Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Obličej Jak se nalíčit na sexy focení

Jak se nalíčit na sexy focení

Jak se nalíčit na sexy focení

30. ledna 2018 od Karolína Hornová

30. ledna 2018 4 minuty čtení
Připravil/a Karolína Hornová ve spolupráci s expertem Lucia Hrušková Gibodová

Správný make-up by neměl chybět při žádném profesionálním focení, a dvojnásob to platí právě při focení sexy fotek. Umělecké fotografie v budoárovém nebo glamour stylu by měly mít jistou uměleckou hodnotu a měly by být provedeny na úrovní. S tím souvisí nejen styling, ale i perfektní líčení.
Sdílet na facebooku Sdílet na Twitter Sdílet na Pinterest Emailem
„Nesprávným líčením a stylingem můžeme celou fotografii „zlevnit“, a jak se říká, „zabít“, nebo naopak doplnit tou pomyslnou třešničkou na dortu,“ říká vizážistka Lucia Hrušková Gibodová, která spolupracovala na mnoha projektech, včetně třeba těch pro časopis Elle. O stylizaci a doladění atmosféry líčením toho tedy ví hodně. Nám poradila, jak na to, aby naše umělecké sexy fotky vypadaly dokonale.


První pravidlo: mládí je sexy (i ve vyšším věku)

„Co je to sexy fotka?“ ptá se vizážistka a hned si odpovídá: „Obecné pravidlo neplatí, protože každý máme jiný vkus. Ale jedno mohu poradit: proč se mužům celoživotně nejvíce líbí mladé holky kolem dvaceti let? Protože mají přirozeně růžové, šťavnaté tvářičky a přirozenou červeň na rtech – tento pigment se s věkem ztrácí.“ Pro sexy focení je podle ní jednou z nejlepších možností stylizovat se právě do mladistvého, přirozeného vzhledu.

„Základem by měl být dokonalý make-up, který ale protentokrát necháme přirozeně vlahý, bez pudru,“ uvádí Lucia Hrušková Gibodová. Radí volit lehčí odstíny s ohledem na typ pleti a barvu vlasů a přidává malý trik: „Použijte jeden odstín, třeba broskvový, na stíny i tvářenku – to, že použijete jeden odstín na obě tato místa, způsobí, že budete vypadat jakoby nenalíčeně a svěže zároveň.“ Na rty doporučuje použít už jen lesk, který působí sexy. Nezapomeňte ale na šťavnatou barvu rtů. „Pěkného efektu docílíte tak, že doprostřed rtu vklepete do ztracena rudou rtěnku,“ radí vizážistka.

líčení na focení

Dodejte pleti šťávu hydratací a správným make-upem

I v případě, že už vám dvacet dávno bylo, můžete vypadat přirozeně sexy díky líčení. Výše zmíněné „atributy mládí“ můžete okopírovat po třicítce, ale klidně i v padesáti. Stačí dělat vše s citem a řídit se přirozeností a barvami, jejichž odstíny korespondují s vaší pletí. Výsledek bude sexy, ale ne laciný.

Začněte tím, že pleť omladíte dokonalou hydratací, která je alfou a omegou každé pleti. „Použijte opravdu hodně hydratačního krému nebo masky. Nechte vstřebat a po patnácti minutách jen odsajte papírovým kapesníčkem,“ radí Lucia. Pak teprve naneste make-up, ideálně také hydratační.

„Zapomeňte protentokrát na tmavé odstíny a matné stíny. Pudr použijte pouze sypký transparentní pro zafixování korektoru pod očima a líčení na víčkách. Nebojte se ho – nebarví a ani vám „nevyrobí“ vrásky,“ říká vizážistka. Naše pleť se přirozeně trošku leskne, a právě to na ní působí mladistvě a sexy. A navíc – lehký lesk je nyní jedním z aktuálních trendů!
 

Pár triků pro svůdné líčení

Pak použijte stíny. Lucia Hrušková Gibodová doporučuje lehčí odstíny, které nosíte přes den – béžovou, světle hnědou nebo broskvovou. „Světlejší perleťový nebo tělový odstín pak vklepejte do vnitřního i vnějšího koutku oka. Mělo by jít o plošku zhruba velikosti vatové tyčinky – nepoužívejte proto blendovací štětec, ale spíše vklepávejte prstem,“ radí Lucia. Oko bude díky tomuto triku působit čerstvě, a schovají se i případné vrásky.

líčení na foceníNa rty i tváře pak můžete použít rtěnku broskvové, malinové nebo i červené barvy. „Lehkým vklepáním prsty doprostřed tváře vytvoříte šťavnaté líce,“ radí vizážistka. I na rty doporučuje rtěnku vklepat prsty od prostředka do ztracena. „Tím docílíte přirozené barevnosti a ne nánosu,“ dodává.


Stylizace fotografie: Svůdně hravá přirozenost

Podobně to vidí i s celou stylizací fotografie. Jedním s triků, jak vypadat sexy, ale zároveň přirozeně a ne lacině, je zahrát si na dívku v negližé, která si užívá domácího pohodlí. Výše popsané líčení se k tomuto stylu dokonale hodí.

„Pokud jde o valentýnskou fotku, nemusíte být rovnou v prádle nebo nahá – bude stačit třeba styling s tílkem a krásnými bavlněnými kalhotkami, mohérovými ponožkami nebo naboso. Nebo třeba fotka u okna, na níž budete schovaná v záplavě záclon.“ Možností je spousta – i pro ty, které se už při pomyšlení na sexy focení začervenají studem. Ponechme mužům fantazii, ať o nás neztrácejí iluze a touhy,“ uzavírá Lucia. Špatným nápadem není ani nejdříve nenápadně zjistit, co je právě pro toho vaše miláčka sexy a přitažlivé (pokud to již dávno nevíte) a jaké líčení se líbí právě mužům.


Tip vizážistky: Pracujte se sebou a nekopírujte druhé

„Jako první mě napadá – nesledujte videa čtrnácti- až třicetiletých „lolitek“ na YouTube. Kdybyste je totiž potkala v reálu na ulici, dost možná se polekáte. Mnohem lepší je podívat se do zrcadla a vnímat tu slečnu nebo paní v odrazu. Dívejte se na ni obdivně. Znáte se už nějakých dvacet, třicet, možná padesát let a víte, co vám zvedne náladu a sebevědomí. Sama nejlépe víte, jak zamaskovat třeba drobné vady na pleti korektorem nebo to, které barvy vám sluší, a i kdyby právě „frčely“ úplně jiné odstíny, víte, že se vám nevyplatí po nich sáhnout. Nepodléhejte chvilkovým trendům za každou cenu, ale spíše si je přetvářejte do svého stylu. A pokud si i tak nevíte rady, nic se neděje – požádejte o pomoc zkušenějšího, třeba na kurzu. Sama takové kurzy líčení vedu a vím, že dokážou účastnicím doslova otevřít oči a změnit obzory a vnímání líčení i sebe sama na celý život.“
 

Zdroj foto: Shutterstock

Připravil/a pro vás Karolína Hornová ve spolupráci s expertem Lucia Hrušková Gibodová

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Expert z článku

Lucia Hrušková Gibodová
Make-up artist
1444
"Všichni jsme krásní… a všichni mohou být krásní."

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít