Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Obličej Je vám horko? 10 kosmetických tipů, které vás příjemně ochladí

Je vám horko? 10 kosmetických tipů, které vás příjemně ochladí

Je vám horko? 10 kosmetických tipů, které vás příjemně ochladí

3. července 2017 od Anna Adlerová

3. července 2017 4 minuty čtení
Připravil/a Anna Adlerová

Když teploty dosáhnou maxima, ulevte si pomocí osvěžujících vychytávek ze světa krásy. Ochlazující kosmetiky je na pultech drogerie víc, než byste čekaly. Nemusíte strávit celý den u vody nebo v klimatizované místnosti, abyste se v období vedra cítily dobře.
Sdílet na facebooku Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest Emailem

1. Začněte den svěží  

Pokud se chcete cítit svěží hned po ránu, nachystejte si večer do ledničky svůj oblíbený denní krém. Krátký pobyt v ledničce ho nijak nepoškodí a hned na začátku dne se vaše pleť příjemně probudí.


2. Chladicí látky v kosmetice  


Aloe vera

Tato všestranná pomocnice v kosmetice neulevuje jen spálené pokožce, ale pokaždé při kontaktu s kůží ji také ochlazuje. Často tedy výtažky z této byliny bývají mnohostranně využívané v lékařství a kosmetice. V kosmetice je nejčastější použití gelu z aloe v různých přípravcích ošetřující kůži, jako jsou mýdla, tělová mléka, krémy, holicí přípravky, ale přidává se i do dekorativní kosmetiky. Gel z aloe vera má spoustu zázračných vlastností. Kromě zklidnění a ochlazení pokožky tlumí záněty na kůži a vystupuje jako pomyslný univerzální elixír krásy.


Menthol

Látka, která je součástí máty peprné, má lokální anestetické účinky. Chladivý pocit přináší v jakékoliv aplikaci: při vdechnutí, konzumaci i nanesení na pokožku. Může za to jeho schopnost chemicky spouštět teplotní receptory umístěné v pokožce lidského těla.


3. Opálit se, ale zdravě  

To, že by se měla pokožka chránit před slunečním zářením, pravděpodobně všichni víme. A většinou se i sem tam namažeme. Nebo alespoň u moře. Sluneční paprsky ale nejsou nebezpečné pouze na dovolené. I doma bychom svou pokožku měly chránit. A když je opravdové vedro, co je vhodnější, než sáhnout po opalujícím krému s chladicím efektem? Dávku ledového osvěžení spolu s vysokou ochranou proti slunečnímu záření nabízí například sprej na opalování Nivea Sun Protect & Refresh. Ten pokožku hydratuje a neviditelnou ochranu nesmyje ani voda. O příjemné ochlazení a osvěžení se postará mentol a vitamin E zase chrání před předčasným stárnutím kůže.

Je vám horko? 10 kosmetických tipů, které vás příjemně ochladí


4. Nezapomínejte na chodidla  

V létě se nám nohy potí více. Předejít pocitu oteklých nohou nebo nepříjemnému zápachu může být náročné. A to i v případě, že dodržujete zvýšenou denní hygienu. Vhodné je nosit otevřené boty, aby pokožka chodidel mohla dýchat. Když je i to málo, sáhněte po Pedik deo spreji na nohy od Alpy. Tento sprej obsahuje tee tree oil, a tak má výborné osvěžující a regenerační účinky.  Má speciální složky potlačující pach a ulevuje od únavy nohou. Pokud si zrovna nemůžete vzít otevřené boty, k pocitu osvěžení nohou přispěje Pedik deo sprej do obuvi od Alpy.


5. Vykoupejte se  

A když budete mít pocit, že osvěžení potřebuje celé vaše tělo, dopřejte si regenerující chladivou lázeň.  Chladnější voda dokáže rychle nabudit organizmus. Pokud si do vodní lázně nasypete ještě osvěžující sůl do koupele, budete uléhat s naprosto báječným pocitem. Zkusit můžete například sůl od Ameté obohacenou o přírodní mořské minerály. Sůl má vitalizující, čišticí a osvěžující účinky. A to, rozpáleni po celém dni, určitě uvítáte.


6. SOS osvěžení  

Různé spreje a obličejové vody s rozprašovačem jsou hned po ruce a přispívají k pocitu svěžesti. Obličejové mlhy hydratují pokožku, dokážou zmírnit projevy podráždění, jako je začervenání z vysokých teplot a mají ochlazující efekt. Zkuste třeba růžovou vodu, která je čistě přírodní. Nejen, že krásně voní a v horkém dni osvěží, ale má multifunkční využití. Dodá závan výjimečnosti obyčejné sklence vody, která pak chutná po růžích, nebo třeba fixuje make-up. Takový pomocník se do kabelky hodí, že?
 
Nebo sáhněte po dalších malých osvěžujících pomocnících. Můžete si nakapat pár kapek do osvěžující lázně, potřít si zápěstí nebo jimi provonět celou místnost přidáním do aromalampy. Řeč je o rostlinných silicích. Vyzkoušejte třeba Eukalyptus (Topvet), který krásně vyčistí vzduch v místnosti i váš těžký dech nebo Tee Tree Oil (Topvet) jako přídavek do osvěžující koupele.

Je vám horko? 10 kosmetických tipů, které vás příjemně ochladí


7. Je libo masáž?  

A když už je řeč o masáži… Kdy je na ni vhodnější doba než po hodinách prosezených v jednom dopravním prostředku v neuspokojivé poloze při cestě na dovolenou? Nebo po sportovních výkonech hodných uznání? Poděkují vám nejen vaše svaly, ale můžete spojit příjemné s užitečným a při masáži se i trochu ochladit, a tím urychlit regeneraci svalů. Výborně k tomu poslouží chladivý Tatranský bylinný gel pro svaly, klouby a páteř od značky Topvet.


8. Poťte se chladně!  

Co zkusit deodorant s chladicím efektem? S takovým nápadem přišla značka adidas, když uvedla antiperspirant adidas Climacool. Ten obsahuje kapsle s osvěžující složkou, které se pohybem aktivují. Ve stručnosti, čím více se potíte, tím více vás chrání. S chladicím efektem pracuje i další deodorant stejné značky adidas Fresh cooling 48 h Cool & Care dostupný ve spreji i v tuhé variantě.


9. A co do sprchy?

Pod stejnou pokrokovou technologii jako sprej spadá i sprchový gel adidas Climacool dostupný jak v pánské, tak v dámské variantě. Velice příjemný a chladivý sprchový gel je i sprchový gel pro muže Dove Men+Care Cool Fresh, který svému partnerovi s klidem přibalte do cestovní tašky. Uvidíte, že se mu bude líbit a hlavně i vám bude vonět jako čirá svěžest.

Je vám horko? 10 kosmetických tipů, které vás příjemně ochladí


10. Zahalte se do svěží vůně   

A nesmíme zapomenout na parfémy! K navození pocitu pohlazení vlahým letním vánkem vyzkoušejte jemné svěží vůně. Zchlaďte své tělo prostřednictvím ledového zábalu z toaletní vody Ice Touch Woman od Mexx (dostupné i v oblíbené pánské variantě). Jednou z hlavních přísad této voňavé kompozice je máta. Už věříte, že se kolem vás rozprostře závoj ryzího chladu? Jakkoli osvěžující ale bude, vůně je to především sladká. I když ochladí v horkém počasí vás, tak se může stát, že muže ve vašem okolí chladné nenechá.

Zdroj foto: Fotolia

Připravil/a pro vás Anna Adlerová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít