vůně této středomořské bylinky je velmi relaxační, uklidňující. Odbourává stres a umí zlepšit náladu. Blahodárně se postará o suchou či mrazem poškozenou pleť. Regeneruje totiž tkáně, podporuje hojení a zklidňuje podrážděnou pokožku.


Namíchejte si elixír pro vaši pleť

Nejprve dobře pleť vyčistěte. Dokonale to umí Lirene DUO-CARE, profesionální přístroj na čištění pleti pro domácí použití. Koupíte jej spolu s hydratačním gelem, který účinně odstraní všechny nečistoty. A pak nezbývá, než si vykouzlit tu správnou porci masky z výše uvedených ingrediencí pro zkrášlení a omlazení a věnovat půlhodinku jenom sobě. Smíchejte 1 lžíci pravého včelího medu, ½ lžíce práškové chlorelly, ¼ lžičky cejlonské skořice a 1 kapku levandulového éterického oleje Topvet. Podle konzistence můžete přidat ještě pár kapek vody, aby byla maska roztíratelná, ale nestékala z obličeje. Pomocí kosmetického štětce, kartáčku nebo houbičky ji naneste na důkladně vyčištěný obličej, rovnoměrně a pomocí tahů směrem od středu ven. Citlivé partie kolem očí a úst vynechejte. Nechte ji na obličeji působit 10-30 minut. Za tu dobu proniknou do pleti účinné látky ze všech jednotlivých složek. Poté masku důkladně smyjte vlažnou vodou a do ještě vlhké pleti vmasírujte pleťový olej.  Na trhu je jich celá řada. K těm, které ale opravdu stojí za to, patří L´Oréal Nutri Gold Oil Face. Jde o unikátní kombinaci osmi vzácných olejů. Pleť vyživuje, zanechá ji přirozeně lesklou a hluboce hydratovanou.


Nestíháte? Přírodní masku najdete i v drogerii

Pokud jste se v péči o sebe rozhodly navrátit k dnes mnohdy opomíjeným přírodním surovinám, pak tedy vyzkoušejte tuto variantu. Necítíte-li se ale jako alchymistky silné v kramflících a dáváte spíše přednost hotovým zkrášlujícím prostředkům, poohlédněte se v obchodě po těch, které uvedené látky obsahují. Kosmetické firmy jdou totiž s dobou a nabízených přípravků, které vsadily na naturální složky, stále přibývá. První záchranou pro zimou namáhanou a vysušenou pleť je například NIVEA  výživná medová maska s přírodním mandlovým olejem. Koneckonců „hotovky“ přijdou často vhod. Ne vždy vyšetříme dostatek času, ne vždy máme doma po ruce všechno potřebné.

Zdroj foto: Fotolia

Připravil/a pro vás Martina Hühneová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít