Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Obličej Kosmetické experimenty: 3D make-up

Kosmetické experimenty: 3D make-up

Kosmetické experimenty: 3D make-up

3. července 2018 od Eva Suchomelová

3. července 2018 3 minuty čtení
Připravil/a Eva Suchomelová ve spolupráci s expertem Michaela Lakó

Sociální sítě ovládl nový způsob líčení – make-up s 3D efektem! Víte, jakými přípravky si ho můžete také vytvořit? Zeptali jsme se vizážistky Michaely Lakó, jak s nimi pracovat, abyste i vy byly za hvězdy!
Sdílet na facebooku Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest Emailem
Na trhu je nepřeberné množství dekorativní kosmetiky, která umožňuje vytvořit make-up přesně podle aktuálního ideálu. Stačí jen trocha cviku a šikovnosti při práci s nimi a budete směle konkurovat modelkám na sociálních sítích. „V nynější době youtuberstvi a Instagramu se doba vizážistiky opět změnila. Nyní se hojně využívají 3D efekty a čaruje se s proporcemi v obličeji,“ popisuje horký trend vizážistka Michaela Lakó.


Must have pro 3D make-up

Kvalitní korektory 
Jsou v různých konzistencích: krémové, v tyčinkách nebo zalisované v pudrové formě. Kromě tyčinek bývají už v šikovně nakombinovaných kazetách. Zkuste např. sadu pudrových korektorů Freedom Pro Contour Kit

Rozjasňovač 
Bývá někdy součástí paletek pro konturování, ale najdeme je i samostatně, ať už tekuté, nebo v tyčince či kompaktní tuhé. Zaujal nás např. essence rozjasňovač v tyčince 3d dewy look, který místo třpytu dodá svěží, lehce orosený look.

3D rtěnka 
Současná novinka a velký hit. Tyto rtěnky opticky zvětšují rty a vypadají efektně. „Stačí nanést, párkrát obtisknout rty a jde se,“ pochvaluje si je Michaela. Pozornost si zaslouží třeba essence Tekutá rtěnka colour boost vinylicious nebo Catrice Ombré Two Tone Lipstick.

Přípravky na styling obočí 
Jsou to různé tužky, kterými vykouzlíte efekt „vláskování“, gely, stíny a speciální štětce, s nimiž vytvoříte perfektní, přirozený a pěstěný tvar obočí. Vyberte si například kombinaci L’Oréal Paris tužky na obočí Brow Artist a gelové řasenky na obočí Brow Artist Plump.

3D řasenka 
Řasenek, slibujících větší objem řas, je spousta. Jak si z nich vybrat tu pravou? „Jděte si je vyzkoušet! Razím heslo: Je to o kartáčku! A především neexistuje žádný univerzální, který vyhovuje všem. Každá máme řasy jiné, a to vyžaduje individuální přístup,“ radí expertka. Pro řasy jako andělská křídla vám dobře poslouží Maybelline řasenka Falsies Push Up Angel.
 


3D make-up krok za krokem

 

1. Příprava pleti

Pleť řádně vyčistěte a důkladně hydratujte krémem podle typu své pleti. Krém nechte dostatečně vstřebat a nespěchejte.

2. Vrstvěte

Aplikujte podkladový make-up, který sjednotí tón pleti a zakryje její drobné nedostatky. Korektorem zakamuflujte větší nedostatky, jako jsou červené flíčky, kruhy pod očima atd. Zapudrujte, nejlíp bílým neutrálním pudrem. Pleť krásně zmatní, ale neovlivní barevnost make-upu.


3. Oči jako první

Vizážistka doporučuje z vlastní zkušenosti jimi začít. Ideální je stíny na víčku vrstvit, tzv. „budovat“, a mít při nanášení lehkou ruku. Pak si můžete pohrát s řasenkou.


4. Stínujte obočí

Vykreslete podle přirozeného tvaru oka, případně chybějící nebo „neviditelné“ chloupky dokreslete co nejtenčí tužkou na oči. Až získáte větší jistotu, zkuste obočí lehce vystínovat pomocí štětečku a barvy na obočí.

3D make-up

5. Tvarujte obličej

Vezměte si na to paletku korektorů. „Osobně mám nejradši ty v pudrové formě. Světlý odstín nanesu na střed čela, pod oči, na bradu. Tmavý odstín použiji pod lícní kosti a zkoriguji podle tvaru obličeje - spodní čelisti a čela v místě, kde přechází do vlasové části,“ prozrazuje své triky vizážistka.


6. Pohrajte si s tvářenkou

Naneste tvářenku v podobném odstínu, jako bude rtěnka. Naneste rozjasňovač na hranu lícní kosti, na hrany horního rtu a maličko pod spodní ret.


7. Vyplňte rty

Vykreslete konturovací tužkou tvar a zafixujte povrch rtů, aby se rtěnka po aplikaci nerozpíjela. Teprve pak naneste rtěnku. Vhodná je ombré rtěnka, anebo zkuste zkombinovat světlejší a tmavší odstín své přirozené barvy rtů – tmavší do koutků úst, světlejší na střed.

rty

Experimentujte, zkoušejte a buďte kreativní!

Produkty pro 3D make-up dokážou vyvolat ohromující efekt, ale musí se s nimi umět pracovat. „Make-up dokáže udělat s obličejem zázraky, ale i naopak. S přípravky bych se určitě nebála experimentovat. Důležitý je trénink a trochu umělecký cit,“ radí Michaela Lakó. „Na internetu je plno návodů, které můžete dělat krok za krokem online s make-up artisty a zkoušet nové a nové.“ Jen je potřeba dobře zvážit, co se dá nosit v běžném životě do školy či do práce a co je vhodné na večírky, focení a jiné akce, kde chcete vytvořit „wow“ efekt.
 

Zdroj foto: Shutterstock

Připravil/a pro vás Eva Suchomelová ve spolupráci s expertem Michaela Lakó

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Expert z článku

Michaela Lakó
Vizážistka, kosmetička a stylistka
47
"Žena je nejvíc krásná, když je šťastná a spokojená sama se sebou."

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít