Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Obličej Jak sladit oblečení, doplňky a make-up na svatbu?

Jak sladit oblečení, doplňky a make-up na svatbu?

Jak sladit oblečení, doplňky a make-up na svatbu?

22. května 2018 od Karolína Hornová

22. května 2018 2 minuty čtení
Připravil/a Karolína Hornová ve spolupráci s expertem Lucia Hrušková Gibodová

Jak sladit líčení se záplavou bílé, jak do celkového vzhledu zakomponovat jiné barvy a jak na vyloženě barevnou svatbu? Vizážistka Lucia Hrušková Gibodová radí, jak ve svůj den vypadat dokonale i cítit se dobře.
Sdílet na facebooku Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest Emailem

Základ spokojené nevěsty: Vše v klidu vyzkoušet

Dobrá vizážistka si s nevěstou napřed promluví a zjistí její priority, posoudí i třeba to, jaká je nevěsta osobnost. Podle toho pak zvolí spíše přirozené líčení, které „vytáhne“ z tváře její přednosti, nebo si dovolí i něco výraznějšího. „Vždy dělám zkoušku líčení, ideálně týden dva před svatbou – třeba v den rozlučky se svobodou, aby nevěsta i její okolí mohlo líčení posoudit,“ říká vizážistka.

„Při svatebním líčení se snažím oprostit právě od toho, že většina nevěst je v bílém – může to být spousta odstínů od bílé přes krémovou až po tmavší karamelovou,“ říká Lucia Hrušková Gibodová a pokračuje: Při líčení se vždy vyvaruji čistě bílé barvy – to je alfa a omega svatebního líčení.“ Bílé bude totiž na svatbě pravděpodobně i tak dost, a navíc by mohlo hrozit, že by se odstíny tloukly – to platí třeba i pro manikúru, kterou je lepší zvolit třeba v tělových nebo starorůžových odstínech či zvolit decentní ozdobné kamínky.

svatební manikúra

Líčení: Snažte se být sama sebou

Vizážistka Lucia Hrušková Gibodová se líčení na svatby věnuje už mnoho let a má „na svědomí“ i některé ze svateb slavných. Nevěsty ji kontaktují, když chtějí mít jistotu, že budou na svatbě nikoli za „krásnou cizí princeznu“, ale samy sebou – samozřejmě v tom nejlepším možném světle.

„Vždy se ale snažím respektovat konkrétní obličej – tedy pokud se žena téměř nelíčí, nebudu ji tlačit do tmavých stínů a naopak – pokud se líčí velmi výrazně, dám jí na výběr: polovinu obličeje nalíčím podle jejích přání a polovinu podle sebe – tedy třeba v něžnějších tónech v rámci zachování její oblíbené barevnosti,“ prozrazuje Lucia. Nevěsty pak často volí jemnější verzi, která ke světlým šatům více ladí.

„Nevěsta by svůj den neměla brát jako něco tak výjimečného, aby musela i sama vypadat jinak – je třeba si uvědomit, že to je můj den, ale také že všichni budou koukat na mě, budu středem pozornosti – a musím se tedy cítit komfortně,“ dodává Lucia. Nevěsta by podle ní měla hlavně zářit krásou, svěžestí a působit čerstvě a především – užít si den.

fialový detail

Aby vše ladilo: Kouzlo je v detailu

I ve svatebních trendech existují samozřejmě módní doplňkové barvy, které se objevují na květině nebo doplňcích. „Je to třeba světle fialová v kytici nebo šedý či tmavomodrý oblek ženicha – takto vybírám barvy, kterých se při líčení mohu chytnout,“ říká Lucia. To je ideální záchytný bod především pro ty, které nemají o líčení jasnou představu. Propojovací linkou celého stylu svatby tak může být třeba modré sako ženicha, modrá oční linka v jinak nenápadném líčení a malý detail – třeba modrá saténová stužka kolem zápěstí či detail na kytici.

Dobrou možností, jak působit výjimečně a neobvykle, může být třeba i jemné líčení, spojené se zdobením jiného druhu – třeba dočasným tetováním na viditelném nebo naopak spíše nenápadném místě. „Krásně působí módní zlatavé tóny, které jsou jemnější než henna. Jednou jsem měla i odvážnou nevěstu, která zvolila vlasový šperk s řetízkem přes hlavu a čelo,“ upřesňuje vizážistka.

Zlatá je navíc vedle stříbrné ideální doplňkovou svatební barvou. K bílé či jiné světlé barvě šatů se ale skvěle hodí i líčidla s jemnými holografickými glittery, která dodají vzhledu slavnostní punc. Lze se ale řídit i jinou, zářivější barvou. Modrá či tyrkysová, umístěná jen lehce nad oční panenku, krásně otevře oko,“ říká Lucia. Dobrou volbou pro ty trochu odvážnější, které ale nechtějí žádné barevné výstřelky, je třeba červená rtěnka, případně rtěnka v růžové či jemně fialové barvě, která prostupuje třeba kyticí nebo jemnými doplňky. Důležité ale je vždy hledět i na to, jak barva sedí typu nevěsty.

fialový detail na ženichovi

Oblečení, účes, make-up - propojte představy odborníků

Podstatným bodem svatby je i sladění všech detailů – nejen při výběru místa a dekorací, ale především na sobě samé. Důležitým bodem jsou vlasy – někdy jsem radši, když mi nevěsta svěří obojí, tedy vlasy i líčení,“ říká Lucia a ihned vysvětluje proč: občas může být těžké, aby se kadeřník a vizážista sešli ve stejném stylu, který sedí osobnosti nevěsty. Doporučuje si alespoň s oběma (či všemi) odborníky napřed promluvit a udělat si navzájem představu o celkovém vzhledu.

Platí to i v případě přizpůsobení celému stylu svatby: pokud bude spíše uvolněná či bohémská, nevěsta by neměla mít příliš upjatý, slavnostní účes a obráceně. Na druhou stranu – pokud třeba nevěsta není zvyklá nosit drdoly, je dobrou volbou třeba sice dokonale upravený, ale záměrně jakoby povolený účes.

modrá

Svatba v barvách: I černá může vypadat svatebně

Ne všichni ale chtějí bílou svatbu. Velmi efektní může být třeba svatba s černými detaily nebo zcela v černo-bílé kombinaci. Působí velmi elegantně a může prostupovat všemi detaily, včetně třeba dortu nebo ubrousků na stole, ale i květin. Oblíbené jsou aktuálně pastelové barvy, které je ale podle Lucie lepší sladit třeba s manikúrou, případně se rtěnkou, pokud to nevěstě sedí. S líčením se ovšem barva svatby nemusí propojovat vůbec a také to bude vypadat dobře.

„Většinou se ale snažím šaty „odstřihnout“ a řídit se jimi minimálně – chci udělat nevěstu co nejkrásnější. Když se pak vidí v zrcadle, často upustí od nápadů, které by ve výsledku mohly celému looku ublížit,“ říká vizážistka. Vypráví ale, že jednou měla i nevěstu v červeném – v tom případě volila velmi nenápadné nude líčení pouze s řasenkou a vše zvýraznila pouze červenými rty a květinou ve vlasech. „K výrazně modrým šatům jsem zase jedné nevěstě namalovala modrou a světle tyrkysovou linku, jemné glittery a nude rtěnku,“ dodává Lucia.

svatba v červenéA co třeba neobvyklá černá svatba? „Nevěsta bude působit svatebně tím, že bude nalíčená lehce a leskle. Jednou jsem měla černou nevěstu, u které jsem se zase inspirovala světle růžovou barvu pivoněk, které měla v kytici,“ říká odbornice. Při velmi výrazně barevných svatbách je ideálním propojovacím detailem právě barva kytice, které se lze chytit i při líčení.

Tip redakce:
Nevěsta by se neměla stresovat starostí o stav svého make-upu. Kvůli fotkám je třeba nutné se přepudrovat, i když se běžně nepudrujeme. Vždy je tedy dobré mít pro svůj klid po ruce (třeba v kabelce svědkyně) zrcátko, fixační transparentní pudr a rtěnku, kterou vizážistka na líčení použila.

 

Zdroj foto: Shutterstock

Připravil/a pro vás Karolína Hornová ve spolupráci s expertem Lucia Hrušková Gibodová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Expert z článku

Lucia Hrušková Gibodová
Make-up artist
1444
"Všichni jsme krásní… a všichni mohou být krásní."

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít