Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Obličej Korejské úlety v líčení: Měly byste na to odvahu?

Korejské úlety v líčení: Měly byste na to odvahu?

Korejské úlety v líčení: Měly byste na to odvahu?

15. března 2019 od Anna Adlerová

15. března 2019 3 minuty čtení
Připravil/a Anna Adlerová

Korejské ženy jsou známé až přehnanou péčí o svůj zevnějšek a především svou posedlostí dokonalou krásou. Některé jejich praktiky jsou dost přes čáru a pro naše kulturní prostředí působí minimálně bláznivě. Chcete vědět, co jsou schopny některé ženy dennodenně obětovat kráse? A jak cíleného efektu můžete docílit i vy méně bizarní cestou?
Sdílet na facebooku Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest Emailem
Jižní Korea je doslova epicentrem kosmetických technologií. Díky ní máme v kosmetické výbavě třeba BB cream nebo textilní masky na obličej, které umí zázraky přes noc. Některé produkty, které Korejky používají, bychom ale ani nevyužily, protože na jejich trhu existují právě proto, aby vypadaly trochu víc jako západní ženy. Co všechno dělají Korejky proto, aby se nám podobaly?


Bělení pleti

Sněhobílá pleť je pro Korejky cílem číslo 1. K jejímu dosažení používají kromě krémů na obličej, jejichž podstatná část obsahuje bělicí složky, ještě speciální přípravky pro líčení. Ty na českém trhu neseženete. Jedná se o přípravky na bázi opalovacího krému, které zakryjí podobně jako hodně krycí make-up celou tvář a dopřejí jí kýžený vybělený efekt.

Chcete to zkusit?
V našich krajích není potřeba obličej přímo bělit, ale korejské bělicí krémy se dají využívat především na zesvětlení pih v obličeji, které chce jejich nositelka co možná nejvíc potlačit i bez make-upu.

Bělení pleti

Falešné řasy a barevné čočky

Umělé řasy jsou absolutní nutností, která dělá z obyčejné dívky mrkající panenku se svůdným pohledem a lepí si je ženy po celém světě. Barevné kontaktní čočky jsou ale minimálně pro Korejky podobnou nezbytností. Jelikož mají téměř všechny do jedné oči hnědé, vyhrávají u nich na plné čáře modré a zelené čočky.

Chcete to zkusit?
Pokud i vy toužíte po jednorázové změně barvy očí a zajímalo by vás, jak by to váš vzhled proměnilo, vybírejte barevné čočky s co možná nejpřirozenějším efektem. O hodně větší čočky přesahující duhovku s nepřirozeným vzorkováním z vás udělají spíš panenku Chucky než krásku s okouzlujícíma očima. Vyzkoušet můžete i jemně tónovací čočky, které pouze zvýrazní přirozený odstín očí.


Triky s izolepou

Vypomůžete si občas izolepou k nanesení oční linky? Pokud je to vaše jediné kouzlení s lepicí páskou, jste ještě hodně daleko od korejského úletu, kterým je fixace spodní části obličeje pomocí izolepy. Lepenku nepoužívají jako pomůcku pro nanášení líčidel, ale doslova si s ní „zalepí“ obě strany obličeje, aby získaly dokonalou a více evropskou linii kolem čelistí, a obličej tak vypadal užší. Takový menší lifting na počkání…

Chcete to zkusit?
Efektivní alternativou k tvarování rysů obličeje především na focení je konturování. Díky němu si můžete pohrát s velikostí nosu, čela, brady nebo opticky zúžit či rozšířit obličej.

líčení s izolepou

Latexové šílenství

Korejky používají na vytvarování obličeje i tekutý latex nebo vosk, který jim zařídí hezčí a evropštější nos. Jelikož jsou Korejky typické svým malým nosíkem připomínajícím knoflík, snaží se napodobovat evropské rysy a „nastavují“ ho do výšky takovými zlepšováky, jako je právě latex. Odličování a odstraňování latexu pak zákonitě působí mírně děsivě, jelikož si umělý vrcholek nosu doslova odříznou z obličeje.

Chcete to zkusit?
Evropské ženy se naopak snaží svůj nos opticky zmenšit nebo ho opticky zúžit. S takovými cíli vám pomůže opět konturování, v extrémnějším případě plastická operace.


Umělá oční víčka

Oči Asiatek jsou na první pohled odlišné od těch evropských. Nemají totiž tzv. dvojité oční víčko. Aby svůj pohled otevřely, zvětšily oči a podobaly se zase o trochu víc ideálu krásy, lepí si falešná oční víčka, která jsou u nich běžně k zakoupení jako kosmetická pomůcka.

Chcete to zkusit?
Pokud máte pocit, že máte oči zapadlé nebo malé, vyzkoušejte triky pro líčení malých očí. Určitě se neobejdete od světlého očního stínu, bílé tužky na oči a kvalitní řasenky.


Rovné obočíRovné obočí

Dalším výrazným trendem je mezi Korejkami snaha o dosažení dokonalého obočí. To je podle jejich představ rovné. Ignorují přitom evropský ideál klenutých oblouků, ale vykreslují si ho do co nejrovnější čárky. Ženy, kterým příroda obočí nedopřála, se uchylují k jednorázovým nálepkám, které jim na principu tetování dodají kýžený vzhled za pár vteřin.

Chcete to zkusit?
Ženy s rovným obočím prý působí sympatičtěji. Co je na tom pravdy, nevíme, ale pokud to chcete vyzkoušet na vlastní kůži, příště si při domalovávání svého obočí neprodlužujte jeho vnější část do obloukového tvaru, ale zkuste ho trochu zarovnat. Alternativou k nálepkám pak může být využívání permanentního make-upu nebo barvicích gelů, které nanesete na obočí do požadovaného tvaru a po zaschnutí sloupnete. Takové obočí vydrží „namalované“ 2-3 dny.
 
Lákají vás různé kosmetické úlety ze zahraničí? Co nejšílenějšího jste už samy vyzkoušely? 

Zdroj foto: Shutterstock

Připravil/a pro vás Anna Adlerová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít