Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Obličej Malování na obličej: Vyřešte karneval levou zadní

Malování na obličej: Vyřešte karneval levou zadní

Malování na obličej: Vyřešte karneval levou zadní

23. ledna 2019 od Anna Adlerová

23. ledna 2019 3 minuty čtení
Připravil/a Anna Adlerová ve spolupráci s expertem Markéta Karvaiová

Chystáte se se svým miláčkem do masopustního průvodu? Víte, jak na něj dítě namaskovat efektně a za pár minut? Vybrali jsme pro vás několik populárních masek pro děti, kterých docílíte malováním na obličej. Udělejte si se svým potomkem malou maskérskou exkurzi a užijte si spolu spoustu zábavy. Jak na to, radí Markéta Karvaiová.
Sdílet na facebooku Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest Emailem

Jaké masky se hodí na masopust? 

Masopust je tradice s hlubokými kořeny sahajícími až do středověku. Každá maska měla v minulosti určitou symboliku a jasně nastavená pravidla, jak se má její nositel chovat. Tradičním převlekem byla třeba maska medvěda, smrti nebo ženicha s nevěstou. Tomu už ale pomalu odzvonilo. Dnes jsou masopustní průvody hlavně o zábavě a originalitě. Představivosti se při tom meze nekladou. Vyzkoušejte si jednu z našich masek na karneval pro děti a třeba v sobě odhalíte skrytého umělce. 


Bez barviček to nepůjde 

Snažíte se vytvořit dokonalý kostým? Stříháte, páráte, a když konečně máte hotovo, stále tomu něco chybí? Nic neudělá masku tak reálnou jako malování na obličej. Bez speciálních barev, které nedráždí kůži, se u toho neobejdete. „Barvy na obličej existují ve formě barevné palety, která svým vzhledem připomíná vodovky a je ideální pro začátečníky. Barvy je ale možné sehnat i jednotlivě. Liší se v pigmentaci a některé se dají ředit vodou,“ říká expertka a uvádí další potřeby k vytvoření masky jako například čistá houbička na make-up a kulaté i ploché štětce různé tloušťky na vykreslení detailů. „Houbička se používá k vybarvování větších ploch, často jako první krok pro vytvoření podkladu pro celou masku,“ vysvětluje. Až budete chtít masku dostat dolů, vystačíte si s teplou vodou a mýdlem, popřípadě vlhčenými ubrousky. 


Masky pro holčičky:

1. Kočička

Maska roztomilé kočičky oblíbená u malých slečen je jednoduchá, ale nadělá spoustu parády. Vystačíte si u ní jen se dvěma barvami – bílou a černou, na které budete potřebovat precizní štětec a houbičku na roztírání.  

kočička

Jak na to: 

  • Začněte mezi očima nakreslením ozdobných prvků černou barvou, jako je mašlička a čupřinka nad ní.
  • Potom se vrhněte na ouška tyčící se každé nad jedním obočím, a pokračujte začerněním, které protáhněte po stranách čárkami pro vytvoření efektu čumáčku.
  • Na roztomilosti dodají masce kočičky dlouhé černé řasy, jež nakreslíte pod spodní oční víčka a na vnější koutky vrchních očních víček. 
  • Nakonec vykreslete pusinku a fousky a velké prázdné plochy vybarvěte bílou barvou.
Tip redakce: 
Pokud bílou barvou omylem někde černý obrys překryjete, znovu ho obtáhněte štětcem namočeným v černé barvě.
 


2. Motýlek 

Motýlek je jednou z nejoblíbenějších masek vůbec a může mít mnoho podob. Oblíbený je především u holčiček, ale takový modrásek se bude krásně vyjímat i na klukovi. 

motýlek

Jak na to: 

  • Základem jsou velká křídla namalovaná téměř přes celý obličej: černou barvou si nakreslete jejich obrys - křídlo začíná na čele a končí zhruba v oblasti vnějšího koutku úst, druhá polovina křídla by měla korespondovat s vnějším koutkem oka. 
  • Až budete mít dokonalý tvar motýlích křídel, doplňte doprostřed nosu tělo motýla a na čelo jeho hlavu v podobě vybarveného černého kolečka s tykadly. Nakonec houbičkou vybarvěte celou plochu křídel. 
„S maskou motýla si můžete opravdu vyhrát,“ říká Markéta. „Křídlům například můžete dodat komplikovanější strukturu vykreslením vzdušnic, kterými jsou křídla protkaná, nebo si dát větší práci s barevným stínováním.“

Tip redakce: 
Na dívčí masku se skvěle hodí i třpytivé oční stíny, kterými dodáte motýlím křídlům finální šmrnc. 


Masky pro kluky:

1. Tygr

Jakého chlapečka by nelákalo stát se aspoň na chvíli dravou šelmou? Vytvořte mu masku tygra a sledujte, jak se začne vžívat do role hned, jak se uvidí v zrcadle.  
tygr

Jak na to: 

  • Budete potřebovat bílou, černou a oranžovou, popřípadě žlutou barvu na obličej.
  • Začněte s bílou barvou a pomocí houbičky s ní zakryjte místa nad očima i s obočím a půlku obličeje od spodní části nosu až k bradě, kde později vznikne tlamička tygra. Zbylou plochu vybarvěte pomocí houbičky žlutooranžovou barvou.
  • Pak si vezměte černou a namalujte s ní všechny detaily: vybarvěte špičku nosu, rty, vykreslete řasy a nezapomeňte na ostré zuby.
  • Nakonec nakreslete čáry od očí do půlky tváří, vousky a čáry na čele, bradě a tvářích, které dodají vašemu tygřímu mláděti výraz. Černé čáry na čele můžete zvýraznit ještě bílou barvou k dodání toho pravého vzhledu tygří srsti s nezaměnitelnými bílo-černými skvrnami. 
Tip redakce: 
Místo černé barvy je pro vykreslování detailů vhodná i měkká černá linka na oči v tužce, kterou ve své kosmetické taštičce určitě najdete. 


2. Klaun 

Máte doma malého šprýmaře? Vyrobte mu masku klauna, která je jednoduchým, ale vděčným převlekem a skvěle se k ní vybírá i kostým v podobě barevného oblečení, případně paruky. 

klaun

Jak na to: 

  • Základem této masky je bílá, červená a černá barva,
  • Bílou barvou pokryjte pomocí houbičky celý obličej, potom si vezměte k ruce červenou a štětcem vytvořte požadovaný tvar klaunské pusy přesahující přes opravdová ústa - je jen na vás, jestli se bude váš malý klaun smát od ucha k uchu, nebo mu propůjčíte vážnější výraz.
  • Obrysy vybarvěte červenou barvou po celé ploše.
  • Pokud máte k dispozici ještě další barvičky, pohrajte si s nimi a vystínujte pestrobarevné kruhy kolem očí (barvy můžete i střídat).
  • Nakonec černou barvou nakreslete čárky kolem očí, typické pro klaunský výraz, můžete s ní namalovat na tvář i nějaký další prvek jako třeba srdíčko.


Všechny potřeby pro malování na obličej: 

  • barvy na obličej podle výběru masky,
  • štětce,
  • houbička,
  • kalíšek s vodou, 
  • kapesníky,
  • vlhčené odličovací ubrousky.

Zdroj foto: Shutterstock

Připravil/a pro vás Anna Adlerová ve spolupráci s expertem Markéta Karvaiová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Expert z článku

Markéta Karvaiová
Novinářka, bloggerka a hair stylistka
1208
"Každá žena je jako diamant - silná, krásná a jedinečná. Každý diamant ale k zachování svého lesku potřebuje pravidelnou péči."

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít