Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Obličej Jak správně používat testery v drogeriích

Jak správně používat testery v drogeriích

Jak správně používat testery v drogeriích

15. března 2018 od Karolína Hornová

15. března 2018 3 minuty čtení
Připravil/a Karolína Hornová

Parfém na papírku může vonět úplně jinak než na vaší pokožce. Stejně tak i krásná barva na obalu rtěnky vypadá odlišně než na rtech. Víme, jak vyzkoušet kosmetiku, nešlápnout při výběru vedle a užít si nákup všemi smysly.
Sdílet na facebooku Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest Emailem
Dnešní drogerie mají tu výhodu, že si u stojanů s kosmetikou můžete v klidu vyzkoušet téměř cokoli, co vás zaujme. A rozhodně byste to také udělat měly: i když mají kosmetické produkty krásné barevné obaly, realita může být trochu jiná. Poradíme vám krok za krokem, jak jednotlivé výrobky zkoušet.


Parfém

Vybíráte-li z mnoha, stříkněte nejdříve na připravený papírek, nechte chvilku „rozvinout“ a přivoňte. Některé vám budou vonět více, jiné méně, další vůbec. Ideální bude, když se budete nakonec rozhodovat jen mezi dvěma. Ty se pak nebojte stříknout přímo na kůži – ideálně na vnitřní stranu levého a pravého zápěstí.

Při nakupování parfémů si dejte pozor hned na několik věcí. Vůni určitě nekupujte hned – jděte se projít nebo domů a všímejte si, jak vybrané vůně „pracují“ a jak se postupně rozvíjejí jejich složky. Jen tak můžete vybrat tu, která vám bude nejpříjemnější. Do obchodu se pak vraťte klidně až druhý den, až si budete jistá.

testování parfému

Make-up, BB krém

Tekutý make-up má výhodu: testery se dělají většinou v malém balení v tubičce. Nemusíte se tak strachovat, kolik lidí ho už před vámi zkoušelo nebo jak dlouho je balení otevřené. Make-up můžete zkoušet přímo na obličej. Ideální je přijít do drogerie bez make-upu, vybrat si nejprve podle preferencí (krycí, matující, hydratační apod.) a vybrané make-upy vyzkoušet nejprve na vnitřní stranu ruky.

Když vám zbydou třeba dva nebo tři, přejděte k obličeji. Make-up testujte tak, že uděláte každým z vybraných odstínů „šmouhu“ přes hranu čelisti, u čelistního kloubu. Tam je pleť světlejší a nehrozí tak, že vyberete tmavší odstín. Důkladně porovnejte v zrcadle (ale ideálně na denním světle), který odstín k vaší pokožce sedí nejlépe.


Oční stíny, tvářenka, tuhý pudr

Blížíme se k produktům, které už mohou dělat potíže. Produkty, jako jsou stíny, tvářenka nebo pudr, vyzkoušíte samozřejmě nejlépe přímo na obličeji. Pokud se vám nechce riskovat (platí to pro nanášení produktu kolem očí), otestuje je na vnitřní straně zápěstí.

Je zde podobná kůže jako na obličeji, a dokonce má téměř identický odstín – a to i v létě, když jste opálené. Pro testování se naopak příliš nehodí kůže na hřbetu ruky, kde má většina žen tendenci testery nanášet – kůže zde má hrubší strukturu a je také mnohem tmavší, a to především v létě.

testování očních stínů

Řasenka, rtěnka

Nejkritičtější jsou vlhké produkty, které ze své podstaty tvoří dobrou živnou půdu pro bakterie. Zároveň se používají na rty a oči, tedy velmi citlivá místa.V drogeriích se mění testery často, přesto buďte v případě řasenky, rtěnky, případně lesku na rty obezřetnější. 

Rtěnku proto testujte na jemné pokožce vnitřního zápěstí. Můžete si zde dobře prohlédnout pigmentaci produktu, otestovat konzistenci nebo to, jak rtěnka drží. U řasenky je to složitější – nejlepší je si prostě jen důkladně prohlédnout kartáček a všímat si, zda produkt netvoří hrudky, není příliš hutný ani příliš řídký. Můžete rovněž vyzkoušet na vnitřní straně zápěstí: při rovném tahu by řasenka neměla udělat jednolitý flek, ale husté proužky.

testery rtěnek

Tužka či linka na oči

Opět jde o produkty, které se aplikují na oči. Není u nich ale nutné je přímo na očích testovat. Opět vám postačí jemná kůže na vnitřní straně zápěstí, která je velmi podobná té na očním víčku. Zkoušejte si tahy co nejvíce podobné těm, jež děláte při líčení očí. Dávejte pozor, zda tužka „nevynechává“, tedy není příliš suchá. Pokud je příliš tupá, nezdráhejte se poprosit personál o ořezávátko.

Tekuté linky a fixy zkoušejte stejným způsobem. Sledujte, zda se nerozpíjejí v jemných vráskách a zda tvoří jednolitou, rovnou linii. Všimněte si i štětečku – i po více používáních by měl být jako nový: rovný a špičatý.

V případě dekorativní kosmetiky se určitě vyplatí také sledovat různé promo akce v drogerii a v rámci nich vše vyzkoušet i s profesionální vizážistkou.

Tip redakce:
Než se do testování pustíte, přesvědčte se, že je k dispozici i produkt pro odlíčení či kapesníčky. Případně si vezměte svoje vlhčené odličovací ubrousky. Ve větších drogeriích bývá k dispozici i osvětlený koutek se zrcadlem, kde si můžete vše v klidu vyzkoušet.

 

Zdroj foto: Shutterstock

Připravil/a pro vás Karolína Hornová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít