Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Obličej Magnetické řasy: Úlet, nebo skvělý tah?

Magnetické řasy: Úlet, nebo skvělý tah?

Magnetické řasy: Úlet, nebo skvělý tah?

17. ledna 2019 od Anna Adlerová

17. ledna 2019 4 minuty čtení
Připravil/a Anna Adlerová

Magnetické řasy nejsou na trhu žádnou novinkou. Přesto se najde mnoho žen, které o jejich existenci nemají ani ponětí. Je to kvůli tomu, že se nejedná o nic přínosného, nebo jejich kouzlo zatím zůstalo neodhaleno? Pojďme se na tohle kontroverzní téma podívat zblízka.
Sdílet na facebooku Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest Emailem

Jak už název napovídá, jde o umělé řasy na principu mikromagnetek. K jejich aplikaci ale není potřeba lepidlo jako u klasických nalepovaček. Řasy jsou složeny minimálně ze dvou dílů, které obsahují několik magnetických proužků. Jeden díl se přikládá svrchu přírodních řas a ten druhý zespodu. Díky síle magnetických proužků se umělé řasy k sobě přitáhnou, a vytvoří tak další obalovou vrstvu řas. Efekt je rychlý a podobný jako u nalepovacích řas. Funguje to ale opravdu tak jednoduše?
 

Pohádka o krásném pohledu v řádech sekund

Podle průkopnice magnetických umělých řas, Katy Stoka, která je v roce 2014 v Miami vymyslela, to snadné je. Napadlo ji to jednoho dne ve sprše, kdy přemýšlela, že nemá dostatek času, aby si vyfoukala vlasy a současně si stihla nalepit umělé řasy. V ten moment jí blesklo hlavou: „Používat umělé řasy by přece mělo být snadné – jako nasadit a sundat si prstýnek nebo hodinky.“ A to byl první podnět k magnetické revoluci, kterou později rozpoutala.

magnetické řasyProč vyzkoušet magnetické řasy? 

  • vydrží na víčku, i když se zpotíte,
  • nespadnou ani při náročné fyzické aktivitě,
  • můžete si v nich dopřát dlouhou sprchu,
  • vyhnete se lepidlu, které může škodit přírodním řasám či pokožce nebo po něm mohou pálit oči,
  • pokud se o ně budete dobře starat, vydrží mnohonásobně déle než nalepovací umělé řasy,
  • může se jednat o významnou úsporu času při aplikaci v porovnání s nalepovacími řasami.
 

Jaké mají nevýhody?

  • u řady výrobců je to především vysoká cena,
  • zvlášť u řas s dlouhým páskem se může stát výzvou aplikace, která řadu nadšenkyň hned zkraje od používání odradí,
  • magnetický proužek je na pohled nápadnější než proužky u nalepovacích řas, proto je vhodné doplnit líčení pro zamaskování proužku výraznou černou oční linkou.

linka na oku na zakrytí magnetků

Druhy magnetických řas

Na tom, jaký typ magnetických řas zvolíte, stojí celý výsledek a také to, jestli si tuto kosmetickou vychytávku zamilujete, nebo ji zatratíte. Možností je jako obvykle víc – stejně jako u nalepovacích řas. Vyrábějí se řasy v celku i řasy sloužící k zahuštění okraje oka. Čím kratší je proužek, který budete aplikovat, tím půjde aplikace snadněji. Pokud se tedy chystáte magnetické řasy vyzkoušet poprvé, budou pro vás určitě krátké řasy lepší volbou.


Tip redakce: 
Kratší magnetické řasy seženete ve dvou variantách. Umělé magnetické řasy essence Lash On Lash Off 01 znásobí objem a varianta 02 zas řasy krásně prodlouží.

 
Jak si je nandat?

Aplikují se už na řasenkou nalíčené řasy. Každý výrobce má svůj vlastní návod, kterým byste se měly řídit. Obvyklé je nandat nejdřív vrchní řasy, které se v kroku 2 zafixují spodními řasami. Může vám to ale jít i obráceně. Trik je v tom, abyste vždy přikládaly magnet přímo na druhý magnet. Zamezit posunutí řas do špatné polohy můžete tím, že si vrchní řasy budete přidržovat, dokud k nim nepřipnete spodní. Řasy se aplikují rukou nebo speciálními aplikátory. Pokud budete manipulovat s pinzetou, může se vám celý proces zkomplikovat, protože magnetky na řasách se budou k pinzetě svévolně tulit víc než k druhé části řas.

 
Co čekat od balení?

Magnetické řasy se dodávají ve speciálním balení s magnetickým dnem, kde je každá část řas umístěna zvlášť a do stejného stavu by se měla po použití vrátit. Některá balení obsahují i speciální magnetické aplikátory, na které umístíte spodní i vrchní řasy najednou. Aplikátor umístíte k oku kolem přírodních řas a jednoduše scvaknete k sobě.
 
magnetické umělé řasy s aplikátorem

Problémy s aplikací 

Přizpůsobení magnetických řas tvaru oka není tak snadné jako u nalepovacích řas, kde je snadno zkrátíte zastřižením krajů, pokud jsou moc dlouhé. U magnetických řas tento způsob úpravy právě kvůli rozmístění magnetek není možný. Pokud byste magnetku ustřihly, řasy nebudou držet. Dalším častým problémem při aplikaci je, že se řasy secvaknou dál než u kořínků řas, jsou tak na řasách viditelné a celý výsledek je nepoužitelný. Řešením je jedině získání rutiny. Pokud se nechcete nošení magnetické řasy vzdát, bez tréninku se to neobejde.

 
Sundávání magnetických řas

Magnetické řasy drží dostatečně pevně na to, abyste je při používání nemuseli v průběhu dne řešit. To může představovat lehký problém při sundávání. Důležité je řasy nestrhnout prsty, protože byste si mohly omylem vytrhnout své drahocenné přírodní řasy. Magnetky je od sebe nutné oddělit, a tak zrušit přitažlivou sílu, kterou na sebe navzájem působí. Nejlepší cestou je magnetky prsty jemně promnout, trochu jako když solíte jídlo.

 
Verdikt?

Obecně určit, jestli tato kosmetická pomůcka funguje, nebo se jedná o vyhozené peníze, není možné. Vždy záleží na konkrétním produktu i šikovnosti a vytrvalosti majitelky samotné. Pokud si neumíte svůj den bez umělých řas představit a máte rády výzvy, možná je to produkt přesně pro vás. Už jste magnetické řasy vyzkoušely, nebo se na ně teprve chystáte? Jaké jsou vaše tajné triky na používání?

Zdroj foto: Shutterstock

Připravil/a pro vás Anna Adlerová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

4 komentářů k článku
Hana Kokešová 24.prosince 2019
Mám magnetické řasy (Ardell) a nikdy se mi je nepodařilo dobře nasadit. Ale vyzrála jsem na to. Koupila jsem si magnetické oční linky a na ně lze řasy nasadit úplně lehce, i sundat a to opakovaně. Drží dobře. A stačí vám pak pouze jedna řasa na každé oko,není třeba dávat druhou zespod. Magnetické linky jsem sice v drogerii zatím nenašla, ale seženete je lehce na netu (Ardell i jiné).
Teta drogerie 30.ledna 2019
Dobrý den, Tatiano, určitě nasazování brzy natrénujete a budete s řasami spokojená.
Tatiana Janatová 26.ledna 2019
Koupila jsem si řasy přes internet, za 399 Kč. Bohužel nasazení řas neni jednoduché, nevim, jestli to někdy zvladnu, nevim, jestli to nebyly vyhozené penize.
Tatiana Janatová 26.ledna 2019
Koupila jsem si řasy přes internet, za 399 Kč. Bohužel nasazení řas neni jednoduché, je třeba trenovat...

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít