Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Obličej Make-up akademie: Jak si vybrat paletku očních stínů

Make-up akademie: Jak si vybrat paletku očních stínů

Make-up akademie: Jak si vybrat paletku očních stínů

18. října 2020 od Lucie Ulmanová

18. října 2020 3 minuty čtení
Připravil/a Lucie Ulmanová

Podzim je v plném proudu, a tak je čas pořídit si kromě nové rtěnky také paletku očních stínů, které na vás budou perfektně vypadat a finančně vás nezruinují. Pokud si malujete ráda oči a kombinujete i více barev najednou, pak jste tady správně.
Experimentujete s líčením očí a při výběru preferujete paletky očních stínů, které dokážou vykouzlit smyslný pohled i té nejnenápadnější šedé myšce? Nebo se vám líbí pestrý výběr stínů v jednom, ale nevíte, jak vybrat tu pravou? Poradíme vám.
žena s očními stíny

Malá vs. velká

Nejdříve si ujasněte, jestli sháníte malou a skladnou paletku, která je vhodná i pro nošení v kabelce a kterou ke stínování očí můžete používat kdykoliv i během dne, nebo paletku velkou skládací s několika patry stínů. Ty druhé jsou vhodné především pro ženy, které používají stíny například ke kouřovému líčení nebo rády střídají barevné variace.

Jak na výběr odstínů?

Nepořizujte si paletku, ve které polovinu stínů nevyužijete. Zbytečně vám pak bude ležet v šuplíku. Stačí si vybrat takovou, která obsahuje jen několik odstínů jedné barvy a oko hezky vystínuje. Mísením různých odstínů stejné barvy dodáte svému pohledu hloubku. Vhodná je například neutrální paletka, kde najdete základní stíny v béžovém odstínu až po třeba hnědou nebo zlatou. Na podzim jsou aktuální i růžové nebo přírodní kombinace, ale i pestrobarevná extravagance.

Typy paletek:

  • Barvy duhy – Pestré paletky, určené pro odvážnější ženy, se prodávají v tyrkysové, lila nebo jiných sytých odstínech.
Gabriella Salvete Palette 16 Shades
  • Nude – Tělové přirozené stíny patří k nejoblíbenějším, najdete zde široké spektrum zemitých barev, které se hodí pro vytvoření denního looku, ale i večerního kouřového líčení. Pro denní líčení je vhodná paletka s nude odstíny, ale i tmavými stíny Gabriella Salvete Palette 16 Shades (koupit v e-shopu).
Miss Sporty Studio Colour Quattro eye shadow

Aby stíny neprášily

A jak na to, aby stíny na oku nemizely a držely na svém místě? Ještě, než začnete, je dobré oční víčka nejdříve odmastit, například pleťovým tonikem. Než se pustíte do nanášení stínů, použijte bázi pod oční stíny. Na aplikaci očních stínů perfektně připraví například Dermacol Báze pod oční stíny (koupit v e-shopu).

5 důvodů proč ji používat:

  • Stíny na ni mnohem lépe přilnou,
  • jsou výraznější,
  • déle vydrží,
  • neslévají se.

TIP: Pestrý výběr paletek a očních stínů najdete na e-shopu Teta drogerie (přejít na e-shop).

Připravil/a pro vás Lucie Ulmanová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít