Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Obličej Jednorázové tetování a třpytky: Ozdobte se na léto!

Jednorázové tetování a třpytky: Ozdobte se na léto!

Jednorázové tetování a třpytky: Ozdobte se na léto!

25. června 2019 od Helena Hladíková

25. června 2019 3 minuty čtení
Připravil/a Helena Hladíková

Užívat si každý den s jiným lookem? Proč ne! Třpytky a jednorázová tetování na obličej jsou trendy, tak se jich nebojte ani vy!
Pro sexy „kérku“ na obličeji naštěstí nemusíte chodit do tetovacího salonu a podstupovat bolestivou aplikaci. Dnes si stačí vybrat z velkého množství vzorů a barev jednorázových tetování, která jsou ideální právě na letní období plné festivalů, party a dalších akcí, na nichž chcete vypadat skvěle. Pokud jste navíc už chytli parádní bronz, bude na vás tetování doslova zářit. A jak to celé vlastně funguje?
zlaté flitry

1. Připravte pokožku

Před nanesením tetování je dobré zbavit místo na kůži mastnoty, líčení a nejlépe i chloupků pro delší výdrž. Některá tetování se dají aplikovat i přes make-up, to zjistíte na obalu.


2. Dvakrát měřte, jednou nalepujte

Dobře si promyslete, kam přesně chcete tetování umístit, protože případné další přesouvání by ho akorát poničilo.
zlaté tetování

3. Jde se na věc!

Některá jednorázová tetování se jen přitlačí na kůži a drží jako nálepka, jiná však fungují na stejném principu jako obtisky na velikonoční kraslice – motiv se vystřihne, navlhčí vodou a nanese na vybrané místo. Použijte k tomu vatový tamponek a nebojte se tetování pořádně navlhčit, jinak se lepidlo neaktivuje a okrasa vám moc dlouho nevydrží.


4. Opatrnosti není nikdy dost

Jakmile budete mít tetování nalepené, raději hned nenapínejte kůži, aby tetování mělo čas pořádně přilnout. Naopak ho můžete zkusit zapudrovat dětským pudrem, který prodlouží výdrž. Bát se ale nemusíte mytí, koupání (i ve slané vodě), a dokonce ani použití pleťového krému.
třpytky na obličeji

5. Jak tetování odstranit?

Vybraný motiv vás omrzel nebo už prostě není tak kvalitní? Tak přichází čas na jeho odstranění. Většinou stačí tetování jen sloupnout, ale někdy mu budete muset trochu pomoct. Zkuste ho tedy potřít odličovacím přípravkem či dětským olejíčkem, nechte chvilku působit a pak setřete ubrouskem nebo vatovým tamponem. Jakmile se tetování zbavíte, nezapomeňte pokožku důkladně omýt a ošetřit pleťovým krémem.

Zatřpyťte se!

Samolepicí tetování není jediný způsob, jímž se můžete dočasně zkrášlit. Vyzkoušejte také třpytivé tetování neboli Twinkle Tattoo, jehož podstatou je nanášení třpytek na obličej pomocí speciálního netoxického lepidla. Na pomoc si můžete vzít i různé šablony, díky nimž nanesete vybrané vzory přesně tam, kam chcete.
třpytky na obličeji
  • Výsledné dílo zkuste přestříkat fixátorem make-upu, aby déle vydrželo.
  • Vyvarujte se oblasti kolem očí.
  • Lepidlo vždy raději předem otestujte na kůži kvůli alergické reakci.
  • Při aplikaci je třeba počítat s tím, že třpytky budou všude a na všem. :-)
  • K odstranění použijte odličovací nebo čisticí přípravek na pleť, vetřete do oblasti pokryté třpytkami a setřete. Pomoct by mohly i vlhčené ubrousky.  

Tip redakce:
Třpytky nemusíte nanášet jen tak, aby připomínaly vytetovaný vzor. Vykouzlit s nimi můžete i zajímavé „šmouhy“ coby oční stíny apod. Fantazii se meze nekladou!

Zdroj foto: Shutterstock

Připravil/a pro vás Helena Hladíková

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

x
Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít