Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Obličej Líčení rtů a rovnátka: Víme, jak na to!

Líčení rtů a rovnátka: Víme, jak na to!

Líčení rtů a rovnátka: Víme, jak na to!

18. října 2019 od Eva Suchomelová

18. října 2019 4 minuty čtení
Připravil/a Eva Suchomelová ve spolupráci s expertem Marta Pelikán Vlásenková

Nosíte rovnátka, ale váháte, jestli a jak si nalíčit rty? Ničeho se nebojte a pusťte se do toho! S našimi tipy od vizážistky Marty Pelikán Vlásenkové zazáříte!
Pryč jsou doby, kdy jste se musely za rovnátka stydět. Pokud chcete dokonalý úsměv s řadou krásně rovných zubů, stačí zajít na ortodoncii a nechat si dát rovnátka i v dospělosti. Rovnátka ale mají pár omezení. Například je třeba zvýšit péči o zuby nebo nejíst určitá jídla. Ale máme pro vás dobrou zprávu! Nemusíte rezignovat na líčení. „Rovnátka ženu vůbec nemusí při líčení rtů limitovat, jde v podstatě jen o její subjektivní pocit ze sebe samé, vše je otázka hlavy," říká Marta Pelikán Vlásenková a hned dodává svoji osobní zkušenost: „Já sama jsem rovnátka nosila a musím říct, že to bylo období, kdy jsem se paradoxně smála nejvíc. Asi to bylo z toho vnitřního natěšení, že se na mém zkrášlení už pracuje.
rtěnka, nebo lesk

Pár zásad pro líčení rtů s rovnátky

Ovšem přece jen je třeba na některé věci dbát, jestliže se rtěnka nemá rozmazat a pokud nemáte vypadat jako abstraktní obraz:
  • Používejte jen kvalitní líčidla: „Ať už rovnátka nosíte, nebo ne, vždycky sáhněte po kvalitní rtěnce, která se neroztéká, nevysušuje rty, obsahuje hydratační, případně vyživující složky,“ radí vizážistka.
  • Řekněte ne vysušujícím rtěnkám: Pokud můžete, vyhněte se tzv. neslíbatelným rtěnkám. Málokterá má složení, po němž nejsou rty suché. „Spousta těchto přípravků rty přesušuje, takže to pocitově není vůbec komfortní a automaticky vás to nutí si reflexivně rty častěji zvlhčit olíznutím,“ popisuje expertka možné potíže. Některé produkty jsou 2fázové, tedy po barvě použijete ještě speciální balzám na rty, který zmírňuje alespoň vzhledový efekt suchých rtů. Některé produkty už ale mají takové složení, že zabraňuje přesušení rtů již v jednom kroku. Ty preferujte.
Tip redakce:
Z dvoufázových rtěnek je oblíbená například
Dermacol Dlouhotrvající barva na rty 16H Lip Colour (koupit v e-shopu) nebo Max Factor Rtěnka Lipfinity (koupit v e-shopu). Dlouhodržící rtěnku nové generace, která rty nevysušuje a působí na nich pocitově příjemně, přesto vydrží velmi dlouho, je L’Oréal Paris Tekutá matující rtěnka Rouge Signature.
Dermacol Dlouhotrvající barva na rty a Max Factor Rtěnka Lipfinity

Nebojte se barev

Mnohé dívky a mladé ženy se bojí, že výraznou rtěnkou na rovnátka upozorní. A tak přestanou používat krásné odstíny, které měly předtím v oblibě. Chyba! „Pokud se žena cítí sebevědomě, nemohou jí v tom, aby si výrazně nalíčila rty, zabránit ani rovnátka,“ je přesvědčena Marta Pelikán Vlásenková a hned nabízí řešení: „Když dnes někdo nechce rovnátka přiznat, volí technologii tzv. neviditelných rovnátek. Ta sice zároveň přinášejí některá provozní omezení, netýkají se ale líčení.“
neviditelná rovnátka

Krása jde ruku v ruce s hygienou

Ozývá se to ze všech stran – ani nejkrásnější rtěnka nevynikne, pokud je úsměv plný zanedbaných zubů. Rovnátka navíc vyžadují skutečně nadstandardní péči. Jedině čisté, bílé zuby vyniknou s jakoukoli kvalitní rtěnkou. Jak říká odbornice závěrem: „Rovnátka s sebou nesou zvýšené nároky na ústní hygienu. Takže volba, zda líčit, či nelíčit nebo jak líčit, je na každé z vás. Berte spíše ohled na to, kolik času jste ochotny samy sobě věnovat a mít z toho potěchu. Ne frustraci, že před zrcadlem budete muset být o nějakou tu minutku déle, než byste vlastně chtěly.

Připravil/a pro vás Eva Suchomelová ve spolupráci s expertem Marta Pelikán Vlásenková

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Expert z článku

Marta Pelikán Vlásenková
kosmetička, vizážistka, módní stylistka a masérka
35
"Spokojený klient dává mé práci smysl."

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít