Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Obličej Letní noční péče: Víte, jaký zvolit pleťový krém?

Letní noční péče: Víte, jaký zvolit pleťový krém?

Letní noční péče: Víte, jaký zvolit pleťový krém?

30. května 2018 od Eva Suchomelová

30. května 2018 2 minuty čtení
Připravil/a Eva Suchomelová ve spolupráci s expertem MUDr. Jitka Kapounová

V létě potřebuje naše pleť jinou péči než v zimě, a to i v noci. Co musí umět vás správný letní krém, aby v noci pracoval pro vás a vaši krásu? Zeptali jsme se na to dermatoložky MUDr. Jitky Kapounové.
Sdílet na facebooku Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest Emailem

V obchodech se poslední dobou vyrojilo mnoho tzv. „multifunkčních“ krémů, tedy takových, kdy jeden a tentýž přípravek používáte na den i na noc. Ale dborníci se shodují, že je vhodnější používat na den jiný přípravek než na noc. Proč? „V péči o pleť je vhodné kombinovat denní a noční krém. Denní krém zastává defenzivní funkci, tedy chrání pleť před povětrnostními vlivy a znečištěním přes den. Noční krémy jsou naopak určeny k regeneraci. Druh nočního krému je vhodný volit nejen s ohledem na typ pleti, ale i vzhledem k věku,“ vysvětluje MUDr. Kapounová. Jednoduše to odlišíte tak, že denní krém by měl obsahovat UV filtry, naopak noční krém UV filtry obsahovat nesmí. Naopak obsahuje pečující látky, které nesmějí přijít do styku se slunečním světlem, např. retinol.


Léto a pleť: Co potřebuje každou noc?

Teplé roční období klade na pleť jiné nároky než zima. A noční péče by tomu měla odpovídat.
Pleť potřebuje:
  • Lehčí konzistenci přípravku: „V létě je pokožka namáhána působením slunečních paprsků a intenzivnějším pocením. Proto volíme krém s lehčí texturou,“ radí dermatoložka. Vhodné jsou i přípravky typu gel-krém.
  • Hydrataci: „Převažovat by měla hydratace - volíme tak krémy spíše na vodní bázi,“ doporučuje MUDr. Kapounová.
  • Zklidnění: „Zklidnění po slunění zajistí dexpanthenol, známý také jako pathenol,“ dává osvědčený tip expertka.
  • Rovnoměrnou pigmentaci: „Slunění urychluje stárnutí pleti, proto by noční krémy měly pleť hlavně vyživovat a zároveň poskytnout i anti-aging péči,“ míní lékařka. Mladistvý vzhled zajistí např. adenosin, který pomáhá při problémech s pigmentovými skvrnami. Ty se v létě objevují častěji v souvislosti s opalováním.

Tip redakce:
Skutečnou bombou pro pleť zkoušenou negativními vlivy letní sezony je přípravek Garnier Skin Naturals Miracle Sleeping Cream s lehkou texturou krému, ale intenzivním regeneračním účinkem, srovnatelným s maskou. Obsahuje komplex 7 účinných složek, např. kyselinu hyaluronovou a lipohydroxylovou, adenosin, jojobový olej a esenciální olej z levandule.


noční péče

Koktejl pro pleť během letních nocí

I když právě spíte, své pleti dopřejte ten správný koktejl. Samozřejmě účinných látek! Které složky nočního krému jsou v létě ty pravé?


Vitaminy E a C

Ty zajistí regeneraci a vyživení, navíc jsou to skvělé antioxidanty,“ pochvaluje si dvě osvědčené látky MUDr. Kapounová. V létě si dopřávejte vitaminy v kosmetice i ve stravě, vaše pleť bude rozzářená a mladistvá. V krémech se můžete setkat i s vitaminem CG, což je syntetická forma vitaminu C.

Tip redakce:
Vitamin E, olej z hroznových jadérek i zklidňující panthenol dokážou eliminovat i jemné vrásky, které se tvoří po třicítce. Jestli už je na své pleti pozorujete, vyzkoušejte např. NIVEA Hydratační noční krém proti vráskám 35+, který všechny tyto ingredience obsahuje.


první vrásky

Kyselina listová a další vitaminy skupiny B

Patří k nim už výše zmiňovaný panthenol.

Tip redakce:
Panthenol obsahuje například NIVEA Regenerační noční krém Pure & Natural. Je vhodný i pro citlivou pleť, neboť neobsahuje parabeny, silikony, barviva ani minerální oleje. Podporuje přirozenou rovnováhu pleti a hydratuje ji po 24 hodin.



Kyselina hyaluronová

Skvěle nám poslouží k hydrataci,“ podotýká dermatoložka.

Tip redakce:
Pro maximální hydrataci dopřejte své pleti Ellie Noční krém Hyaluron Boost. Obsahuje nízkomolekulární kyselinu hyaluronovou, která proniká hlouběji do pleti, a proto je daleko účinnější.


Retinol a AHA kyseliny

„Obě tyto složky jsou vhodné i u lidí s aknózní pletí,“ má odbornice potěšující zprávu i pro majitelky problematické pleti. Zároveň ale varuje:Zvyšují ale citlivost pokožky k UV záření, proto je důležité užívat přípravky striktně na noc a přes den volit přípravky s SPF.“
 

Zdroj foto: Shutterstock

Připravil/a pro vás Eva Suchomelová ve spolupráci s expertem MUDr. Jitka Kapounová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Expert z článku

MUDr. Jitka Kapounová
Dermatoložka a dermatoveneroložka
192
"Na mé práci mě těší rozmanitost pacientů."

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

x
Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít