Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Obličej Kosmetické přešlapy

Kosmetické přešlapy

Kosmetické přešlapy

21. března 2018 od Pavla Maříková

21. března 2018 3 minuty čtení
Připravil/a Pavla Maříková

Určitě se to stalo i vám. Koupili jste něco, co jste vůbec nepotřebovali, nebo jste si domů přinesli něco, co jste až později zjistili, že vám nesedí nebo nevoní. Nebo jste v dobré víře použili produkt, který vám vůbec nesedl, a výsledný efekt byl mírně řečeno rozpačitý. Nějaký ten kosmetický přešlap udělal každý z nás.
Sdílet na facebooku Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest Emailem
Rozhodli jsme se proto na Facebooku Teta drogerie uspořádat anketu a zeptat se přímo vás, co se vám kdy nepovedlo. Rad, jak správně a především efektivně nakupovat kosmetiku a nedělat u toho chyby,  bylo napsáno již spousta. Vytvořit si seznam, jít do prodejny s jasnou představou toho, co chci koupit, mít čas, nebát se nechat si poradit atd. To všichni známe. Přesto se nákup nevhodného produktu stal asi každému z nás.


Pudr není tvářenka, ale fungují společně

Přinést si domů jiný odstín své dekorativní kosmetiky je ještě to nejmenší. Vtipná situace ale nastává, když si domů přinesete něco úplně jiného, než jste zamýšleli koupit. Například Radka: „Zrovna nedávno jsem si šla koupit do drogerie pudr. Přinesu ho domů a přijde mi mnohem tmavší a červenější, než jsem zvyklá. Nejdřív jsem si myslela, že jsem si jen koupila jiný odstín, ale po několika dnech jsem přišla na to, že můj pudr není pudr, ale tvářenka…“ Co naplat, Radce asi nezbude nic jiného, než se vydat na další nákup a tentokrát opravdu pro pudr.

S tvářenkou souvisí i další přešlap, kterého se dopouští řada žen. Prostě to s množstvím nebo výrazností tvářenky přeženou. Místo decentního make-upu a zdravé barvy na tváři pak vypadají jako "marfušky". Co s tím, abyste nemuseli předělávat celý make-up? Přebytek barvy tvářenky odstraňte vatovým tamponkem a celý obličej ještě jednou sjednoťte pudrem.

testování kosmetiky

Testujte na dobrém světle

V případě nákupu dekorativní kosmetiky platí více než kdy jindy staré české pořekadlo „Dvakrát měř, jednou řež“. To se týká především výběru správného odstínu a zkoušení různých vzorků. Vždy se pokuste testovat na denním světle – např. v prodejně u okna, popř. požádat o vzorek, který si můžete odnést domů. „Já to dělám tak, že v jedné drogerii vyzkouším stíny, pak projdu celé město, což mi trvá cca 15 minut, a teprve pak odstín hodnotím. Totéž platí, když vybírám rtěnky, make-up nebo třeba parfém,“ doporučuje Mikajla. Pokud tuto možnost nemáte, využijte dobře osvětleného kosmetického koutku, který najdete v drogeriích Teta.


Na rozmazanou řasenku make-upem

Podobný postup se vyplatí vyzkoušet i při nákupu řasenky. Jen tak zjistíte, zda se vám nerozmaže hned po pár minutách od nanesení. Pokud se to již stane, záchrana je jednoduchá. Buď řasenku pod víčkem odstraňte vatovou tyčinkou s trochou odličovacího mléka, nebo na rozmazané místo naneste make-up, který řasenku odstraní a zároveň zakryje. Podobným trikem si poradíte i s rozmazanou rtěnkou. Tu nejlépe opravíte korektorem naneseným na místa, kde jste rtěnkou přetáhli. Prevencí je ovšem především primárně správně vykreslená kontura rtů tužkou a teprve pak nanesení rtěnky.

rozmazaná řasenka

Čtěte recenze

Zklamání z nákupu se můžete kromě dostatečného času vyvarovat i tím, že si předem prostudujete názory jiných, a uděláte si tak obrázek o tom, jak daný produkt asi funguje. Teď dám na recenze, takže už je to lepší, ale také se mi stalo, že jsem si pořídila paletku stínů  -  a byla to naprostá tragédie,“ svěřuje se Klára. I proto se vyplatí využít možnosti otestovat si v prodejně téměř všechny produkty, které se v sekci s dekorativní kosmetikou nabízejí. A vyhradit si na nákup čas i dostatek trpělivosti.

Jaký kosmetický přešlap se stal při nákupu vám?
 

Zdroj foto: Shutterstock

Připravil/a pro vás Pavla Maříková

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít