Nakupujte dle kategorie

Inspirace

Novinky Naše značky Vlasy Obličej Tělo

Nákup

Eshop Akce Teta Klub Služby Prodejny
Úvod Články Krása Obličej Jak často měnit zubní kartáček a pastu?

Jak často měnit zubní kartáček a pastu?

Jak často měnit zubní kartáček a pastu?

11. října 2020 od Pavla Maříková

11. října 2020 3 minuty čtení
Připravil/a Pavla Maříková

Víte, jak často vyměnit zubní kartáček, a to jak svůj, tak i vašich dětí? Pravděpodobně mnohem častěji, než si myslíte! Podobně je to i se zubní pastou, kterou je také vhodné jednou za čas vystřídat za jinou. Vysvětlíme vám proč!

Štětiny kartáčku se časem a používáním změkčují, a tím ztrácí i svou účinnost. Je proto více než pravděpodobné, že v případě, že máte stejný kartáček v kelímku více než tři nebo čtyři měsíce, už ani zdaleka neslouží tak dobře, jak by měl. Zubní kartáček je také skvělým rezervoárem různých bakterií, proto není vůbec tak čistý, jak by se mohlo na první pohled zdát. Vlastně to není ani tak překvapivé, když primárním úkolem kartáčku je čistit zuby a ústa. Podle studie publikované v roce 2014 v časopise Scientific World Journal se v ústní dutině vyskytuje více než 700 bakteriálních druhů.

Tip redakce:
Měli byste vyhodit zubní kartáček po tom, co jste prodělali nějakou nemoc? Bakterie, které žijí na zubním kartáčku po jeho použití, jsou považovány za anaerobní – což znamená, že za přítomnosti kyslíku zemřou. Obecně tedy platí, že pokud necháte zubní kartáček uschnout na vzduchu, většina bakterií se zničí.

TIP: Bezpečný a pohodlný nákup širokého sortimentu produktů určených k péči o zuby najdete na e-shopu Teta drogerie (pokračovat na e-shop).

Dezinfekce kartáčku na zuby

I když je zubní hygiena extrémně důležitá, nic se nemá přehánět. Při čištění zubů na kartáček netlačte a používejte primárně kartáčky, které jsou označené „softnebo super soft“. Takové jsou i novinky v našem sortimentu, a to TePe Good Soft zubní kartáček (koupit v e-shopu) nebo Signal Zubní kartáček měkký s aktivním uhlím (koupit v e-shopu). Abyste udrželi kartáček čistý a bez bakterií, ukládejte ho do svislé pozice tak, aby mohl řádně vyschnout. Jednou za čas jej můžete „vydezinfikovat“ ve 100% bílém octu, který ničí bakterie.

Kdy měnit zubní pastu

Co se týká zubních past, není nezbytně nutné je pravidelně měnit, záleží spíše na vašich osobních preferencích. Dokonce ani nevadí používání dvou různých druhů zubních past najednou. Určitě ale neuškodí jednou za čas vyzkoušet něco nového. Příznivcům kokosové vůně a chuti doporučujeme Signal Zubní pastu Detox White Now s extraktem z kokosu (koupit v e-shopu), dáváte-li přednost klasické příchuti a zároveň chcete mít zuby krásně bílé, sáhněte po Signal Zubní pastě Detox White Now s aktivním uhlím (koupit v e-shopu) nebo jemnější Lacalut Aktiv Zubní pastě Ochrana dásní & Jemné bělení. Právě v případě, že jste zvolili abrazivní zubní pastu, jako je například druh s obsahem uhlí, je vhodné zubní pastu čas od času vyměnit, protože tento druh může při dlouhodobém a intenzivním používání opotřebovat sklovinu.

Bio zubní pasty

Novinkou, která potěší každého milovníka přírody a bio produktů, je také nová řada od značky Signal, která zahrnuje Signal Bio Zubní pastu Natural Whitening (koupit v e-shopu), Signal Zubní pastu Bio Natural Freshness (koupit v e-shopu) a Signal Zubní pastu Bio Natural Protection (koupit v e-shopu). Všechny se pyšní bio složením a přírodními ingrediencemi, které vám zajistí svěží dech a ochranu před zubním kazem.

Připravil/a pro vás Pavla Maříková

Zařazeno pod těmito klíčovými slovy

Související články

Nejsou zde žádné komentáře. Přihlaste se a napište první!

Na infolince jsme vám k dispozici v pracovní dny 8:00 - 16:30

Vypočítej mi slevu
Získat za body
Zavřít